Şimdi Ara

Settlers 3 ve sorular ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
4.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selam, settlers fanatiklerinin bilebileceği birkaç sorum var. Yıllar yılarrrr önce settler2 yi defalarca bitirdikten sonra settlers3 piyasaya çıktığında koşarak gidip almıştım. Oyunu hızlıca kurup oynamaya başladıktan bir süre sonra, hatırlayanlarınız olacaktır demir üretmemiz gereken binaya gerekli malzemeleri verdiğimizde netice olarak domuz çıkıyordu ve tabiki o noktadan sonra tıkanıp kalıyorduk. Ne silah yapılabiliyor nede başka demir gerektiren birşey. Fakat geçen gün aklıma geldi birde ne göreyim patch çıkmış. Oyunuda torrentten indirip kurdum oynamaya başladım. Tabiki hemen sardı Ufak yardımlara ihtiyacım var ama cevapların gelmemesinede hazırım bu arada, çünkü yıllar geçti üstünden, ancak meraklılarının ilgilebileceği bir oyun.

The Settlers III

1- Market place ne işe yarıyor?
    2- Bulunduğumuz adadan, gitmek istediğimiz adada çalıştırmak üzere, kazıcı, taşıyıcı ve inşaatçıları nasıl gönderebiliriz?

• Biraz daha kurcalamadım, bazı adamlarımızı bizim olmayan alanları bize katmak için seçebiliyormuşuz. Onu yaptım bizim olmayan bir boş bir adanın bazı bölümlerine kendime kattım. Fakat liman kuracağım mesela, kazan, inşaat eden olmadığı için öyle kalıyor :(
  • Oyun eski olunca internet sitelerinde kapsamlı açıklama bulmak çok zor. Hatırlayanlar var mı bilmem, eski oyun dergilerinde bu oyunun anlatımı var mıydı? Varsa hangi dergi hangi sayısında vardı acaba? Elindeki dergilerin tamamını birkaç yıl önce dağıtmıştım, çok pişmanım :)
  • Merhaba,

Epeydir girmiyordum, daha doğrusu hesap almışım gelmemişi bir daha:) Tesadüfen de bu başlığı gördüm. Valla ömrümü bu oyunun serisine verdim. Aşağıda başka bir forumda yazdığım (sorunagöre bir kaç eklemeler yaptım) ve tamamen bana ait olan detaylı bilgiyi bulabilirsiniz. Takıldığınız yer olursa maildende ulaşabilirsiniz bana.

1) Market Place ise kara ticareti yapmak için kullanılır (Nakliye işlemi eşekler aracılığıyla yapılır. S2 olduğu gibi). Bu binadan nakletmek istediğin her türlü malzemeyi ve miktarını seçip, göndermek istediğin yeri ve yolu belirlemelisin.(Yolu belirlemek için marketplace'in menüsünde sağ ya da solda ufak bir buton olmalı ona basıp eşeklerin gitmesini istediğin yere bir kere tıklarsan, kırmızı bir çizgi çıkar :) tıpkı deniz nakliyesindeki gibi)oyunda bir süre sonra çok gelişiyorsun ve koca haritada bir yerden diğer bir yere mal nakletmek zor oluyor, işte o zaman eşekler devreye giriyor..."

2) Başka bir adaya malzeme taşımak veya yeni bir adaya yerleşmek için, ilk etapta "Trade Ship" gerekli..bu gemiyi yapmak için Shypyard binasını yapmalısın.gemici, gemileri yapmak içinde küçük bir iskeleye ihtiyaç duyar bunu da binadaki üstte duran butona basarak gerçekleştirebilirsin.(bastıktan sonra kıyıda iskele çıkana kadar bir yere bas.ama binaya yakın tutmaya çalış :))yanlız bu malzemeleri nakledeceğin adaya götürmeden önce pionner denen sınır genişleticilerle kendine ufakta olsa bi alan yaratmalısın ki malzemeler güme gitmesin:)

Gemiyi hareket ettirmek için ona yol belirlemelisin...bunu Landing Dock da yani limandan yapabilirsin...(gemi ya da paket butonu vardır....yanlarında 1X, 2X..vs yazar...gemi ya da paket butnuna basıp geminin gitmesini istediğin adaya sol tıklarsa, kırmızı bir çizgi belirir. ve gemi bu yolda nakliyeye başlar..)

"Landing dock" binasını kullanarak hangi malı taşıyacağını belirlemek gerekir. Zaten binaya tıklayınca aşağıda malzemelerin resmi çıkıyor hangi maldan kaç adet lazım olduğunu belirleyince, işçiler malları taşıyor...Yanlız Shipyard da olduğu gibi bunda da aynı şekilde ufak bir iskele yapmalısın...

Pionnerları tekrar işçi haline çevirdikten sonra, kazıcı, taşıyıcı..vs gibi işçi sınıfında çalıştırman mümkün hale gelir. Bunun için önceden göndermiş olduğun malzemeleri alıp işe otomatik oalrak başlarlar. Tabi yine önceden pionnerlar ile kendine aldığın küçük alana herhnagi bir bina yapımı için görev vermen yeterli.

• Çok teşekküler, başka bir foruma yazdım demişsin, settlers forumu ise adresini öğrenebilir miyiz? Birde anlattıklarını aynen yaptım fakat, kendi adamdan diğer adaya çalışacak adam gönderemiyorum, sadece adadaki bölgeyi tek tek bize geçiren pioneerleri gemiye koyup gönderebiliyorum. Onlarda o bölgeyi bize geçiriyor. Ama oradaki inşaatı başlatmak için gerekli kazıcıları ve sonra inşaatçıları seçemediğim için, gemiye koyamıyorum. Pioneerleri ürettiğimiz ekranda sadece arkeolog, mal çalan adam ve pioneer yapılabiliyor birde maden arayıcı. Fakat kazıcı ve inşaatçı yapamıyorum ve seçemiyorum. Böyle oluncada boş adada bir bina yapmak için haritada yer belirtmeme rağmen ne gelen oluyor ne giden , temel öyle kalıyor :)
  • Bahsettiğim forum bir oyun sitesine ait. Settlers için forum açmayı düşünmüştüm bir zamanlar ama ülkemizde fazla rağbet görmez diye vazgeçtim.

Pionerları seçtiğinizde soldaki menüde normal işçiye dönüştüren küçük bir buton olması lazım, bu sayede kürekleri bırakıp sıradna işçi oluyorlar (serf oluyorlar yani) O küçük buton tam olarak neredeydi hatırlayamıyorum şimdi, ama olamdı oyunu bir kurup bakayım:)
  • Aaaaaa şimdi buldum ama aynı penecerede değilmiş :(((( pioneerlerı tıklayıp, sonra menüden adamları ürettiğimiz pencereden boşta duran adama basınca, dediğin gibi taşıyıcı oldu adam :(( amma gizlemişler yaaaa, bukadarınada el insaf denir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truva1975 -- 23 Mart 2008; 18:59:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTA 4 Hakkında Birkaç Soru
    13 yıl önce açıldı
    Witcher 3 Hakkında Soru ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hah doğru bak deyince hatırladım, kaç sene geçti üzerinden:) Benim gibi Settlers seven birini bulunca seviniyorum :) Belki bir gün Hamachi'den oynarız.
  • Henüz ilk 8 bölümü bitirdim, diğer uygarlıklara geçtim, hepsi bitince neden olmasın :)
  • Sana bir kaç tüyo vereyim. Roma ilk 8'i bitirdin sanırım. Kolaydır romalılar. Ama Asyalılar son derece zor bilgin olsun. Rakipler çok kısa sürede saldırıya geçerler:)

Bitirince haber ver, bende bu arada antrenman yaparım belki :)
  • Settlers 1 pc de hiç çıkmadı dimi?Amigada oynayıp bitirmiştim çok şirin oyundu o zamanlar.
  • Settlers1 ilk olarak 1993 yılında Amiga'da piyasaya çıktı. 1994 yılında PC'lere çıktı. Serf City diye de bilinir. Evet çok şirindir, Amiga'da gecemi gündüzümü heba ettim uğruna:)
  • bende settler 3 gold edition ı oynuyorum amazon campaign bölüm 6 da askerlerin strangth ini %100 yapamıyorum %93 de kalıyor ... haliyle tur geçilmiyor ? bu turu geçen varmı ? geçtiyse nasıl geçti :)
  • Ben ilk iki ırkı bitirdim, şimdi zorluk derecesi yüksek olan ırka geçeceğim. Ama ondan önce bayanlardan oluşan rakibin yer aldığı bir bölüm oynuyorum :) Enteresan ilk defa görüyorum böyle birşeyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truva1975 -- 29 Mart 2008; 20:00:48 >
  • evt benim dediğimde bayanların :) (amazon) campaign i... bayanlarla oynuyorsun.. en zor campaign kesinlikle bu .. diğerlerinde hiç takılmamıştım :( bu dediğim ilk oyunun menüsünde üstten 4. sırada... bayanlardan oluşan rakibin yer aldığı bölüme nerden girdin ? 3 campaign + amazon campaign var bunlarda amazon rakip hatırlamıorum ... zaten amazon campaign de direk amazonlarla oynuosun ?
  • Amazonlar gerçekten bu oyundaki en zor ırk. Ben sadece ilk bölümü oynamıştım. Sonra zaman problemi yüzünden kaldırmak zorunda kaldım:)
  • valla en zevk alarak oynadığım settler campaign i. ilerde zamanın olursa kesinlikle oyna,, bende o zamana kadar 6 yı geçmiş olurum sen takılmadan devam edersin :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: dxtt

evt benim dediğimde bayanların :) (amazon) campaign i... bayanlarla oynuyorsun.. en zor campaign kesinlikle bu .. diğerlerinde hiç takılmamıştım :( bu dediğim ilk oyunun menüsünde üstten 4. sırada... bayanlardan oluşan rakibin yer aldığı bölüme nerden girdin ? 3 campaign + amazon campaign var bunlarda amazon rakip hatırlamıorum ... zaten amazon campaign de direk amazonlarla oynuosun ?

Evet Amazon Campaing ilk bölümüymüş bu. Fakat ben daha ona geçmemiştim. Load penceresinde camping e tıklayınca , bölümler satır satır görünüyor orada, en altta 1.3 god bilmem ne diye görününce , dedin 3. ırka geçmeden önce bunuda oynayayım , sen söyleyince baktım o zaman Amazonların bölümü olduğunu öğrendim. Bende the settlers III Gold edition var, içinde tüm çıkan ekler var. Ben sıradan gidiyorum, ilk 2 ırk bitti sırada Mısırlılar var, sonra Mission Cd Campaing var daha sonra Amazonlar geliyor , yani Amazonlarla çok önceden tanışmış oldum :) Fakat gerçektende bu Amazonların daha ilk bölümü ise, sonrasında tankla uçakla gelecekler sanırım daha ilk dakikada :) Vallahi limitte geçtim ilk Amazon bölümü. Güzel oyun güzelllll

• Güzel oyundur tabi:) S3 oynayan sayısı 3'e çıktı. Multi oynamak lazım :D

Küçük bir not: Yepyeni bir Settlers daha geliyor. Settlers2: Next Generation Tadında...:)
  • hamachi den multi oynarız süper olur :))) truva da kendini geliştiriyor amazonlarla :) eğer sende (settlers) çok iddalı değilsen siz ikiniz olursunuz ben tek olurum :P vaz geçtim 4. yü bekleyelim :) facebookta grup kurayım ben settlers diye oraya üye olalım iletişimi ordan kurarız ..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.