Şimdi Ara

Sezy Yang Filter Blend 1 kg Filtre Kahve - ₺ 84,50

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.376
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bu paylaşım, kahve zincirlerinin yanık kahvelerinin içilecek kahve olmadığını bilenleredir.

...

Fiyat gerçek bir kahve için şahane. Eminim daha ucuz olan "çöp kahvelerin" fiyatlarından bahsedecekler olacaktır. Sizlere şunu söyleyeyim, ne içtiğinizi net bir şekilde bilmiyorsunuz. Türkiye'de güvenilir kahve bulabilmek çok zor. Çünkü kilosu 2 dolar olan bir kahveyi sanki hiç öyle değil de daha pahalı çekirdeklermiş gibi rahatlıkla satabiliyorlar. Yani o 2 dolarlık çekirdek, yeri geliyor Peru kahvesi oluyor, yeri geliyor Guatemala, Ethiopia falan oluyor. Daha markette satılan etlerin bile ne eti olduğu kolay kolay bilinemezken, hangi çekirdek hangi kahvedir bilemeyiz. Hatta satın almadan hiç bilemeyiz. Hatta satın alsak bile -çok azımız hariç- anlamayabiliriz. Sadece o çekirdeğin, etikette yazan kahve olmadığını anlayabiliriz o kadar.

Kahve borsasında fiyatlar belli, nakliye, gümrük vergileri vs derken her nitelikli kahvenin Türkiye'ye gelince bir dip fiyatı var. O rakamın aşağısında olması mümkün değil.

Eğer iyi kahvenin peşindeyseniz, çöp kahvelerden veya yanık (niteliksiz) kahvelerden bıkmışsanız size son keşfettiğim kahve tedarikçisini tavsiye edeceğim. Ben çoğu kahvesini denedim ve keyif alarak tükettim.

Kargo (UPS) dahil fiyatı 84,50
    En güzeli de kahveleri siparişinizden önce kavurup gönderiyorlar.

https://sezycoffee.com/magaza/kahveler/sezy-yang-filter-blend/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi russwell -- 8 Şubat 2020; 10:56:23 >

• Çamur at izi kalsını sevmem, fiyat süper felan da değil, alt sınırda bir fiyat.

Satıcı ve ya kavurucu madem bizi çok düşünüyor, sıcak fırsatları çok seviyor, 150grlık paket yapar ( 1kg fiyatının 150 gram için 0,15 katına fiyat belirler ) bizde alır deneriz.

Benim görüşüm bilmediğiniz kahve çekirdeğini asla 1 kg almayın, sonra verdiğiniz paraya kıyamadığınızdan sevmediğiniz kahveyi geberene kadar içmek zorunda kalırsınız.

Sonra ortada kahve keyfi bile kalmaz, geriye kalan sadece kahve eziyeti olur.

evde 5-6 yıldır hemen hemen hergün güzel latte yapan kıladamın tavsiyesidir.

Bu kahve 40tl/kg olsa yine gidip almayın.

Madem kahvene güveniyorsun, tanıtım amaçlı 150gr lık kahveyi 12,75 TL den satarsın, beğenen zaten geri gelir.

Birde isim başarısız olmuş, sanki ucuz çin kahvesi ismi gibi, made in china havası hissettiriyor.

Sezy Yang ne abi !
    Niye az güldün, bol bol gül

sıkıntı yok

Bence sen reklamını farklı yerde yap.

her 80TL/kg kahve satan adamın fırsat konusu açılsa buralar kahve fırsatıyla dolar.

Ha diyorsun ki, iyi kahveyi önermek istiyorum, o zaman yeri burası değil

sizi şuraya alalım :
    https://forum.donanimhaber.com/gercek-kahve-keyfi--52382437

Ben öyle kolay kolay alınmam, sadece bu konu reklam kokuyor :-D
  • Bu filtre kahvelerin tadı, hep aynı gelen bir ben miyim ?

Acı+max 1 fincan içimi tahammülünde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yani ortalama bir çay tüketicisi Türkiye'de ne kadar çay tüketiyorsa ben de filtre kahve tüketirim ilk kez duyuyorum bu markayı. Açıkçası eğer bahsettiğiniz kadar iyiyse alacağım çünkü piyasada nerdeyse tüm filtre kahveleri denemeye başladım ama hiçbiri kaliteli gelmedi geçen kahve dünyasının kahvesini aldım o güzel ve hafifti ama diğerleri cidden çöp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xef1ONYX -- 8 Şubat 2020; 11:9:16 >

Orijinalden alıntı: aotnob

Bu filtre kahvelerin tadı, hep aynı gelen bir ben miyim ?

Kahve zincirleri sürekli farklı kahve üreticilerinden mal aldıkları için tek bir standartı yakalayabilmek için kahveleri çok fazla kavuruyorlar. Haliyle kahve yanıyor ve acı oluyor. Kahvenin de hiç bir karakteri kalmıyor. Mide rahatsızlıkları da bonusu. Bir de az kavrulmuş kaliteli bir kahve dene, çekirdek oldukça açık renkli olsun.

Orijinalden alıntı: Xef1ONYX

Yani ortalama bir çay tüketicisi Türkiye'de ne kadar çay tüketiyorsa ben de filtre kahve tüketirim ilk kez duyuyorum bu markayı. Açıkçası eğer bahsettiğiniz kadar iyiyse alacağım çünkü piyasada nerdeyse tüm filtre kahveleri denemeye başladım ama hiçbiri kaliteli gelmedi geçen kahve dünyasının kahvesini aldım o güzel ve hafifti ama diğerleri cidden çöp.
    Bana kalırsa tüm dürüst kahve tedarikçilerinin kahveleri güzel. Keşfettiğim başka markaları da paylaşırım.

Satıcı ve ya kavurucu madem bizi çok düşünüyor, sıcak fırsatları çok seviyor, 150grlık paket yapar ( 1kg fiyatının 150 gram için 0,15 katına fiyat belirler ) bizde alır deneriz.

Benim görüşüm bilmediğiniz kahve çekirdeğini asla 1 kg almayın, sonra verdiğiniz paraya kıyamadığınızdan sevmediğiniz kahveyi geberene kadar içmek zorunda kalırsınız.

Madem kahvene güveniyorsun, tanıtım amaçlı 150gr lık kahveyi 12,75 TL den satarsın, beğenen zaten geri gelir.

Birde isim başarısız olmuş, sanki ucuz çin kahvesi ismi gibi, made in china havası hissettiriyor.

Sezy Yang ne abi !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıladam -- 8 Şubat 2020; 11:30:33 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kıladam

Çamur at izi kalsını sevmem, fiyat süper felan da değil, alt sınırda bir fiyat.

Sezy Yang ne abi !
    İncelememişsiniz sanırım 100 ml deneme paketleri var. 1 kg almak zorunda değilsiniz, ben deneme paketi ile başlayıp 12 farklı kahvelerini denedim ve büyük paketlere geçtim. 1 kg paket daha 5. günde yarıya indi bile.

Bence satıcının / kavurucunun sıcak fırsatçılardan haberi bile yok.

Azıcık güldüm kusura bakma, lattecinin tavsiyesi talihsiz olmuş, biz kahveden bahsediyoruz. :)))

Bir de yöresel kahveleri çeşit çeşit, sen ismini beğendiğini al. Lattede çok önemli değil zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr jingles

Siz hangi çekirdek kahveyi kullanıyorsunuz?
    Valla yanlış anlamayın, ama maalesef bu işin reçetesi olmaz.

Benim sevdiğim kahve sizde sevecek olsanızda , sizin yapış şekliniz , makinanız , sütünüz vs tüm bileşenler sizin kahve tadını çok dramatik etkiliyor.

Mesela starbuckslar iğrenç kahve çekirdeklerini birde iğrenç SEK UHT süt ile birleştirince az buçuk fena olmayan kahve bile berbat oluyor.

ara ara farklı ufak kahveler alıyorum ama kampanya vs bolluğu ve ucuz erişebilirliğinden dolayı şunları seviyorum.

Tchibodan

wiener melange
    African Blue
    Kafeinsiz colombia Fino

2-3 ay öncesine kadar 55TL/kg satılan
    Jacobs Cafe Crema Çekirdek Kahve ( mor paket )

fiyatına göre güzeldi.
    Yurtdışından bazen alıyorum, orada içerken harika olan kahve ben elimi deyince berbat oluyor :-D

geçen Moliendo Kenya AA Muranga Yöresel Kahve aldım, o zaman fiyat 55TL idi /250gr

şimdi borsa gibi 62TL olmuş, bence etmez bir kahve.

Bence fiyat kahvenin iyi olduğunu belirtmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: russwell

İncelememişsiniz sanırım 100 ml deneme paketleri var. 1 kg almak zorunda değilsiniz, ben deneme paketi ile başlayıp 12 farklı kahvelerini denedim ve büyük paketlere geçtim. 1 kg paket daha 5. günde yarıya indi bile.

Bence satıcının / kavurucunun sıcak fırsatçılardan haberi bile yok.

Azıcık güldüm kusura bakma, lattecinin tavsiyesi talihsiz olmuş, biz kahveden bahsediyoruz. :)))

Bir de yöresel kahveleri çeşit çeşit, sen ismini beğendiğini al. Lattede çok önemli değil zaten.

Alıntıları Göster

sıkıntı yok

her 80TL/kg kahve satan adamın fırsat konusu açılsa buralar kahve fırsatıyla dolar.

sizi şuraya alalım :

• quote:

Orijinalden alıntı: aotnob

Bu filtre kahvelerin tadı, hep aynı gelen bir ben miyim ?

ben yumuşakla sert arasındaki farkı çok net anlıyorum. sert kahveyi 6gramda bile zorlanıyorum. yumuşakta ise 10gram içebiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kıladam

sıkıntı yok

sizi şuraya alalım :

Alıntıları Göster
    Tam olarak anlamamışsın, gerçek / doğru etiketle satılan kahve bulabilmek çok zor.
    Hem gerçek olup hem de uygun fiyatlı görünce bana şanahe fırsat geldi. Benzer kahveyi isim yapmış bir yerden aynı fiyata almak mümkün değil. En az 1.5 katdaha pahalı. Ayrıca jacobs falan diyorsun ya, bence üzerine bir şey yazmayalım. :(

Benim için kahve önemli bir konu ve bu ilk sıcak fırsatlar başlığım. Sıcak fırsat konusunun dışında, kahvede yapılan usulsüzlüğü bilmeyenlerin aydınlanmasını istedim. Türkiye'de zerre denetim yok hepimiz bliyoruz, bilinçlenerek üstesinden gelebiliriz sadece. Ve bence bu konuda da birlik olmalıyız.

• kıladam kullanıcısına yanıt
    şu kıladam 'ı fazla artılamayin, şımarınca ayarı daha da bozuluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: russwell

Kahve zincirleri sürekli farklı kahve üreticilerinden mal aldıkları için tek bir standartı yakalayabilmek için kahveleri çok fazla kavuruyorlar. Haliyle kahve yanıyor ve acı oluyor. Kahvenin de hiç bir karakteri kalmıyor. Mide rahatsızlıkları da bonusu. Bir de az kavrulmuş kaliteli bir kahve dene, çekirdek oldukça açık renkli olsun.

Alıntıları Göster
    Marketlerde az kavrulmuş hangi marka var
  • kahve fiyatları kalitesine göre çok farklılık gösterdiği için fiyatına yorum yapamayacağım ama filtre kahvede hep single origin tercih ediyorum, blend genelde espresso'da yercih ediliyor neden filtrede blend tercih edilmiş anlamadım. Ayrıca %100 arabica' da değil sanırım.

Orijinalden alıntı: linkorn

kahve fiyatları kalitesine göre çok farklılık gösterdiği için fiyatına yorum yapamayacağım ama filtre kahvede hep single origin tercih ediyorum, blend genelde espresso'da yercih ediliyor neden filtrede blend tercih edilmiş anlamadım. Ayrıca %100 arabica' da değil sanırım.
    Çünkü harman kahve filtrede de güzel oluyor, denemeni tavsiye ederim. %100 arabica, robusta yok.

Başkan gözünün yağına iki yumurta kırayım. Sezy yang filter tadında bana kahve öner malum kahve fiyatları belimizi büktü bu kahvenin bir muadili olsun. Bu arada başka tedarikçi de olur. Özelden yaz mesaj at dumanla yolla lütfen bana bir kaç muadil öner. Sayende iki senedir bu kahve dışında ne kahve içebiliyorum ne de başka içecek.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.