Şimdi Ara

Sevgilinin eski ilişkileri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
2
Favori
22.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar birlikte olduğunuz insanın eski ilişkilerini kafaya takar mısınız?

    Bir birlikteliğim var, ve ciddi düşünüyoruz. Yaşım 35, kız da 30. Evliliğe doğru gidiyoruz. Ancak benim de geçmişimde birlikteliklerim olmuş olsa da, kız arkadaşımınkileri merak etmeden duramıyorum. Bizim kız, bana bu konulardan bahsetmiyor neredeyse hiç. Sorduğumda tersliyor. Ben de haliyle daha çok merak ediyorum; acaba nasıl insanlardı, isimleri neydi, ne yaparlardı, nasıl tanışmışlardı, ne kadar yakınlardı, cinsel anlamda neler yaşadılar. Daha önce cinsel ilişkiye girmediğini söylüyor bizimki, yine de belli sınırlar içinde elbet yaşadığı şeyler olmuştu, bunları da merak ediyorum mesela. Ama tabi daha nasıl tanıştıklarını veya iismlerini bile söylemeyen kıza, bu konuları sormam mümkün değil. Tek bildiğim bu yaşına kadar toplam 3 kişiyle çıktığı, ve toplamında 3 sene sürdüğü (birisi 2 sene, biri 9 ay, biri 2 ay). 30 yıllık ömründe, bu toplam 3 sene dışında başka birlikteliği olmamış.

    Ben de zaman zaman çevredeki insanlara "takma kafana, geçmişte kalmış, şu an seninle birlikte, önemli olan bu" diye nasihatler vermiş olsam da, insanın kendi başına gelince bu şekilde mantıklı düşünemiyor işte.

    Düşünmemeye çalışıyorum ben de, ama zaman zaman kafaya takıldı mı bu düşünce gitmek bilmiyor.

    Bir çözüm öneriniz var mı? Sizler ne düşünüyorsunuz bu konularda?



  • Bu konu niye hortlamış yaw. Arkadaşlar bahsettiğim kız arkadaşımla biz evlendik, 1,5 sene oldu. Eşim şu an 2,5 aylık hamile. Evlendikten sonra ciddi sağlık sorunlarım oldu, bir kaza geçirdim. 3 kere ameliyat oldum. Bu süre zarfında eşim en büyük destekçimdi, hep yanımda oldu. Maddi sorunlarımız da oldu bu süreçte. Ama en ufak hayıflanmasını duymadım. İnsan, en çok da zor zamanlarında yanında olacak bir eş istemez mi zaten? Çok şükür şu aralar herşey iyi gidiyor, çok da mutluyuz. Tabi şu anda dünyada ve ülkemizde yaşanan coronavirus problemini saymazsak.

    Sizlere de tavsiyem, eski ilişkileri çok takmayın kafanıza. Elbette bunun bir ortaıs vardır, ama kesin çizgilerle sınırlarını belirlemek çok zor. Yani demek istediğim, daha önce hiç kimseyi sevmemiş birini bulmak imkansız gibi bir şey. Birinden hoşlanmamış olmasını ummak cidden büyük haksızlık. Üç beş ay birileriyle takıldı gezdi diye kimse çok afedersiniz namussuz olmaz.
    Sana bişey anlatayım. Benim yaşım 27 hocam. Eski kız arkadaşımla 3 aylık bir beraberliğimiz olmuştu. Çok rahat bi ailede yetiştiği için oda rahat bi kızdı. Üniversitede evde erkek arkadaşıyla beraber kalmış daha birçok şey yaşamış bir insandı. Bizde çok şey yaşadık onunla. Hiç sorgulamadım inanki. Hatta kendisi anlatırdı bazen eskide olan şeyleri. Yaklaşık 1 ay önce bir çocukla evlendi. Çocuk onu çok sevdiği için böyle şeyleri hiç sorun etmedi. Kızı da en az benim kadar tanıyor. Yani insan seviyorsa geçmişi kabulleniyor. Önemli olan seninle olduğu sürece neler yaptığı. Herşeyi yapıpta benim elim erkek eline değmedi diyen bekaretini doktora diktiren kızlarda var. Bence çok iyi analiz et kız arkadaşını. Dikkatli olacağın tek detay yalan söylememesi. Sana dürüst olan birisi geçmişte ne yaşamışsa anlatır zaten. Tersliyorsa sorma boşver diyosa kötü bi anı var demektir. Şimdi sana tavsiyem şunlar olacak

    Bu soruyu kendine sor. Geçmişi benim için önemli mi gerçekten? Bu kız bana hakikaten dürüst mü ? Sakın acele karar veripte kimseyi yargılama.
    Ben yukaridaki arkadaşlara katılmıyorum. Evlilik çok ciddi bir müessese. Bir anlamda hayatınızı paylaşıyorsunuz evlendiğiniz kişiyle yillar yılı ayni yastığa baş koyuyorsunuz. Eğer böyle bir yolda sizden geçmişinde yaşadıklarını söylemiyor, özellikle saklıyorsa bence yalan söylemek istemedigindendir hocam. Bu devirde yalan soylemek istemeyen dürüst kalmaya calisan kiz bulmak da zor. Ama ozelikle yalan söylemek istememesinin sebebi diyorum çünkü doğruyu söylerse ondan soguyacaginiz ihtimalindendir muhtemelen. Bu da geçmişinde hosunuza gitmeyecek bir seyler yaşadığı ihtimalini barındırıyor. Sanırım ona geçmişin beni ilgilendirmez algısını iyi verememissiniz veya vermek istememissiniz çünkü geçmişini sizinle paylasirsa aranizin bozulma ihtimali oldugunu düşünüyordur. Baska gerekçesi olamaz. Aksi takdirde rahatlikla şunu soylerdi: ben eski 3 birlikteligimde de el ele tutmaktan bir adım dahi ileri gitmedim. İcinize kurt dusurmek istemezdim ama bunu da bir aklinizda bulundurun. Bu analizi en iyi yapacak kisi sizsiniz cunku onu en cok siz taniyorsunuz.



    Benim görüşüme göre geçmişte yaşadıkları geçmişte kalmıştır, beni geleceği ilgilendirir ama böyle bir hassas konuda hele hele evlilik gibi ciddi bir yoldaysak bana karşı açık ve dürüst olmasini isterdim. Birbirinizi iyi tanimaniz gerek, birbirinize guvenmeniz gerek, aksi halde evlilik uzun surmez veya sağlıklı bir evlilik olmaz bana gore. Bu söylediklerimin tamami sizin icin de gecerli, geçmişinizi merak ediyorsa onunla açık açık paylasmaniz gerektiğini düşünüyorum.



    Saygılar
  • Hocam yaşça sizden küçük olduğum için belki bana söz düşmez ama yaşlarınız epey büyük bundan dolayı iki tarafta mutlaka birşeyler yaşamıştır ki bence bu normaldir.Bu yüzden önünüze bakın derim ben.



    Saygılar
  • Öncelikle buyugum olduğunuz için çok da akıl vermek istemem yanlış anlamayın ama yaşınız olmuş 30-35. Bu saatten sonra fazla didiklemeyin fazla birşey de beklemeyin eğer ciddi düşünüyorsanız evlenme teklifi yapın derim. 😎
  • Bencede geçmişi fazla kurcalama eğer namuslu biri ise yada kafama yatıyor diyorsan geçmişini kurcalama
  • Hocam ben 23 yaşındayım büyüğümsün o yüzden akıl vermek gibi olmasın ama 22 yaşındaki kız arkadaşımın geçmişini kurcaladığımda bile dehşete düştüğüm oldu. Keşke cahil kalıp öğrenmeseydim,cehalet cidden mutlulukmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkness

    Arkadaşlar birlikte olduğunuz insanın eski ilişkilerini kafaya takar mısınız?

    Bir birlikteliğim var, ve ciddi düşünüyoruz. Yaşım 35, kız da 30. Evliliğe doğru gidiyoruz. Ancak benim de geçmişimde birlikteliklerim olmuş olsa da, kız arkadaşımınkileri merak etmeden duramıyorum. Bizim kız, bana bu konulardan bahsetmiyor neredeyse hiç. Sorduğumda tersliyor. Ben de haliyle daha çok merak ediyorum; acaba nasıl insanlardı, isimleri neydi, ne iş yaparlardı, nasıl tanışmışlardı, ne kadar yakınlardı, cinsel anlamda neler yaşadılar. Daha önce cinsel ilişkiye girmediğini söylüyor bizimki, yine de belli sınırlar içinde elbet yaşadığı şeyler olmuştu, bunları da merak ediyorum mesela. Ama tabi daha nasıl tanıştıklarını veya iismlerini bile söylemeyen kıza, bu konuları sormam mümkün değil. Tek bildiğim bu yaşına kadar toplam 3 kişiyle çıktığı, ve toplamında 3 sene sürdüğü (birisi 2 sene, biri 9 ay, biri 2 ay). 30 yıllık ömründe, bu toplam 3 sene dışında başka birlikteliği olmamış.

    Ben de zaman zaman çevredeki insanlara "takma kafana, geçmişte kalmış, şu an seninle birlikte, önemli olan bu" diye nasihatler vermiş olsam da, insanın kendi başına gelince bu şekilde mantıklı düşünemiyor işte.

    Düşünmemeye çalışıyorum ben de, ama zaman zaman kafaya takıldı mı bu düşünce gitmek bilmiyor.

    Bir çözüm öneriniz var mı? Sizler ne düşünüyorsunuz bu konularda?

    Seni korkutan nedir hocam? Sevgilinin başka bi erkekle iliskiye girmiş olmasi mi? Cinsel birliktelik yasamis olsa terk mi edeceksin mesela? Yoksa sorun olmaz mi senin açindan?

    Tam olarak neden korktuģunu söylersen bi konuşalım bakalım
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    Kız arkadaşım, daha önce cinsel ilişkiye girmediğini söylüyor, tutup da doktor raporu isteyecek halim yok bu sözünün üzerine. Tabi cinsel ilişkiye girmemiş olmak demek, cinsel deneyimi olmamak anlamına da gelmez. Ama ne bunlar, ne de başka bir şey beni korkutan. Hatta tersine, hiç duymak veya öğrenmek bile istemiyorum bu konudaki geçmişini. Sadece geçmişini bilmiyor olma düşüncesinden hoşlanmıyorum. Düşünsenize, etrafındaki insanlar, arkadaşları, veya işyerindeki dış kapının mandalları bile eski ilişkilerine dair az çok bir şeyler biliyorken, ben, onunla evlenmeye çalışan adam, bu konuda zır cahilim. Soru sorunca tersliyor felan, bu da bana haksızlıkmış gibi geliyor.

    Dün gece o uyurken baya uzun bir mesajla meramımı anlattım ona. Şimdi sabah uyandığımda, bana eski ilişkilerini anlatan gayet uzunca bir mesaj atmıştı. Yeterince detaylı. İrdeleyecek olursam elbette daha çok şey çıkar da, daha fazla karıştırmak istemiyorum. Nasıl tnaıştıkları, ne iş yaptıkları, ne kadar sürdüğü, neden ayrıldıkları gibi konuları anlatmış. Benim de sorduğum bunlardı zaten.

    Ha elbette mideme taş gibi bir ağırlık oturdu mesajı okuyunca. Sizin başınıza taç yaptığınız, gözünüz gibi baktığınız, toz konduramadığınız biricik sevdiğinizi, sizden önce tanımış, sizden önce onun kalbini kazanmş, öpmüş, sarılmış adamları öğrendikçe ifrit oluyorsunuz ister istemez. Ara sıra derin düşünecek gibi oluyorum, vallahi çıldıracak gibi oluyorum.

    Bu konuları çok düşünmemek gerekiyor sanırım gerçekten de. İnsan sevdiğinden de soğur, bir daha hayat boyu kimseye güvenip sevemez de.
  • 30 yaşına kadar 3 ilişkisi olduysa yine iyi. Günümüzde kızlar bir ayda o kadar sevgili değiştiriyor. Bence öğrenmeniz gerekeni öğrenin fazla da sıkmayın. İsimlerini hiçbir kız söylemez zaten.
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Herkesin bir geçmişi olması çok normal. Sevgilinin sana anlatmak istememesi çok normal, bu konuda fazla üstelersen yalan söylemeye itersin karşı tarafı. Ayrıca sana yaşadığı ilişkileri anlattıkça sen daha çok merak edeceksin, daha sonra yaşadığı cinselliklerin ayrıntılarını da soracaksın belki. Karşındaki insanın geçmişte ne yaptığından hiçbir zaman emin olamazsın. Bundan dolayı geçmişe takılı kalma. Bugüne ve ilişkine odaklan
  • hocam açıkcası ben öğrenmek değil böyle bi muhabbet olunca bile direk kapatıyorum düşün 18 19 20 yaşlarında bile neler yaşayanlar varki kaçınıyorum öğrenmemek daha iyi ne yaşadıysa geçmiş geçmişte kalmış dediğin gibi seviyorsan bitmiştir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkness

    Kız arkadaşım, daha önce cinsel ilişkiye girmediğini söylüyor, tutup da doktor raporu isteyecek halim yok bu sözünün üzerine. Tabi cinsel ilişkiye girmemiş olmak demek, cinsel deneyimi olmamak anlamına da gelmez. Ama ne bunlar, ne de başka bir şey beni korkutan. Hatta tersine, hiç duymak veya öğrenmek bile istemiyorum bu konudaki geçmişini. Sadece geçmişini bilmiyor olma düşüncesinden hoşlanmıyorum. Düşünsenize, etrafındaki insanlar, arkadaşları, veya işyerindeki dış kapının mandalları bile eski ilişkilerine dair az çok bir şeyler biliyorken, ben, onunla evlenmeye çalışan adam, bu konuda zır cahilim. Soru sorunca tersliyor felan, bu da bana haksızlıkmış gibi geliyor.

    Dün gece o uyurken baya uzun bir mesajla meramımı anlattım ona. Şimdi sabah uyandığımda, bana eski ilişkilerini anlatan gayet uzunca bir mesaj atmıştı. Yeterince detaylı. İrdeleyecek olursam elbette daha çok şey çıkar da, daha fazla karıştırmak istemiyorum. Nasıl tnaıştıkları, ne iş yaptıkları, ne kadar sürdüğü, neden ayrıldıkları gibi konuları anlatmış. Benim de sorduğum bunlardı zaten.

    Ha elbette mideme taş gibi bir ağırlık oturdu mesajı okuyunca. Sizin başınıza taç yaptığınız, gözünüz gibi baktığınız, toz konduramadığınız biricik sevdiğinizi, sizden önce tanımış, sizden önce onun kalbini kazanmş, öpmüş, sarılmış adamları öğrendikçe ifrit oluyorsunuz ister istemez. Ara sıra derin düşünecek gibi oluyorum, vallahi çıldıracak gibi oluyorum.

    Bu konuları çok düşünmemek gerekiyor sanırım gerçekten de. İnsan sevdiğinden de soğur, bir daha hayat boyu kimseye güvenip sevemez de.

    Kimse 4 4 lük değil, sizin de maziniz olmuş.. Kiz arkadasinizda birsey gormussunuz ki onunlasiniz hocam. Bunlae vesvesedir, fazla ustunde durmayin. Hepimiz insaniz ve insan demek zaten hata yapmakla esdegee manaya geliyor.. sakın kızi terketmek gibi bi hata yapma asıl bu hatuna guvenmen lazim. Sana durustce aciklamis neler yasadigini, sen de ogrendin ok de geç.. sanki tırnağı kirilmis gibi bi realite bi gercek olarak dusun...
  • Selamın Aleyküm,

    Yaşım 25 evliyim, zamanında bende çok kafama takıyordum ama sana şöyle anlatıyım bi kardeşin olarak. Eşimle üniversitede tanıştım. ilk sene onun baska bir sevgilisi vardı ve sürekli yanyana görüyodum. sonraki sene biz çıkmaya başladık. inan bunu gözle görmek daha kötü. Şuan aklına bile gelmiyor insanın.

    öncelikle düşünmen gereken şey, senin için son radde nedir ? yani daha önce bişe yaşadıysa bırakıp evlenmezmisin ? benim için sorun olmaz diyorsan sorgulama. ama yaşın 35 illaki öncesi olmuştur. Hayat bu evlenirsin biriyle daha önce eline erkek eli değmemiş, gider seni aldatır. sana açık açık anlatsa da yalan söylemeyeceği ne malum ? şahidin yok görmedin. o sebepten hiç sorma. Mutluluklar şimdiden.
  • Özür dilerim de merak ettiğiniz konu cinsel boyutta ne kadar ileri gittikleri olabilir mi? Normal muhabbet olarak neyini merak ediyorsunuz ki.Bana detaylı anlatsa sevgilim öyle tanıştık böyle konuştuk rahatsız olurum.Ya da nebileyim sevgilinize yetip yetemeyeceğinizi mi sorguluyorsunuz.Bi eksiklik mi var sevgiliniz mi size soğuk öteki erkeklere nasıl davranıyordu bana nasıl davranıyor diye karşılaştırma mı yapmak istediniz.Niyet evlilikse bırakın bu karşılaştırmaları.Tercih belli zaten bişeyleri kurcalamak gereksiz.Aklında onun birine dokunması bişeyler olmuşmu olmamış mı bunları geçiriyosan beyninden de ilk konuşucağın şey buydu.Kızla vakit geçirip en son ya aşkım diğer erkeklere ileri gittinmi ben kaldıramam demek saçma olur.Ben tüm olasılıkları yazdım seni tanımadığım için sen içinden seç al.Ama muhakkak bi sebebin vardır.Hiç kimse dururp dururken eski olayları merak etmez
  • geçmişin hiçbir önemi yok. bugün senleyse, birbirinizi seçtiyseniz bundan sonrası önemli.
  • Yalanın ve gizlinin olduğu yerde asla aşk olmaz. Aşkta saklanacak bir şey yoktur. Siz her şeyi birbirinizle paylaşmalısınız.



    Geçmişte yaşananlar geleceğe ayna tutar.



    Ama gizli olmadıktan sonra geçmişe takılmak anlamsız. Sonuçta hayata bir kere geliniyor sende yaşamıssındır bir şeyler o da yaşamış olabilir ve önemli olan şu an .
  • Sana bişey anlatayım. Benim yaşım 27 hocam. Eski kız arkadaşımla 3 aylık bir beraberliğimiz olmuştu. Çok rahat bi ailede yetiştiği için oda rahat bi kızdı. Üniversitede evde erkek arkadaşıyla beraber kalmış daha birçok şey yaşamış bir insandı. Bizde çok şey yaşadık onunla. Hiç sorgulamadım inanki. Hatta kendisi anlatırdı bazen eskide olan şeyleri. Yaklaşık 1 ay önce bir çocukla evlendi. Çocuk onu çok sevdiği için böyle şeyleri hiç sorun etmedi. Kızı da en az benim kadar tanıyor. Yani insan seviyorsa geçmişi kabulleniyor. Önemli olan seninle olduğu sürece neler yaptığı. Herşeyi yapıpta benim elim erkek eline değmedi diyen bekaretini doktora diktiren kızlarda var. Bence çok iyi analiz et kız arkadaşını. Dikkatli olacağın tek detay yalan söylememesi. Sana dürüst olan birisi geçmişte ne yaşamışsa anlatır zaten. Tersliyorsa sorma boşver diyosa kötü bi anı var demektir. Şimdi sana tavsiyem şunlar olacak

    Bu soruyu kendine sor. Geçmişi benim için önemli mi gerçekten? Bu kız bana hakikaten dürüst mü ? Sakın acele karar veripte kimseyi yargılama.
  • benimde yaş 32. hatun 24. aramızda 7,5 yaş fark var .



    şunu söyliyeyim 13 senedir yurtdışındayım. farklı milletler kadınlarla birlikte oldum. Bu yüzden hatunla tanışıncaya kadar bakire mi değil mi diye takmam diyordum evleneceğim bayanda.



    Benim ilişkim garip başladı. Ben kızı bu dil kursu muhabbetinde tanıdım. Türk kızıydı. Ama dış görünüş desen Türk demezsin. Neyse ben bundan hoşlandığımı fark edince belli bir süre kıza bunu açıklıyamadım. fakat bunun yanında kıza aşık olduğumu kabul ettikten sonra kafamda acayip sorular dönmeye başladı! kız bakire mi acaba! ya birileri ile yattı mı ? acaba benle de yatarsa beni beğenir mi gibi sorular oluyor insanın kafasında. yani o kızı tanımadan önceki "bakire olsun veya olmasın çokta fifi" kafası bir kızı gerçekten sevince ciddi anlamda pekte önemsiz kalıyor. yani maço ve Türk genlerine bağlıyorsun.





    Yani sen belli ki kızı seviyorsun veya kadınla evleniceksin ama kafana yatmayan şeyler var. Yani başkası kullandı bana mı kaldı gibi. yani enkaz mı alıyorum gibi sorular da dönüyor olabilir kafanda.





    işte ben de senin durumuna düşmemek için 3 sene önce kıza içimi açtım! çıkmaya başladık daha ikinci haftası valideyi ve pederi kızın ailesinin evine gönderdim! imam nikahını bastım kıza. yoksa bende 35 e kadar gezer sonra 29 civarı bir hatunla evlenir kariyer yaparım diyordum ... ama olmadı ... aşık olunca çok başkaymış. ayrıca bu zamana kadar hiç aşık olmadığımı anladım.



    he içini rahatlatacaksa şu var. Bakire kız eyvallah ama işi bilen kadınla bir değil. ben de bunu geç öğrendim. bazen gereksiz kaprisler oluyor. tam ortamı hazırlıyorsun işe beklenmedik bir tedirginlik işi mahvediyor. sevdiğin için birşey de diyemiyorsun falan filan. işi bilen hatunda ise durum bambaşka. neyi istediğini iyi biliyor ve ona göre davranıyor.





    tabi ilişki sadece cinsellik değil. oturuş kalkış , konuşma, ahlak gibi kavramlar da ortaya çıkabiliyor.



    he şu var ... 30 yaşına kadar ilişkiye girmemesini beklemek saçmalıktır. o yüzden genç arkadaşlara tavsiyem 28i geçmeden, evlenmek için 20lerinin başında hatunlar seçin. genç hatun hem iyidir hem içinizi rahatlatır hem gözünüzü dışarıdan arındırır.
  • Ben yukaridaki arkadaşlara katılmıyorum. Evlilik çok ciddi bir müessese. Bir anlamda hayatınızı paylaşıyorsunuz evlendiğiniz kişiyle yillar yılı ayni yastığa baş koyuyorsunuz. Eğer böyle bir yolda sizden geçmişinde yaşadıklarını söylemiyor, özellikle saklıyorsa bence yalan söylemek istemedigindendir hocam. Bu devirde yalan soylemek istemeyen dürüst kalmaya calisan kiz bulmak da zor. Ama ozelikle yalan söylemek istememesinin sebebi diyorum çünkü doğruyu söylerse ondan soguyacaginiz ihtimalindendir muhtemelen. Bu da geçmişinde hosunuza gitmeyecek bir seyler yaşadığı ihtimalini barındırıyor. Sanırım ona geçmişin beni ilgilendirmez algısını iyi verememissiniz veya vermek istememissiniz çünkü geçmişini sizinle paylasirsa aranizin bozulma ihtimali oldugunu düşünüyordur. Baska gerekçesi olamaz. Aksi takdirde rahatlikla şunu soylerdi: ben eski 3 birlikteligimde de el ele tutmaktan bir adım dahi ileri gitmedim. İcinize kurt dusurmek istemezdim ama bunu da bir aklinizda bulundurun. Bu analizi en iyi yapacak kisi sizsiniz cunku onu en cok siz taniyorsunuz.



    Benim görüşüme göre geçmişte yaşadıkları geçmişte kalmıştır, beni geleceği ilgilendirir ama böyle bir hassas konuda hele hele evlilik gibi ciddi bir yoldaysak bana karşı açık ve dürüst olmasini isterdim. Birbirinizi iyi tanimaniz gerek, birbirinize guvenmeniz gerek, aksi halde evlilik uzun surmez veya sağlıklı bir evlilik olmaz bana gore. Bu söylediklerimin tamami sizin icin de gecerli, geçmişinizi merak ediyorsa onunla açık açık paylasmaniz gerektiğini düşünüyorum.



    Saygılar
  • self.uskuc kullanıcısına yanıt
    Tabii ki geçmişteki birlikte olduğu insanlarla aralarında geçen cinsel münasebetleri benimle paylaşmadı. Ben de sormadım. Sormayı da düşünmüyorum.

    Çünkü çok afedersiniz de bir kız bana kalkıp da "eski sevgilimle oral seks yaptık sadece" veya "bir kaç kere anal yaptık" dese, ya da ne bileyim "arabada seviştik.. evine gittim onda kaldım on, onbeş kere.. birlikte duş aldık..." gibi şeyler anlatırsa, yani canımdan da çok sevsem, o kızla artık birlikte olabileceğimi düşünmüyorum..

    Bu yüzden bunları sormak da istemiyorum, umarım ki kendisi de anlatmaz.

    O kadar b.ktan bir his ki. Bir yandan sevdiğim ve evlenmeyi düşündüğüm insan, ve geçmişte olmuş bitmiş şeyleri zaman zaman kafaya taktığım için kendimi çok aşağılık hissettiğim de oluyor. Sevgi bu mudur diyorum, utanıyorum tiksiniyorum bu sığ düşüncelerimden.. Diğer yandan, eski birlikteliklerinde yapmış olabileceği bu tip şeyleri düşünüyorum, bu kez de kızdan tiksiniyorum, oysa ortada hiç bir şey olmadığı halde. Yani gerçekten hiç bir şey yapmamış da olabilir deyip, vicdan azabı da duyuyorum.

    Özetle neresinden bakarsam bakayım, berbat bir durum.

    Ama şunu düşünüyorum. Gayet düzgün işleri olan, gayet yakışıklı, genç ve aklı başında adamlar, evlenip boşanmış ve hatta çocuğu olan kadınlarla evleniyorlar. Yokluktan değil, gerçekten sevip de evleniyorlar. Kadın senelerce evli kalmış, eşiyle birlikte yapmadığı yaşamadığı şey olmamıştır. Ama yine de boşanmış bu kadınlarla evlenen erkekler var. Demek ki gözümde büyüttüğüm kadar da kötü bir olay değil sevgililerimizin geçmişleri.

    Kaldı ki önceki mesajda yazdığım gibi, benim hatun bütün listeyi döktü sonunda önüme. İsimlerini, ne kadar süre birlikte olduklarını, bu adamların ne iş yaptıklarını, nasıl tanıştıklarını, ve neden ayrıldıklarını yazmış.. Henüz sevgili olmadığımız dönemde, arkadaşça muhabbet ederken anlattıklarıyla örtüşüyor verdiği bilgiler. Elbette cinsellik namına bir şey yaşadılarsa bile ne derece olduğunu sormadım, o da bir şey söylemedi. Ayıp olur artık o kadarı.

    Bundan sonra elimden geldiğince, geçmişe dair bir şey sormama, merak etmeme, düşünmeme kararı aldım kendimce. İnsan bu düşüncelerle kafayı yer. Gerek yok sahiden de arkadaşlar. Şu an birbirimizi seviyoruz. Vesvese yapıp da, kendimi de onu da üzmenin, herşey yolunda iken durgun suya taş atmanın, ilişkimizi bulandırmanın bir manası yok.
  • bu düşüncelerin takıntı boyutuna gelmiş bence bir psikologa görünsen iyi olur. Hayatındaki bir insanın öncesi (geçmiş peşinden gelmiyorsa tabi) seni ilgilendirmez, seni ilgilendiren sonrasıdır. Evlilikte arayacağın ve kafaya takman gereken ilk şey karakter uyumu, güven, saygı, sevgi dir. önemli olan bu kadının seni mutlu edip etmediği sana her şeyini verip vermediğidir. bu devirde mutluluğu bulmak kadar zor bir şey yok. beni maruz gör bende 34 yaşımdayım. bu takıntının sebebini bul bence ve onu çözmeye çalış. (sosyal çevre, aile baskısı vb.)
    bence sevgiline geçmişi ile ilgili bir şey sormayı kes, önüne bak. soru soruyu getirecek. bunun sonu yok.yaşadıysa da yaşadı bunları bilmemen daha hayırlı bence. bence evlenmeden önce bu karakterini veya takıntını adı her neyse geliştirmen gerekiyor.
    asıl benim anlamadığım, her çıktığı kızı yatağa atmaya çalışan biz erkekler evliliğe gelince eline el deymemiş kız istiyoruz. kendimizi kandırıyoruz. gerçeklere kendimizi alıştırmamız gerekiyor. bir kaç sene önce istanbulda üniden bir arkadaşımla buluşup bir şeyler yedik içtik. o gece arkadaşımın yanında bizim okulda tanımadığım başka bölümden mezun bir çocuk geldi. çocuk evlilik arefesindeydi. kafalar güzel oldu. bu çocuk hep nişanlısından bahsediyor, seviyorum felan filan çok namuslu bu devirde namuslu kız bulmak zor felan. ilerleyen saatlerde kzın fotosunu gösterdi belki tanırsın o da sizin bölümden diye. ben şok geçirdim. kız ben dahil neredeyse bölüm 1/3 üyle birikte olmuş bir kızdı. ve arkadaşıma bu kızın böyle olduğunu neden söylemedin arkadaşına dediğimde ben karışmam görmüyor musun adam köpek gibi aşık dedi. doğru söyledi aslında.
    neyse herkes eline el değmemiş kız ister ama mevcut dönemde bu ihtimal gerçekten zor. ya gerçekleri kabul edeceksin ya da bir çok insanı eşlerinin kerizlediği gibi onların söylediklerine kanacaksın. sevgilin senden önce hayatında kaç kişinin olduğunu açıkça söylemiş. bence fazlasını da kafaya takma artık, önüne bak kardeşim. bu düşüncelerle zamanını yok yere harcıyorsun.
    eğer tahmin ettiğinden fazlası var ise zaten bunu da sen anlarsın.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.