Şimdi Ara

SEVGİLİNİZİN EĞİTİM DURUMU ÖNEMLİ MİDİR İLİŞKİYİ ETKİLER Mİ???? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
6.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Daha ne istiiim
  • Eğitim sadece bir yerden mezun olmak değildir.

Bu gün çevremizdeki üniversite mezunu çiftlerin ilişkilerine baktığımızda hiçde azımsanmayacak kadar geçimsizlik durumunu görürüz. Eğitim insan olmanın sorumluluklarını yerine getirmek için kişinin kendini eğitmesi, insan sevgisini öğrenmesi,bir eylemde bulunmadan önce başka insanların yerine kendini koyabilmesidir. Güzel ahlak'ın çift taraflı olduğu ilişkilerde birbirini anlayış gücü en yüksek seviyede olduğu için her iki tarafta bunun meyvesini yer afiyet bal şeker olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EL NINO

Eğitim sadece bir yerden mezun olmak değildir.

Bu gün çevremizdeki üniversite mezunu çiftlerin ilişkilerine baktığımızda hiçde azımsanmayacak kadar geçimsizlik durumunu görürüz. Eğitim insan olmanın sorumluluklarını yerine getirmek için kişinin kendini eğitmesi, insan sevgisini öğrenmesi,bir eylemde bulunmadan önce başka insanların yerine kendini koyabilmesidir. Güzel ahlak'ın çift taraflı olduğu ilişkilerde birbirini anlayış gücü en yüksek seviyede olduğu için her iki tarafta bunun meyvesini yer afiyet bal şeker olur.

Çok dogru yazmıssın dostum egitim sadece ileride daha rahat para kazanmak için gidilmiş bir kurumdan mezun olmak degildir.Egitim:Ahlak,sevgi,saygı ve anlayış gibi hayatımızdaki en önemli duygu düsünce ve hareketleri dogru şekilde kullanabilmeyi ögrenmektir.Yani en azından bu topikte bahsedilen egitimin anlamı budur...

• benim sevgilim vardi lisede 3 kere okul birincisi oldu ama akıllı değildi ben kafası aşk olsun başka şey olsun basmıyordu sadece ezber yapa yapa oldu. Hiç bir kadın erkekten asla akıllı olamaz.
  • diplomadan çok kişiliklerinizin uyuşması,aynı ortamlara giren çıkan insanlar olmanız daha önemlidir bence.Tabii maddiyatta önemli eğer erkek daha fazla para kazanıyorsa sorun olmaz zaten ama bayan daya fazla para kazanıyorsa işer çok sarpa sarabilir bence.

yani Doktor Erkek+Lise Mezunu kız olabilir
    ama
    Doktor Bayan + Lise mezunu veya üni mezunu ama geliri az Erkek=olmazz
  • Benim İçin Önemli
  • En Az Benim kadar Okuması Lazım...
  • Forumda evli diplomalı adam yok mu hiç görüşlerini alalım geröek hayatta neler oluyor.Gençlere tavsiylerde bulunun lütfen.
  • iş evlilige gelinec davul dengi dengine çalarmış ata sözü işleyeme başlıyor, gençken pek anlamı olmasada ilerleyen yaşlarda kendini hissettiriyor.
  • elbetteki onemlidir,ileride bu egirim durumu kesinlikle sorun olcaktir
  • Kısa süreli için önemli değil ancak evlenmek vb. uzun süreli için kesinlikle önemlidir zevkler renkler karışıyor ozaman
  • Evli falan değilim ama ailenin önemi herşeyin yanında daha büyük duruyor gibi geliyor bana kızın veya erkeğin ailesi tarfından yetiştirilme tarzı sorun çıkacağına veya çıkmayacağına delildir bence.
  • Geçmiş zaman: Nayır ömer ayrılmayalım ben seni çok seviyorum.Nolamaz ayşe imkanı yok sen zengin patronun kızı bense babanın şöförüyüm dünyalarımız ayrı bereber yapamayız üzgünüm...

Şindiki zaman: Ne olur berksan ayrılmayalım ben seni çok seviyorum.İmkanı yok dilara sen 4 yıllık bir ünüversite mezunusun bense lise mezunuyum bizim dünyalarımız çok ayrı bereber olamayız hoşçakal...
  • eğer cidden çoğu anlamda sevgiyi hakeden iyi kaşı gözü oynamayan akıllı efendi bi kızsa benim için sorun değil...

*ama bu soruyu kızlara sorsanız cvpları çoook farklı olur... kariyer araba para ün ister onlar bilirsiniz işte
  • Yorumların hiçbirini okumadım. Kişisel görüşüm önemlidir.

Çünkü eğitim demişsin, bence senin kastettiğin öğrenim. Üniversite yaşıtların ile öğrenim görmeni sağlamaktan ve yaşının sağladığı rahatlık ile kolay iletişim kurabilmekten başka birşey vermez insana. Eğitim ise herşeydir tabiki. Eğitim çok geniş anlamlı olduğundan eminim ki herkes için aile eğitimi, beşeri ilişkiler konusunda eğitimli olmak, ve aklıma gelmeyen başka konularda da eğitilmiş olmak çok önemlidir. Zaten eğitimsiz birini eğitimli biri çekici de bulmaz sevmez de. Aşk ota da konar ama bu kadar da farklı bir eğitim farkı olan ilişkiye konmaz afedersiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aksanya

quote:

Orjinalden alıntı: El maquinista

quote:

Orjinalden alıntı: AnotheRDie

Erkeğin eğitim durumu etkiler ama Bayanın o kadar etkiliceni düşünmüyorum.

Ama tabiki arada ucurum olursada zevkler felen filen anlaşamazlar.

Neden? Nasılsa bu ülkede okumamış kadınlarla evlenmeye alışık diye mi erkekler?

Artık şu at gözülüklerini çıkartın n'olur!!!

Kadın ya da erkek, hiç farketmez... ''De ki hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?'' demiş değil mi bir ayette...

Kişiliği, insanlığı vs katmıyorum işin içine, bu konular farklı şeyler... Ancak okumamış, ya da daha doğru bir ifade ile okuma şansı varken okumamış, hayalleri uğruna çaba sarfetmemiş, eğitimi ciddiye almamış bir bayanı hangi erkek ister?

İsteyenler de vücutlarından başka neyini ister? Ki güzel bayan dışarıda çok, ne kadar süre bu istek devam eder diye de sormak lazım?

Ha belki iyi huylu, ailesine önem veren, anaç bir kadın etkileyebilir bir erkeği, ancak oturup 2 çift laf edemedikten, felsefeden-sanattan-ekonomiden-ülke sorunlarından-edebiyattan-astronomiden veya başka tür ilgi konularından sohbet edemedikten sonra o ömür geçmez, ge-çe-mez...

Kişilerin sevgiliden , evlilikten ne beklediklerine bağlı. Ben bir şirkette sekreterlik yapıyorum Eşim bir şirkette yönetici konumunda. Ben lise mezunu o universite mezunu. Yedi senelik evliyiz ve mutluyuz. Hangi evli çift işten yorgun döndüğünde felsefeden-sanattan-ekonomiden-ülke sorunlarından-edebiyattan-astronomiden bahsedebiliyorki. Heleki ortalarda dolaşan minik bir çocuğunuz olunca. Bütün sanat edebiyat felsefe çocuğunuz oluyor.

Allah bozmasın öncelikle...
    Ancak sizin de belirttiğiniz gibi kişilerin evlilikten ne beklediklerine göre çok değişiyor, ancak değişmeyen bir şey var ki, her insan evlendiği kişiyle hayatını paylaşmak ister... Malesef ki ne kadın için;

''Kocam iyi kazansın, evde hır-gür çıkartmasın, akşamları saatinde eve gelsin, bana ve ailemize değer versin, sevildiğimi göstersin yeterli...'' mantığı sürekli bir mutluluk ve paylaşım doğuruyor... Ne de erkek için;

''Evlendiğim bayan ev işlerinden kaçmasın, akşam döndüğümde sıcak bir gülümseme ve hazır olan bir masa göreyim, gittiğim yerde beni utandırmasın, iyi bir eş ve anne olsun, çok boş konuşup baş şişirmesin yeterli...'' mantığı sürekli bir paylaşım doğuruyor...

Bunlar elbette olması kesinlikle gerekli şeyler bence evliliğin devamlılığı bakımından...
    Ancak hayat 2 kişinin Lost misali ıssız bir adada geçirdiği, sürekli ev işlerinden, mesaiden, çocuktan kurulu bir süreç değil...
    Benim cevabım benim beklentilerimi karşılıyordu, yani kendi beklentilerimi belirttim sizin yorum yaptığınız mesajı yazarken.

Örneğin edebiyattan anlamayan, bilime uzak (yalıtkan ile iletken arasındaki farkı bile bilmeyen..), astronominin yıldız fallarından ibaret olduğunu düşünen, spor yapmaktan hoşlanmayan, arkadaş ortamında konulara Fransız kalıp sürekli sus pus oturan, ağzından çıkan tek cümle ''Birer fincan daha içer miyiz?'' olan bir kadınla mutlu olmam imkansız...

Yani demem o ki, ilişkilerde tazeliği koruyan bir şey varsa bu kesinlikle sürekli gelişimde olan, okuyan, irdeleyen, sorgulayan, detaylara önem veren insanların bir araya gelerek yaptıkları evliliklerdir.

Elbette klasik mantık ile kurulmuş mutlu görünen evlilikler az sayıda değildir, ancak kaç tanesinde aldatılmayan bir kadın görülmektedir düşünce olarak bile olsa? Ya da kaçında gerçekten tatmin olan bir bayan vardır?

İşte burada, yani o vazgeçilmez kuralların, her aile için geçerli olması gereken kuralların dışında, evlilikleri değerli-mutlu ve uzun süreli kılan şeyler bu extra paylaşımlardır...

Zevklerimi, düşüncelerimi, okuduklarımı, yazdıklarımı, planladıklarımı beraber yaşayamadığım, paylaşamadığım bir eş neye yarar ki? Yaptığım tek şey evde ya da dışarıda kararları vermek, geceleri onunla aynı yatakta olmak ve aynı evde yaşamak olacaksa çok gereksiz...

Zira aynı şeyi evlenmeden de yapabilir insan...

• quote:

Orjinalden alıntı: GM Batsu

benim sevgilim vardi lisede 3 kere okul birincisi oldu ama akıllı değildi ben kafası aşk olsun başka şey olsun basmıyordu sadece ezber yapa yapa oldu. Hiç bir kadın erkekten asla akıllı olamaz.

Albert Einstein konuştu
  • quote:

Orjinalden alıntı: fr@gile

quote:

benim sevgilim vardi lisede 3 kere okul birincisi oldu ama akıllı değildi ben kafası aşk olsun başka şey olsun basmıyordu sadece ezber yapa yapa oldu. Hiç bir kadın erkekten asla akıllı olamaz.

Albert Einstein konuştu

demekki albertle ortak yönlerimiz varmiş bunu anlamak için süper zekalı olmak gerekmiyor acı ama gercek bu.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: fr@gile

quote:

Albert Einstein konuştu

demekki albertle ortak yönlerimiz varmiş bunu anlamak için süper zekalı olmak gerekmiyor acı ama gercek bu.

tek ortak yönünüz cinsiyetiniz olmasın ;)

ayrıca süper zekayı bırak da ben sana böyle basit bi genelleme yaptırabilen zekayı merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fr@gile -- 3 Kasım 2007; 14:11:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: elvis21

quote:

Orjinalden alıntı: EL NINO

Eğitim sadece bir yerden mezun olmak değildir.

Çok dogru yazmıssın dostum egitim sadece ileride daha rahat para kazanmak için gidilmiş bir kurumdan mezun olmak degildir.Egitim:Ahlak,sevgi,saygı ve anlayış gibi hayatımızdaki en önemli duygu düsünce ve hareketleri dogru şekilde kullanabilmeyi ögrenmektir.Yani en azından bu topikte bahsedilen egitimin anlamı budur...

Egitim:Ahlak,sevgi,saygı ve anlayış gibi hayatımızdaki en önemli duygu düsünce ve hareketleri dogru şekilde kullanabilmeyi ögrenmektir.

Aboouuwww ne güzel yazmışsınnnn

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.