Şimdi Ara

SFF / MINI ITX Severler Kulübü (311. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.284
Cevap
149
Favori
208.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu fiyatlara ayılıp bayılıyoruz ama bildiğiniz gündüz vakti soyuluyoruz, yolunuyoruz. Silverstone SX platinum 700-850 watt güç kaynaklarına insanlar 140-170 amerikan dolarından kolaylıkla ulaşabilirken bizler 250 dolar + KDV ödüyoruz ki onlar da revize edilmemiş eski versiyonlar. Silverstone Extreme 1000R SFX-L ATX3.1 güç kaynağının yurtdışı fiyatından fazlasını vererek bunları alabiliyoruz. Hatta stok bulamıyoruz. Bunlar diyerek küçümsemiş olmayayım, kötü değiller ama bu yazdıklarımdan iyi değiller.

Bunlarla da bitse iyi; insaflı şekilde ve tutarlı fiyatlar üstünden yurtdışından bireyin bir şey alabilmesinin de önüne geçtiler. Bazılarının karnı da gözü de doymak bilmiyor. Ne dünyalık sevdasıymış SFF / MINI ITX Severler Kulübü 

SX700PT'nin 6000 liraya alınabiliyor olması gerekir, internete yazınca 3-4 tane SFX güç kaynağı değil daha fazla listelenmesi gerekir. B-tier 500w be quiet 3 buçuk lirayken A-tier 750 watt psu'ya 9500 tl biçilip oranlama yapmamamızı mı bekliyorlar? Bu ülkenin en enayisi her zaman hobiciler miydi yoksa bu yeni moda mı?

Neyse sakinim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 10 Ekim 2024; 11:13:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3Korner1Penaltı kullanıcısına yanıt

SF1000 Avrupa’da 230 Euro: 8.600₺ (Burada 9.400₺)

SF850 Avrupa’da 205 Euro: 7.670₺ (Burada 8.000₺)

Firmanın koyduğu fiyatlar Avrupa’ya göre 300-800₺ arası daha yüksek. Distrübütör zaten daha da uyguna getiriyor, firma doğal olarak kâr payı ekliyor. 7 yıl Türkiye garantisi olan psu alıyorsun. Fiyatlar über uçuk değil bence. Psu’nun kendisi zaten pahalı.

• Mesut91 kullanıcısına yanıt

Fransa'ya US Amazon'dan gönderilenler. Bu sadece 1. sayfa. Gördüğüm en yüksek kargo $26 USD. Gümrük vergisi yok. ESS VAT adı altında %20 KDV alınıyor sadece. Yani hepsine 20-25 dolar kargo, 25-30 dolar da gümrük ekleyin. Biz yine fahiş fiyatlardan alıyoruz. Savaştaki Ruslar ve Ukraynalıların bile erişebildiği Aliexpress'te satılan ucuz PSU'lar da CPU soğutucular da cabası. Özellikle Thermalright çok uygun fiyata ve kaliteli SFX güç kaynakları satıyor. Bunun bence savunulacak hiçbir yanı yok ve Ağustos'tan sonra da nefes alacak alan kalmadı hemen hiçbir alanda Türkiye'de. Siz bundan memnunsanız o sizi bağlar ama ben değilim.

SFF / MINI ITX Severler Kulübü

Arkadaş fiyatlardan çok memnun olduğunu söylemiyor zaten.Bu markanın yurtdışına göre fiyatının alınabilir olduğunu söylüyor.Kimse istemez yüksek fiyattan almayı.Keske daha çok marka ve ürün gelse ama itx kullanıcıları genel kullanıcılara göre çok az olduğu için getirmiyorlar.Kaldı ki Corsair veya Asus vs farketmez tier 1 psuları atx formatında da pahalı bu da farklı bir konu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam herhangi bir mağazanın savunuculuğu yapılmıyor. Attığınız görselde üst tier diyebileceğimiz V850 dışında bir ürün yok (SFX-L modelleri saymıyorum) V850 de $139 + $25 + $30 hesabına göre 6750 TL civarı tutuyor. Corsair SF850 ise 7999 TL. Bu fiyat farkını Corsair’in önceki SF600/SF750 modellerinden hak edilmiş başarısı için ödüyor insanlar. Cooler Master ise V1, V2, yetmedi ATX 3.0 model SFX’lerini çıkardı ama fan curve sorununu hala çözemedi. Dolayısıyla TR’de gümrük sınırı gelmemiş olsaydı ve bu resimdekileri Fransızların alabildiği fiyata alabiliyor olsaydım, 6750’ye V850 almak yerine 7999’a SF850 alırdım bir SFF’ci olarak.

Bir SF750 kullanıcısı olarak ihtiyacım olmadığından yeni modeller şu an ilgimi çekmiyor ama yurt dışında 250 dolar olan bir ürünü doları 50’den hesaplayıp 12500 TL ve üzerine getirenler varken QP’nin fiyatlarını çok abartılı bulmadım. Sonuçta yeni ürün, daha da stok gelirse ileride indirim de olabilir.

Hocam bunları paylaşıp duruyorsunuz ama konumuz ve şu an satışta olan şey Corsair Sfx psu’ları (SF1000 bitti bile stoğu). Ürünün kendisi zaten top tier ve pahalı. Avrupaya kıyasla çokta kötü fiyatlara almadık demek istedim. Ayrıca takip ettiğim bütün yabancı Sff grup ve sayfalarda kullanıcıların %90’ı ya Corsair ya da Asus Loki tercih ediyor. Amerika’da Avrupa’da yaşayan insanlar, bizden daha çok imkanları var ucuz psu’lara ulaşmak için ama onların yerine Corsair alıyorlar. Bunun da bir sebebi olmalı değil mi? Keşke her şey daha ucuz olsa keşke saçma sapan gümrük limitleri vs koymasalar istediğimiz her şeyi vergisini ödeyip getirtebilsek. Kim istemez ki…

• Ilave olarak amerika yı hesaba katmamak lazım orası ayrı bir dünya. Her konuda..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Siteyi bilmiyorum ve hiç alışveriş yapmadım, ama çok uygun fiyatı var. Ürün tek kalmış ancak daha önceden bilmediğiniz bir kasaysa karar vermeliyim hemen diye panik olmayın, önce araştırın. Kasa idealden uzak ama 240mm AIO ve 330mm 3 slot GPU sığdırabileceğiniz 20 litre altı en uygun fiyatlı kasalardan. NR200'den önceki son durak ITX. 19 litrenin üstünde hacmi olan çok iyi ve ucuz micro-ATX kasalar mevcut ve stoğu bol, onlara yönelmenizi öneririm. Optimum tech'in incelemesini de görmeden bu kasanın alınmasını önermem.

SFF / MINI ITX Severler Kulübüsilverstone sugo 14 sst-sg14b mini dtx bilgisayar kasası teşhir!
    SilverStone Sugo 14 SST-SG14B Mini DTX Bilgisayar Kasası TEŞHİR!
    https://www.miniode.com/index.php?route=product/product&product_id=42297&ref=akakce&v=1.82.6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 10 Ekim 2024; 22:42:20 >

• 2. ele yanaşmayan, sıfır fiyatını göze alanı pişman etmeyecek çok esnek bir kasa. Özel loop tasarlayabilirsiniz, 240mm AIO sığar, bir sürü fan takabiliyorsunuz. Tamperli cam takıntınız yoksa, kasanın NR200P'ye göre bir avantajı içerdeki basıncı düşünmek zorunda kalmazsınız, fan konfigürasyonu sizi kısıtlamaz. 32 cm GPU sığıyor kasaya ama işlemci soğutucu yüksekliği sıkıntı. Kasa su soğutma öncelikli tasarlanmış onu kabullenerek alın. 47-53mm soğutucu seçeneğinin TR'de (şu an için) kısıtlı olduğunu ve iyilerini de getirtmenin artık zor olduğunu da hesaba katmak lazım.

SFF / MINI ITX Severler Kulübüwww.incehesap.com
    Lian Li A4-H20 Mesh Gümüş Mini-Tower Mini-ITX Gaming (Oyuncu) Kasa (G99.A4H2OA4.00) - incehesap.com
    https://www.incehesap.com/lian-li-a4-h20-mesh-gumus-mini-tower-mini-itx-gaming-oyuncu-kasa-g99-a4h2oa4-00-fiyati-56645

• Arkadaşlar merhaba,

uzun zaman (10 yıl) sonra tekrar bir mini itx toplamaya karar verdim ama öyle ütopik bir sistem değil de yine 10 yıl kullanabileceğim bir güncelleme yapmak istiyorum. bu sefer 3080 suprim ya da 3070ti suprim ile destekleyeceğim. eski sistem de ekran kartı yoktu. aklımdaki anakart,

- Asus rog strix b760-i

- intel i7-13700K

- ram ? bilmiyorum ne seçeceğimi anakart 7600 mhz ddr5 destekliyor.

- ekran kartı suprim 3070ti ya da 3080

- sıvı soğutucu

- minimal bir kasa

alternatif de olabilir piyasada bulabileceğim bir mini itx anakart cpu konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim

saygılar

• burcink kullanıcısına yanıt

Uzun süreli kullanım için am5 daha mantıklı. Suprim yerine ftw3 tercih ederdim şahsen. Daha serin, daha küçük boyutlu. Ama uzun sureli kullanım amaci varsa daha güncel bir kart, daha mantıklı olacaktır. Sıvı soğutma kullanmak istediğiniz için en Lian Li A4-H2O tavsiye ederim. Fakat ekran kartı uyumuna dikkat edin. Max 322mm gpu destekler.

• avanak_abdi kullanıcısına yanıt

ekran kartı için henüz bir kartım yok ftw3 de olabilir. önceliğim anakartı cpu ve rami çözmek intel amd arasında kaldım. i7-13700k ile r7-7800x3d arasında seçim yapacağım ona göre anakartta değişecek

saygılar

Bende kendi tercübeme istinaden Asus tuf serisi öneririm. Hem serin çalışır hemde ebat olarak uyumludur. 7800x3d bulabilirseniz mantıklı. Ram için ise genelde 6000mhz cl30 tavsiye ediliyor. Kasa olarak a4h20 sıvı soğutma ile çok güzel bir ikili olur.

• SuperMert kullanıcısına yanıt
    Madencilik yaparken en sevmediğim karttı tuf serisi ne soğurdu ne derdi biterdi 😁 bakalım diğerleri Bi hallolsun kartı en sona bırakacağım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bence önce kartı belirleyip temin edin. Her kart her itx kasaya olmuyor. Kartı belirledikten sonra kasaya karar vermek daha basit.

Madencilik tarafını çok bilemiyorum ama en serin çalışan karttır tuf 3080 serisinde.. Bol şans

• Ölçüp biçerek, defalarca okuyarak aldığım Sapphire 5700 XT Pulse, TT Core V1 kasaya uymadı, öndeki fan haznesine uzanan kart boşluğunu yontmak ve kartın arka plakasını tutan öndeki 2 vidayı söküp monte edince tekrar takmak zorunda kaldım. Sorun plastik ön kapaktaydı tabiki, girintili çıkıntılı sözde havalı olsun diye yapılan aptalca desenler. Sözün kısası; bu kart ve anakart bu kasaya artık monte oldu, kaderleri çakıştı. Çıkarmaya kalkarsam PCI express slotu veya erkek girişi veya her ikisi birden bozulacaktır. Takarken m.2 soğutucusunu çıkarsaydım daha kolay olurdu ama artık iş işten geçti. Tam 2 saatimi aldı minimum zararla modifiye etmem. Ekran kartınız 2 slottan büyükse ve kartın gireceği serbest alan yoksa (ön fanın veya radyatörün takıldığı montaj kapağı gibi şeyler engel oluyorsa) kesinlikle yapılan kasa konfigürasyonlarından şaşmayın. İnternette gördüğünüz kasa ve kart kombinlerinin dışına çıkmak ITX için kumar bence.

Hocam AMD bir soket cikariyor senelerce islemci cikarmaya revize etmeye devam ediyor, ustelik cektigi watt basina sundugu performans da AMD suan Intel'in fersah fersah otesinde. O yuzden SFF sistemde suan siddetle AMD oneririm, idle temp biraz yuksek olur ama yuk altinda Intelden daha serin calisir. Onumuzdeki ay 9800X3D piyasaya cikacak o yuzden suan piyasada 7800X3D bulmak cok zor bulunsa da fiyatlar cok pahali. Bence bir kac ay bekleyip onunuzu gorun derim

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt

teşekkürler cevabınız için ben de amd ye döndüm gibi anakart işlemci arıyorum. 18 bin civarı şuan 7800x3d aslında çok yüksek performans aramıyorum. alternatiflerine bakıyorum biraz. acelem yok zaten güzel bir sistem olsun 10 gün geç olsun

saygılar

• Mini kasaları çok severim ama aynı zamanda üst düzey ekran kartı da sevdiğim için uzak durmak zorunda kalıyorum.

• 
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.