Şimdi Ara

Sevgiliyle çok mesajlaşma ve kurtulma yöntemleri!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
5
Favori
22.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar malumunuz sevgilimizle gençlik dönemlerinde gün içinde sık sık mesajlaşırız, hatta öyle ki daha 1 dakika içerisinde 2-3 mesaj ard arda atılmaya bile başlanır. Bana göre devamlı mesajlaşmak karşımızdaki kişiyi ve farkında olmasakta bizide sıkacaktır ve bir zaman sonra ayrılığa ufaktan davetiye çıkarılmış olacaktır. zamanla karşımızdaki kişi veyahut biz ilişkide soğumaya, bazı şeylerin eskisi gibi olmamasına sebepler vereceğizdir.

Daha net ifade edecek olursam;

- Aşırı mesajlaşıldığı zaman bi süre sonra yazacak bir şeyler bulamazsınız. Ve saçma sapan tartışmalara ve konulara girmek kaçınılmaz olacaktır.

- Çok muhabbet tez ayrılık getirir demişler. Açıkcası boşunada dememişler.

- Hızlı başlarsan hızlı biter.

- Aşırı ilgi karşımızdaki kişiyi ve bizi bunaltacaktır. Şahsen bunalmam diyen insan yalan söylüyordur, sakın bu lafa güvenerek iş yapmayın.

- Sosyal hayatımızda bir takım aksamalara ve eksikliklere sebep olacaktır. Örneğin; Derslerle ilgilenmeme, aile bireyleriyle zaman geçirmeme, arkadaşlarla yapılan aktivitelerde huzursuzluk hissetme vb.

- Sık konuşmaktan dolayı karşılıklı sevginin ve özlemin yok olması.

ve son evre; AYRILIK.

Şimdi bu takıntı, alışkanlık yada sorunun üstesinden gelebilmek için neler yapılmalı tartışalım, paylaşalım arkadaşlar. Günümüzde çok gördüğümüz bir şey nihayetinde.

** Sorunun temel sebebi insanın yapacak bir şey bulamayıp sevgili odaklı bir dünya yaratmasından kaynaklanmaktadır.

Benim tavsiyelerim;

Öncelikle sevgili kişisiyle bu konu karşılıklı tavırlar almadan oturup konuşulması yönünde.
    Sevgiliyle aynı şehirde yaşanıyorsa mesajlaşarak sosyalleşmek yerine, gezerek,zaman geçirerek sosyalleşilmelidir.
    İlgi çekici, sürükleyici kitap ve dergiler okuma
    Farklı hobiler edinme
    Arkadaşlarla zaman geçirmemeyi ihmal etmeme
    Derslere gereken ilgiyi gösterme
    Özellikle spor aktiviteriyle zihnin ve bedenin rahatlamasını sağlayarak insanın ekstra kendini sıkmasını önleme.
    Aile bireyleriyle (anne,baba,kardeş,abla,kuzen vb.) akşamları sohbet etme. En azından yemek sonrası çay içerken laflayarak zaman geçirme.
    Belgesel,Film seyrederek hem kültürel anlamda kendimizi geliştirmiş oluruz, hemde bu sorunun çözülmesine yardımcı oluruz.

Sizinde düşüncelerinizi, tavsiyelerinizi, tecrübelerinizi bu konu altında paylaşmanızı istiyorum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivenrec -- 5 Şubat 2013; 3:53:04 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sevgiliyle Mesajlaşma Sıklığı ve Kurtulma Yöntemleri

Sevgiliyle mesajlaşma, ilişkilerin önemli bir parçası olsa da sıklığı ve taktikleri, ilişkinin sağlığı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Sürekli mesajlaşmanın hem faydaları hem de riskleri bulunmaktadır.

Sürekli Mesajlaşmanın Faydaları:

• Sürekli iletişim: Sürekli mesajlaşma, sevgililer arasındaki iletişimi artırarak daha yakın bir bağ oluşturabilir.
    • Duygusal destek: Mesajlar, özellikle fiziksel olarak ayrıyken duygusal destek ve güvence sunabilir.
    • Anlık paylaşım: Sevgililer, güncellemeleri, düşünceleri ve duyguları anında paylaşarak birbirlerine yakın hissedebilirler.

Sürekli Mesajlaşmanın Riskleri:

• Bağımlılık: Sürekli mesajlaşma, bağımlılık yaratarak normal etkileşimleri ve günlük hayatı engelleyebilir.
    • Gizlilik kaybı: Sürekli mesajlaşma, özel konuşmaların kaydedilmesine ve üçüncü şahıslar tarafından görülmesine yol açabilir.
    • İlişkisel sorunlar: Sürekli mesajlaşma, yüz yüze iletişimin yerini alarak yakınlık ve samimiyet hissini azaltabilir.

Mesajlaşma Sıklığı ve Taktikleri:

Sağlıklı bir ilişki için ideal mesajlaşma sıklığı kişiden kişiye değişse de genel olarak aşağıdaki öneriler dikkate alınabilir:

• Günde birkaç mesaj: Günlük birkaç mesaj, iletişimi sürdürürken bağımlılığı önler.
    • Uygun zamanlarda mesajlaşma: Çalışma saatleri veya uyku saatleri gibi özel zamanlarda mesajlaşmaktan kaçının.
    • İlgi çekici konular seçme: Mesajları anlamlı ve ilgi çekici tutun, sadece "Naber?" gibi genel ifadeler kullanmayın.
    • "Okundu" bildirimlerini kapatma: "Okundu" bildirimleri baskı yaratabilir ve sürekli mesajlaşma döngüsünü körükleyebilir.
    • Farklı iletişim kanalları kullanma: Mesajlaşmanın yanı sıra video görüşmeleri, telefon görüşmeleri veya yüz yüze buluşmaları da iletişim çeşitliliği sağlar.

Sürekli Mesajlaşmadan Kurtulma Yöntemleri:

Sürekli mesajlaşma alışkanlığından kurtulmak zor olabilir, ancak aşağıdaki yöntemler yardımcı olabilir:

• Kendine ara verme hedefleri koy: Belirli zaman dilimlerinde mesajlaşmadan kaçınmayı hedefleyin.
    • İlgini dağıtacak aktiviteler bul: Mesajlaşmaya harcadığın zamanı, hobiler, egzersiz veya sosyal etkileşimler gibi diğer aktivitelerle doldur.
    • Kendine zaman ayır: Kendi başına zaman geçirmek, düşüncelerini toplamana ve sürekli mesajlaşma döngüsünden uzaklaşmana yardımcı olur.
    • Yüz yüze iletişime odaklan: Sevgiliyle yüz yüze zaman geçirmek, mesajlaşma bağımlılığını azaltabilir.
    • Profesyonel yardım al: Sürekli mesajlaşma ciddi bir sorun haline geldiyse, bir terapist veya danışman profesyonel destek sağlayabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • her dakika mesajlaşanları anlamıyorum yahu, eski kız arkadaşım günde 5 kere arardı bu bana çok geldi sıkıldım ayrıldım. nasıl dayanıyosunuz dakikada 3 mesaja ben de mi problem yoksa dakikada 3 mesaj atanlarda mı anlayamadım :D

Orijinalden alıntı: Geloraptor.

her dakika mesajlaşanları anlamıyorum yahu, eski kız arkadaşım günde 5 kere arardı bu bana çok geldi sıkıldım ayrıldım. nasıl dayanıyosunuz dakikada 3 mesaja ben de mi problem yoksa dakikada 3 mesaj atanlarda mı anlayamadım :D

Hocam yazının tamamını oku istersen, bende bu problemden bahsettim ve çözüm yollarını paylaşalım istedim bu tip sıkıntısı olan arkadaşlara.

Orijinalden alıntı: ivenrec

quote:

her dakika mesajlaşanları anlamıyorum yahu, eski kız arkadaşım günde 5 kere arardı bu bana çok geldi sıkıldım ayrıldım. nasıl dayanıyosunuz dakikada 3 mesaja ben de mi problem yoksa dakikada 3 mesaj atanlarda mı anlayamadım :D

Hocam yazının tamamını oku istersen, bende bu problemden bahsettim ve çözüm yollarını paylaşalım istedim bu tip sıkıntısı olan arkadaşlara.

Alıntıları Göster
    boşver kanka aşkını yaşasın millet karışma

• quote:

kanka mı ?

yaş kaç kardeş?

quote:

kanka mı ?

yaş kaç kardeş?

Alıntıları Göster
    11

quote:

kanka mı ?

yaş kaç kardeş?

Alıntıları Göster
    Çok doğru.

without hope, without witness, without reward
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Merhaba iyi geceler,

Çok güzel bir konuya değindiğin için teşekkür ederim. Öncelikle şunu belirteyim ki asosyal sevgilisi uzak yerde olan insanların daha doğrusu gençlerin yaptığı bir sanal bağımlılıktır. Sürekli mesajlaşma şöyle başlar. Birbirlerini zamanla tanımak vb konuları ele alır. Zaman geçtikçe dediğin gibi konuşulacak şeyler bulunmaz nerde saçma şeyler var bunlardan bahsedilir. 1 dakikada atılan mesaj sayısı düşerse sen benle ilgilenmiyorsun soğudun gibi şeyler ortaya çıkar. Böylelikle kişi elindeki telefona her şeyini bağlar. Ders çalışırken, derste, yemekte, her türlü ortamda, yatarken sabaha kadar hatta lavaboda bile mesajlaşma devam eder. İnsan sevdiği kişiden sıkılır kavga, tartışma, küsme gibi şeyler ortaya çıkar. Bu böyle devam etse sıkılma ve tartışmalar yüzünden ilişki zamanla sona erer. Peki böyle durumda olan insanlar sosyalleşmeye başladığında elindeki telefonla fazla ilgilenmeyip, arkadaşlarıyla ve dediği unsurlarla ilgilendiğinde zamanla benle ilgilenilmiyor gibi sonuçlar çıkacağı için tekrar tartışma olabilir.

Bir kıza yaklaşırken yani onunla sevgili olarak arkadaş olmak istediğimde sürekli telefonla oynuyor mu diye bakarım. Sürekli telefonla mesajlaşan insanların büyük bir kısmı sevgilisiyle konuşuyor oluyor. Sosyal bir ortama girdiğinde halen hayatında o telefon oluyor sessiz kalıyor, ortama girmiyor sıkıcı davranışlarda bulunuyorlar. Vodafone hat kullanıyorum veriyorlar 10 TL'te 10.000 + 2.000 Sms ben aylık en fazla 1.000 tane atamazken tamamını bitirip yetiremeyen insanlar var.. Tek sms paketleriyle konuşma olmuyor ki facebook olsun bazı operatörler de bedava sunuluyor. İnsanlar zamanla sanallaşmaya başlıyor, sevgilisinin yanında olmak yerine sürekli mesajlaşmayı boş boş hayaller kurmaya başlıyor. Konuşmayınca özledim diyorlar, özlersin bir şey denilmiyor sabahlarca uyumayıp mesajlaşmanın kendinizi yormanın anlamı nedir açıkcası anlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimdevrim

quote:

kanka mı ?

yaş kaç kardeş?

Keske sormasaymissin

Ya sevgili aşamasını birak kızla arkadas olarak mesajlaşmaya başlayınca belli bir süre sonra muhabbet ota sarıyor dediğin gibi.

Bu şarkıyı koymadanda geçemem Cok muhabbet tez ayrılık getirir diyince aklıma geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1mpossible -- 5 Şubat 2013; 3:44:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ßeyaßan

Merhaba iyi geceler,

Çok güzel bir konuya değindiğin için teşekkür ederim. Öncelikle şunu belirteyim ki asosyal sevgilisi uzak yerde olan insanların daha doğrusu gençlerin yaptığı bir sanal bağımlılıktır. Sürekli mesajlaşma şöyle başlar. Birbirlerini zamanla tanımak vb konuları ele alır. Zaman geçtikçe dediğin gibi konuşulacak şeyler bulunmaz nerde saçma şeyler var bunlardan bahsedilir. 1 dakikada atılan mesaj sayısı düşerse sen benle ilgilenmiyorsun soğudun gibi şeyler ortaya çıkar. Böylelikle kişi elindeki telefona her şeyini bağlar. Ders çalışırken, derste, yemekte, her türlü ortamda, yatarken sabaha kadar hatta lavaboda bile mesajlaşma devam eder. İnsan sevdiği kişiden sıkılır kavga, tartışma, küsme gibi şeyler ortaya çıkar. Bu böyle devam etse sıkılma ve tartışmalar yüzünden ilişki zamanla sona erer. Peki böyle durumda olan insanlar sosyalleşmeye başladığında elindeki telefonla fazla ilgilenmeyip, arkadaşlarıyla ve dediği unsurlarla ilgilendiğinde zamanla benle ilgilenilmiyor gibi sonuçlar çıkacağı için tekrar tartışma olabilir.

Bir kıza yaklaşırken yani onunla sevgili olarak arkadaş olmak istediğimde sürekli telefonla oynuyor mu diye bakarım. Sürekli telefonla mesajlaşan insanların büyük bir kısmı sevgilisiyle konuşuyor oluyor. Sosyal bir ortama girdiğinde halen hayatında o telefon oluyor sessiz kalıyor, ortama girmiyor sıkıcı davranışlarda bulunuyorlar. Vodafone hat kullanıyorum veriyorlar 10 TL'te 10.000 + 2.000 Sms ben aylık en fazla 1.000 tane atamazken tamamını bitirip yetiremeyen insanlar var.. Tek sms paketleriyle konuşma olmuyor ki facebook olsun bazı operatörler de bedava sunuluyor. İnsanlar zamanla sanallaşmaya başlıyor, sevgilisinin yanında olmak yerine sürekli mesajlaşmayı boş boş hayaller kurmaya başlıyor. Konuşmayınca özledim diyorlar, özlersin bir şey denilmiyor sabahlarca uyumayıp mesajlaşmanın kendinizi yormanın anlamı nedir açıkcası anlamıyorum.

İyi geceler,
    asıl ben teşekkür ederim hocam, günümüz gençlerinin büyük problemi bu bana göre. özellikle sevgilisi uzakta olan insanların sosyalleşme aracı mesajlaşma oluyor dediğiniz gibi. peki sorunu sizde benim gibi açıklamışsınız, soruna yönelik çözümleriniz var mı ?

• quote:

quote:

Merhaba iyi geceler,

İyi geceler,
    asıl ben teşekkür ederim hocam, günümüz gençlerinin büyük problemi bu bana göre. özellikle sevgilisi uzakta olan insanların sosyalleşme aracı mesajlaşma oluyor dediğiniz gibi. peki sorunu sizde benim gibi açıklamışsınız, soruna yönelik çözümleriniz var mı ?

Soruna çözüm olarak, sevgilerin sürekli buluşması ve birlikte sosyal aktiviteler de bulunması bu tür sanallaşma sorunu çözecektir diye düşünüyorum. Ne kadar buluşup görüşseler bile bazı kırsal kesimlerde kızlar üzerindeki aile baskısı dışarı çıkmalarını engelleyebiliyor. Üniversite ortamında bu tür sorunlar çözülebiliyor çünkü yaşın getirdiği olgunluk bunun yanında ortamın rahatlığı vardır..

Şuan sevgilim yok ama olursa da sürekli mesajlaşmak konuşmak yerine, buluşup birşeyler yapmayı tercih ederim. Bazende diyorum ne yaparsanız yapın kişiyi her ortama sokun yine sanallaşmaya telefona kapanık olarak yaşayacaktır.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba iyi geceler,

İyi geceler,

Soruna çözüm olarak, sevgilerin sürekli buluşması ve birlikte sosyal aktiviteler de bulunması bu tür sanallaşma sorunu çözecektir diye düşünüyorum. Ne kadar buluşup görüşseler bile bazı kırsal kesimlerde kızlar üzerindeki aile baskısı dışarı çıkmalarını engelleyebiliyor. Üniversite ortamında bu tür sorunlar çözülebiliyor çünkü yaşın getirdiği olgunluk bunun yanında ortamın rahatlığı vardır..

Şuan sevgilim yok ama olursa da sürekli mesajlaşmak konuşmak yerine, buluşup birşeyler yapmayı tercih ederim. Bazende diyorum ne yaparsanız yapın kişiyi her ortama sokun yine sanallaşmaya telefona kapanık olarak yaşayacaktır.

Aynen öyle. Birazcık farklı şeylere yönelen insan olması lazım karşımızdaki insan. Ne bileyim bir hobisi, uğraştığı bir spor dalı, kitaplara merakı gibi şeyler olursa bizi daha net anlar, mesajla,konuşmayla boğmaz diye düşünüyorum.

• Abi o değilde benim erkek arkadaşım arıyor konuşcak birşey bulamayınca susuyor susuyor 1-2-3 dk susuyor konuşuyor susuyor susuyor konuşuyor. [kapatma açık kalsın diyor]

[ERKEĞİM]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Lieutenant Dan Taylor

Abi o değilde benim erkek arkadaşım arıyor konuşcak birşey bulamayınca susuyor susuyor 1-2-3 dk susuyor konuşuyor susuyor susuyor konuşuyor. [kapatma açık kalsın diyor]

[ERKEĞİM]

O arkadaşına dikkat et istersen biraz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 1mpossible

quote:

Abi o değilde benim erkek arkadaşım arıyor konuşcak birşey bulamayınca susuyor susuyor 1-2-3 dk susuyor konuşuyor susuyor susuyor konuşuyor. [kapatma açık kalsın diyor]

[ERKEĞİM]

O arkadaşına dikkat et istersen biraz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

[ERKEĞİM]

durumu olabilir

quote:

[ERKEĞİM]

durumu olabilir

Alıntıları Göster
    Keşke konuyu 6 ay önce açsaydın.

• quote:

[ERKEĞİM]

Aboooooov kaçın la

• quote:

Orijinalden alıntı: Elle Sid Pierre

quote:

[ERKEĞİM]

Aboooooov kaçın la

Alıntıları Göster
    AHA DAHA BİRAZ ÖNCE BENİ RESMEN AZARLADI VE TELEFONU KAPATTI.

HAYIR YA YENİ Bİ OYUN BULMUŞ BEYEFFENDİ ONU OYNUYOR.

HİÇ Mİ ÖZLEMEDİN?
    HADİ ÖZLEDİN Bİ AŞKIMLA MI GEÇER ÖZLEMİN?

BEN ERKEKLERİ ANLAMIYORUM YA.

BÜYÜK İHTİMAL O DA BENİ ANLAMIYOR.
    AMA GÜN İÇİNDE ZATEN ÖZLÜYORUM BİR DE O BÖYLE YAPINCA DA ÜZÜLÜYORUM

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

AHA DAHA BİRAZ ÖNCE BENİ RESMEN AZARLADI VE TELEFONU KAPATTI.

HAYIR YA YENİ Bİ OYUN BULMUŞ BEYEFFENDİ ONU OYNUYOR.

HİÇ Mİ ÖZLEMEDİN?
    HADİ ÖZLEDİN Bİ AŞKIMLA MI GEÇER ÖZLEMİN?

BEN ERKEKLERİ ANLAMIYORUM YA.

BÜYÜK İHTİMAL O DA BENİ ANLAMIYOR.
    AMA GÜN İÇİNDE ZATEN ÖZLÜYORUM BİR DE O BÖYLE YAPINCA DA ÜZÜLÜYORUM

forumda kız varmış beyler hemde rütbeli

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.