Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (56. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.659
Cevap
137
Favori
184.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • serin_su842 S kullanıcısına yanıt
    Sf600 v1 mi kaldı güzel kardeşim. Eski goldun verileri bunlar. Piyasadaki ilk eli yüzü düzgün sfx psu'dur kendisi.

    Aynı verdiğin siteden;
    https://www.tomshardware.com/reviews/corsair-sf600-platinum-psu,5936-11.html
    Senin Be Quiet'dan daha sessiz çıkmış testte, benim Psu bu ve evet testte de duymamışlar sesini.

    Soru soran birisini yanlış yönlendirdiğini düşündüğüm için girdim araya. Yoksa istediğini düşünmekte özgürsün.

    Bu arada çok beğendiğini söylediğin InWin A1 Plus kasayı topladım, kullandım, sattım. Biraz büyük ve ağır, hava sirkülasyonu biraz yetersiz. Ancak çok şık. 120mm aio sığıyor. Toplamak da kolay değil çünkü her tarafı sökülen bir kasa değil yan kapaktan çalışmak gerekiyor. Ne önü, ne arkası, ne üstü, ne altı hiçbir yeri sökülmüyor ve ufak olduğu için de toplamak sıkıntı yaratıyor. Tecrübeli olmayanlara önermem. Rgb için üretildiğinden ötürü ekstradan cable management önemli yoksa çok fazla kablo oluyor. 4 fan 1 waterblock bunların ikişer kablosu, üstüne modüler olmayan psu'nun kabloları.

    Yanında gelen iki rgb fan aslında fena değil. Aio'da kullandım, yeterli. Kasa temper camlı ve kapalı olduğundan ötürü akustik izolasyonu var, içerisi pek duyulmuyor ama pek hava da almıyor. Önde sağ kısımda çok geniş olmayan bir açıklıktan hava alıyor içeri, arkadan atıyorsun. Alt kısımda da açıklıklar var buraya fan intake yaparsan ekran kartı ısısı ciddi oranda düşüyor. Ben 5700xt nitro kullandım, sığdırmak kolay değildi, her şeyi sökmeden girmiyor uzun kartlar dikkat edin.

    Fiyatı kalitesine göre makul aslında. Fena olmayan bir psu ile geliyor çünkü.


    SFF / MINI ITX Severler Kulübü

    Ekran kartı sarkmasın diye yanında gönderilen metal parça hatalı çıktı bu arada. Vida yerine delik açmamışlar:) o nedenle kullanmadım. İsteyen kendisi delebilir. Sırf bu nedenle garantiye vermek de istemedim. Zaten müşterisi hazırdı.

    Benim gibi B450i Gaming Plus kullanmayın buna. 120mm aio exhaust fan ile beraber sığmıyor yoksa. Waterblock ile fan birbirine değiyor eğer waterblock yüksekse(nzxt de yüksek). Ee sen nasıl soktun diyeceksiniz. Ben anakartın deliğini genişlettim ve anakartı öne kaydırdım birkaç milimetre. Siz yapmayın.

    Hadi eyvallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 15 Temmuz 2020; 6:54:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.J

    Asetek 645lt aio lazım mı:) bende de bu var boşta.

    Aslında senin kasayı bana boş haliyle satsan alırım:) zevkine aio'yu kullanmak için istiyorum aslında.
    ZS-A4 92mm aio mu destekliyor? Nereden çıktı o? OC UK’den aldın herhalde.
    Set olarak ilan açtım eğer toptan almak isteyen çıkarsa diye. Satılmazsa sorun değil, her zaman bulunmasını isteyeceğim bir kasa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onder.t O kullanıcısına yanıt
    Dan A4 için özel üretim bu aio.
    https://m.youtube.com/watch?feature=emb_title&v=idS2JqE4u-A

    Aşağı yukarı 120mm fanlı kule tip bir hava soğutma kadar performans veriyor. Noctua fan baya sessiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeler için tşk ederim hocam, o kasada power ın modüler olmadığından bahsetmişsiniz eğer öyle ise almamak için başlı başına bir sebep.

    Sonradan v2 çıkmış ve bazı değerler değişmiş, performans anlamında platinum olmayan enteresan şekilde platinum olandan bir iki testte daha iyi çıkmış.
    Hocam zaten tüm bu kaliteli psu lar arasındaki ses farkını aşırı derecede yük bindirmeyen normal bir kullanıcı kolay kolay algılayamaz hele ki kasa kapalıysa. Sfx-l güç kaynakları boyut olarak neredeyse sfx ile aynı sadece çok az birşey daha geniş ama 120 mm fan kullanılması çok güzel ve sessiz kılıyor 80 mm sfx leri sorunlu olan silverstone nun sfx-l lerinin sessiz ve güzel oluşu bu görüşümü zaten savunuyor ve sfx-l lerin asıl çıkış amacı da bu zaten. Corsair in de sfx formatında 92 mm fan sığdırması da güzel bir olay. Ben aslında en çok SF450 yi beğendim hem performans testlerinde hem de ses DB testlerinde en dengeli ve kaliteli sonuçları almış. En çok takdir ettiğim ise FSP Dagger ın sfx formatında 80 mm ile yaptıkları ki bu psu da tercihlerim arasındaydı.

    Eğer bir yerden İn Win Chopin kasa düşürebilirsem apu sisteme geçerek SG13B kasaya veda edeceğim. O zaman SF450 yi İn Win Chopine konumlandırabilirim diye düşünüyorum.

    İn win chopin kasa için ne düşünüyorsunuz tecrübeniz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Evet, dan a4 göz önünde bulundurularak yapıldı 500 serisinin üzerine. 3950x’e bile dayanıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • serin_su842 S kullanıcısına yanıt
    Fsp dagger 600 söktüm, sf serisinden kesinlikle geride. Gerek kondansatör kalitesi, gerek PCB'deki işçilik olarak çok beğenmedim. Fanı da gürültülü çalışır(farklı bir bearing yapısı var endüstriyel bişe) bozulmaz ama gürültülü çalışması ev kullanıcısı için kötü.

    Inwin a1 plus aslında alınabilir bir kasa ben çok severek kullandım ama kesinlikle tecrübe istiyor toplaması. Kablolar modüler olmadığı için gizlemek zor. Temper camı karartılmış olduğu için detaylar çok görünmüyor en azından. Bir de psu önünde plastik plaka var kabloları saklamak için ama sığmıyor tabi hepsi.

    Mesela 2.5 kat ufak nerdeyse Louqe Ghost S1 ancak toplamak çocuk oyuncağı. Çünkü kasa komple sökülüyor. Üstelik daha zekice bir tasarımı var, kullanıcı dostu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 600 TL COOLER MASTER Mastercase H100 Mini-ITX, 200mm RGB fanlı Mesh Panel Kasa
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10464

    Resmi web sitesi:https://www.coolermaster.com/catalog/cases/mini-itx/mastercase-h100/

    SFF / MINI ITX Severler KulübüSFF / MINI ITX Severler Kulübü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L.J

    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

    Silent Wings 3 baya kaliteli bir fan. Fan konusunda kesinlikle kağıtüstü verilere bakmayın. Çünkü verilen desibel değerleri sadece gürültü düzeyi. Ben akustik uzmanı falan değilim ancak gürültünün de tipleri var. Fan tıkırtısı veya waterpump gürültüsü mesela, bu sesler çok yüksek desibele sahip değil ancak rahatsız edici. Noctua'da bu mekanik gürültü yok, oluşan gürültü tamamen havanın akımından kaynaklanan gürültü. Silent Wings 3 piyasada Noctua'nın amiral gemisine en yakın performans veren fanlardan birisi, bence memnun kalırsınız.
    Radyatörün kendi fanını Be quiet ile değiştirdim, ses noktasında bir değişiklik olmadı. Radyatör üzerinde Be quiet push, Noctua NF-A12x25 pull olarak görev yapıyor. Memnun kalmadım ve arkada egzoz olarak kullandığım Noctua NF-A12x15 söküp radyatöre pull, 12x25'i de push olarak yerleştirdim. Be quiet'i zor bela arkaya egzoz yaptım. Kasanın en sesli donanımı oldu Be quiet. İade edeceğim. Sonuç olarak kendi tecrübem; Noctua'dan başkası yalan. Be quiet malzeme kalitesi olarak çok iyi ama mekanik olarak bi Noctua değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Depopark sitesinden işlemci almayı düşünüyorum nasıldı deneyiminiz önerirmisiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mxsr

    Depopark sitesinden işlemci almayı düşünüyorum nasıldı deneyiminiz önerirmisiniz
    Site güvenilir. Telefonda da görüşmem olmuştu; ürünü kargoya verdiklerini, pandemi süreci sebebiyle kargoların geciktiğini, Yurtiçi kargo ile çalıştıklarını ve kargo firmasının çalıştıkları şubesinin kendi depolarında olduğunu söylemişlerdi. İade sürecinde de hiçbir sorun yaşamadım. Kısaca güvenilir firma.
  • Bu hafta aldığım ikinci çöp ürün.

    SFF / MINI ITX Severler Kulübü
  • Hobar kullanıcısına yanıt
  • Fansız, tamamen sessizlik iddiasında ama yaklaşık 2 metreden duyulan coil whine var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Ben bu fanless psu olayını anlamıyorum. Neden mi? Normalde çoğu modern ve kaliteli psu zaten kapasitesinin %60-70'ini kullanmadan fan açmıyor. Fan açsa bile o fan 120mm ise 1000rpm geçmediği için duyulmuyor. Mesela Corsair RM750X'in fanını ben 100w üstü işlemci ile 5700xt ile açamadım 30-40 dk benchten sonra fan açıyordu. Onda da zaten o sırada ekran kartı ve işlemci sıcaklığı çılgın atıyordu. Bu sırada bile psu fanı hiç ama hiç duyulmuyordu.

    Hepsini geçtim, modern kasaların çoğunda psu bir chamber/odacık/kapalı alanın içinde bulunuyor. Üstüne de temper cam geliyor. Buradan o fanı duymak mümkün değil.

    Tl/dr; fanless gereksiz bir özellik. Kaliteli psu'dan fan sesi zaten gelmez.

    Fanless olunca belki azıcık fan çevirse vrm soğuyup ötmeyecek ama ötüyor çünkü 90 derecelerde çalışıyor(sağlıklı ama sesli).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fan konusunda tecrübeli olduğuma inanıyorum. O nedenle birkaç bir şey yazayım malum itx sayfası fan ve gürültü önemli.

    120mm fanın duyulur olma seviyesi genel geçer olarak 1000-1100 rpm'dir. Çok premium bir fan ise ve önünde engel yoksa 1200 rpm'ler. Fanın hava üflediği istikametin önüne ne kadar çok ve yakın engel gelirse(radyatör gibi) fan o kadar çok türbülans yapar ve gürültüsü artar. Bu nedenle static pressure fan önerilir bu durumlar için. Airflow değil.

    92mm fan ise 1200rpm'den sonra duyulur oluyor. Ekran kartındaki 92mm fanlar ise 1200rpm'de çok rahat duyulur çünkü türbülans yapar, önünde soğutucu var. Bu değer ekran kartındaki 92mm fanlarda 1100 falandır. Kalite de önemli tabi.

    Cryorig H5 Ultimate ile kullandığım 140mm Cryorig fan ise 1000rpm'de çok rahat duyuluyordu. Muhtemelen bu değer 140mm kaliteli bir fan için 900-950 rpm'dir.

    Kısacası fanın çapı ufaldıkça devir sayısından doğan ses azalıyor. Buna karşın taşıdığı hava miktarı da çok düşüyor. Yani 120mm fan 1000rpm duyulabilir iken 40mm fan 2500 3000rpm'de duyulur. Yine de 120mm daha iyi soğutur.

    Fan sesinin üç kaynağı var gördüğüm kadarıyla. Biri türbülans ve hava akımının sesi. İkincisi bearing yani fan motorunun sesi. Üçüncüsü ise tıkırtı sesi pwm sayacından geldiğini düşünüyorum. Pwm olmayan fanlarda bu ses yok.

    Havanın yarattığı sesi gidermek zor. Bunun tek çaresi statik basınçlı fanların türbülansı azaltma etkisi. Ama taşıdığı hava miktarı da daha az bunların.

    Motor sesi tamamen fan kalitesi ile alakalı.

    Pwm tıkırtı sesi ise dandik fan sesidir. Kaliteli fan pwm olsa dahi bu sesi yapmaz.

    Çare?
    Noctua.

    Kasa fanı için S12, radyatör için F12, para bende gani diyenler için de A12(en premium en babası bu). Slim fanda, 92mm fanda, 40mm fan için falan zaten rakipsizler. Ses istemiyorsanız Noctua şart.

    Neden Noctua?
    Çünkü duyduğunuz sese oranla en iyi soğutmayı Noctua fanlar sağlıyor. Yani Noctua hem daha yüksek devirden itibaren duyulur oluyor hem de aynı devirde rakiplerinden daha iyi soğutma sağlıyor. Kısacası verdiğiniz yüksek fiyatın karşılığını tam olarak almış oluyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 18 Temmuz 2020; 10:22:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Sessiz bir ortamda 1000rpm fanın sesi çok rahat duyuluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Benim Noctua'lar duyulmuyor 1000rpm'de. Kasa fanını duyulmayacak en yüksek devirde tutuyorum mesela. 1250rpm A12x25 fan. Tabi kişiye göre değişir. Ama kesinlikle fan sesine ifrit olan biriyim. Yoksa zaten bu kadar kafa yormazdım fan sesine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 18 Temmuz 2020; 23:33:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Noctua D15 kullanıyordum birkaç ay öncesine kadar. Üzerinde en kaliteli fanlardan biri vardı. Her türlü duyuluyor. 400 den sonra duyulmaya başlıyor. 600 den sonra dikkat çekiyor. 800 den sonra bariz duyuluyor. Boşta 350 rpm de çalıştırıyordum. 1000 rpm i 10 metreden duyarım
  • işlemci ve Ekran kartı iyi değil+güç kaynagınıda yazmamıssın.
    kasada o kadar küçük değil bence yanlış bölüme soruyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Noctua D15 kullanıyordum birkaç ay öncesine kadar. Üzerinde en kaliteli fanlardan biri vardı. Her türlü duyuluyor. 400 den sonra duyulmaya başlıyor. 600 den sonra dikkat çekiyor. 800 den sonra bariz duyuluyor. Boşta 350 rpm de çalıştırıyordum. 1000 rpm i 10 metreden duyarım
    Bende de çift Noctua NF-A12x25 + egzoz olarak kullandığım NF-A12x15 var. 12x25'leri sıvı soğutucu radyatörü üzerinde kullanıyorum ve fanlar radyatöre yapışık olduğu için yükte ses oluyor ama bu fanların değil havanın sesi. Ona da yapacak bir şey yok. Be Quiet Silent Wings 3 120 mm high speed kullandım radyatörde geçen hafta. O fan daha sesliydi.
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.