Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.435
Cevap
153
Favori
223.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Omara kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, o arkadaş geçen sene almış ama sistemi kurdu mu kurmadı mı bilmiyorum.

    Ben her Cuma açılan siparişlerden deneye deneye sonunda tutturdum:) Forumda alan bir kişi daha var benim bildiğim belki o da paylaşır kurulumunu.
  • hellguard H kullanıcısına yanıt
    hocam genel olarak alım süreci, fiyat, kargolama vs bahsederseniz belki ilk mesaja eklenebilir. böylece yeni bir adım atmış oluruz konuda, yurt dışından hangi kasanın nasıl geleceğinden bahsedebiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omara kullanıcısına yanıt
    Vallahi ben aldığım sırada alım süreci her Cuma limitli sayıda kasanın satışa açılması ve 30 saniyede kasaların tükenmesi şeklindeydi. Şimdi siteye baktım da ön sipariş almaya devam ediyorlar, Aralık başı sevkiyat olacak şekilde.

    Kasanın fiyatı 210 USD, kargo için benden 40 USD aldılar ama şuan 35 USD kargo bedeli gözüküyor. Covid sıkıntısı çözülürse ilerde daha da düşebilir.

    Sipariş verdikten sonra size onay emaili geliyor, sonrasında beklemeye başlıyorsunuz. Sevkiyata hazır olduğunda forwarding firmasına sevk ediyorlar, bundan sonra posta takip numarası geliyor. Ben SFF forumundan da takip ettiğim için ilk etapta Çin postası ile gönderileceği söylenmişti. Sonradan Çin kargosunda sıkıntı yaşanınca DHL'e döndüler.

    DHL'de işleyişi bilmeyen varsa;

    Paket ülkeye geldiğinde size SMS vs email ile bilgi geliyor.
    Talep ettikleri evrakları DHL'e email atıyorsunuz, ürünün bedelini talep ediyorlar. (Paket üzerinde 46 USD gibi bir bedel yazıyor fakat sizden sipariş onay formunuzu ve siparişi verdiğiniz site adresini de istedikleri için bedel konusunda çok fazla katakulli yapmanızı tavsiye etmiyorum.)
    Gümrük beyannamesi kapandıktan sonra size ne kadar vergi ödemesi yapacağınızı gösteren bir link geliyor, burada kredi kartı/banka kartı ile ödemenizi yapıyorsunuz. (300 TL civarı bir vergi ödedim)
    Sonrasında ürün kapınıza kadar geliyor. DHL'e herhangi bir hizmet bedeli ödenmiyor.

    Kasanın henüz açık seçik bir kurulum kılavuzu yok, Optimum Tech videosundan ve diğer kurulum yapanlardan baka baka yaptım ben.(O kadar çok şeyi değiştirmek ve yeniden toplamak zorunda kaldım ki artık gözü kapalı yapar hale geldim diyebilirim) Ama yakın zamanda IKEA kılavuzu gibi bir şey gelecek sanırım.

    Aklınıza takılan başka soru varsa yanıt verebilirim:)




  • hellguard H kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle kasanıza kocaman bir maşallah demek istiyorum, başka açılardan da fotoğraflarını paylaşırsanız sevinirim.

    Onun dışında böyle mini bir kasada Ryzen 3700x + Noctua NH-L12 Ghost S1 Edition hava soğutmayı kullansak randıman alabilir miyiz ?

    Teşekkürler
  • sinanx kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler:) Benim sıvı soğutma seçme sebebim yaşadığım yer dolayısı ile sıcaklığın yüksek olması. Dolayısı ile bu tip bir kasada tek fanlı hava soğutucu ister istemez tam hıza yakın çalışmak zorunda kalacak, e kasa da masanın üstünde olduğu için sesten rahatsız olurum diye düşündüm açıkçası.

    Hava sıcaklığı buradaki gibi 40 dereceleri geçmiyorsa hava soğutma daha zahmetsiz bir opsiyon bence, denenebilir.

    İlave fotoğraflarını atayım fakat daha önce dediğim gibi şuan GPUnun yarısı kasanın dışında kaldı çok estetik bir görüntü yok:D Yeni 3080 lerden veya Big Naci 2 slotlu bir model çıkarsa değiştireceğim artık.
  • Teknobiyotikte sugo sg13 440 liraya düşmüş. Son 2 ürün alacak varsa kaçırmasın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar. Aşağıdaki kasa için uygun fiyatlı hangi sıvı soğutma tercih edilebilir? Kasada AMD 2600 x takili. Amd fanindan dolayı kasa üst kapağı ucu ucuna kapanıyor. Lakin sistem havaya uçar Piyasada iyi watt sahip sfx psu da kalmamış. Ne onerirsiniz?

    teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    SilverStone Sugo SG13B / Mini ITX Performans Kasası (SST-SG13B) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/silverstone-sugo-sg13b-micro-atx-mini-itx-performans-kasasi.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz707 -- 5 Eylül 2020; 12:46:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sinanx kullanıcısına yanıt
    Louqe Ghost'ta Noctua NH-L12S kullanıyorum ryzen 3600 ile beraber. 1000 rpm 72 derece 1.25 volt 4.2 ghz'de. Kısacası duyulmuyor. Louqe Ghost edition 92mm fanla geliyor bu bir dezavantaj. Normal L12S 120mm slim fanla geliyor daha iyi randıman veriyor. Yalnız yüksekliği 2 mm daha fazla(ben büktüm).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gosterildi mi konuda bilmiyorum ama yeni Sugo geliyor. 19 kusur litre hacimde.
    www.silverstonetek.com
    SilverStone SUGO 14 INTRODUCTION
    https://www.silverstonetek.com/product.php?pid=932&area=en



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 5 Eylül 2020; 12:53:8 >
  • Bir iki fotoğraf daha atayım. İki slotlu yeni GPUları bekliyoruz an itibarı ile






  • arama yaptım ama çok birşey bulamadım.
    geeek 'den kasa alıp toplayan oldu mu acaba ?
    fiyatlar benzer ebatta kasa satan diğer markalara göre oldukça ucuz.

    sugo'dan sonra bir kademe daha küçültmek istiyorum.
    çantaya sığacak ebatta bir kasa hayalim var.

    öneri var ise alabilirim.
  • _XaNDeR_ kullanıcısına yanıt
    hocam sanki konuda bir kişi a50 görselleri paylaşmıştı diye hatırlıyorum.
  • oguz707 O kullanıcısına yanıt
    sitede sg13'ün güç kaynağı dahil versiyonlarında hangi güç kaynaklarını kullanıyorlar bilginiz varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mxsr

    sitede sg13'ün güç kaynağı dahil versiyonlarında hangi güç kaynaklarını kullanıyorlar bilginiz varmı?
    Bu konuda bilgim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hellguard H kullanıcısına yanıt
    sizin kaputa sığmayan beygirleri de yeni farkettim

  • Yeni nesil sığacak diye umuyorum
  • Fractal node 202 aramaktayım. Satmak isteyenler ulaşabilir.
  • Kendi sistemimi dizerken aldığımda içinde high powerın eco serisi gelmişti
  • SasiFani S kullanıcısına yanıt
    Anladım sfx kullanmıyorlar yani ..
  • @Omara cooler master facebooktan özel mesajıma dönüş yapmış nr200 2 ay içinde gelecek diyorlar
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.