Şimdi Ara

Set Üstü Ocak Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
41.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orijinalden alıntı: ASUSX51

quote:

Benim 1-2TL enjektör seti maliyetiyle dönüşüm yaptığım fırın ve ocak çok valla :) Eşe dosta yapıyorum servise 30-40TL vermesinler diye. Böyle bir soru sorulacağını bilsem zamanında AEG'nın vanasını değiştirirken dikkatli bakardım.

Herkese yardımcı oluyorsunuz, Allah sizden razı olsun, herkesin hayır duasını mutlaka alıyorsunuzdur. Aslında küçük tamirat, parça değişimi gibi işleri insan kendi yapmalı, her an servisi ararsak paramıza yazık olacak. Bir de bazı parçaları müşteriye de vermiyorlar ama halı yıkamanın hortumunu ararken bulunduğum ilde bir dükkan keşfettik her şey vardı Bu dönüşüm işini de kendimiz yapmak isteriz ama işin içinde gaz olunca ister istemez biraz çekiniyoruz. Yine de ilginiz için teşekkürler, eski ocakların da dönüşüm yapıldığını öğrendim ya bu bile yeter.

Merak etmeyin gaz dönüşümü yaparken gazın sızma riskinin olduğu hiçbir parçaya ellemiyorsunuz zaten. Bence de böyle ufak tefek işleri yapmayı öğrenmeliyiz. 1TL'lik parça maliyetine 30-40TL ödemek mantıksız.

Can bey doğalgaz ile kullanılmış set üstü ocağımı tüp ile kullanmak istiyorum. memeleri, hortumu ve hortum girişinin değişmesi gerekiyor galiba. bu memeleri nerden değiştiricem, kısıklık ayarı nerden yapılıyor? yardımcı olabilir misiniz?

• Bosch setüstü ocak aldık 1 haftadır kullanıyoruz. Bu gaz emniyet sistemine alışmamız biraz zaman alacak galiba, tam yaktık derken ocak sönüyor.
  • bosch celik olani cok mu kullanissiz olur acaba? ya da ilerde almayi planladigim inox bulasik makinesinin ustune alternatif ne onerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

bosch celik olani cok mu kullanissiz olur acaba? ya da ilerde almayi planladigim inox bulasik makinesinin ustune alternatif ne onerirsiniz?

Siyah cam ocak alabilirsiniz, Simfer'de var.
  • quote:

Bosch setüstü ocak aldık 1 haftadır kullanıyoruz. Bu gaz emniyet sistemine alışmamız biraz zaman alacak galiba, tam yaktık derken ocak sönüyor.

Gaz emniyetli ocaklarda ısı algılayıcıyı belirli bir sıcaklığa gelene kadar alıştırmanız gerekiyor.

Ocağın düğmesini bastırarak çakmak konumuna getirin, ocak yanınca bastırmaya devam ederek tam alev konumuna getirin ve 1sn daha bekleyip bırakın. Böylece gereksiz çakmak çıtçıtlamasını engellemiş olursunuz. En pratik yöntemi bu. Benim ocağım 12 senelik olduğundan gaz emniyet sistemi yok ama çok memnunum. Setüstü ocakların en iyisi, dilerim siz de memnun kalırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: luddite

Can bey doğalgaz ile kullanılmış set üstü ocağımı tüp ile kullanmak istiyorum. memeleri, hortumu ve hortum girişinin değişmesi gerekiyor galiba. bu memeleri nerden değiştiricem, kısıklık ayarı nerden yapılıyor? yardımcı olabilir misiniz?

Ocağın markası nedir?

Meme (enjektör) ocağın gözünü çıkardığınız yerin altında gazın püskürtüldüğü küçük somun şeklindeki parçadır. Eskilerini lokma takımı ile söküp beyaz eşya tamircisine götürün ve aynısının LPG'lilerini almak istediğinizi söyleyin. 4'lü enjektör seti 1-2TL'dir.

Kısıklık ayarı ise ocak düğmesinin altındaki gaz musluğunda bulunur. Genellikle düğmeyi söktüğünüzde altında vidasını görürsünüz. Bazı modellerde ise kısıklık ayarını yapmak için ocak tablasını sökmek gerekebiliyor.

Hortum girişini ise nalburda dahi bulabilirsiniz.

• quote:

quote:

Bosch setüstü ocak aldık 1 haftadır kullanıyoruz. Bu gaz emniyet sistemine alışmamız biraz zaman alacak galiba, tam yaktık derken ocak sönüyor.

Gaz emniyetli ocaklarda ısı algılayıcıyı belirli bir sıcaklığa gelene kadar alıştırmanız gerekiyor.

Ocağın düğmesini bastırarak çakmak konumuna getirin, ocak yanınca bastırmaya devam ederek tam alev konumuna getirin ve 1sn daha bekleyip bırakın. Böylece gereksiz çakmak çıtçıtlamasını engellemiş olursunuz. En pratik yöntemi bu. Benim ocağım 12 senelik olduğundan gaz emniyet sistemi yok ama çok memnunum. Setüstü ocakların en iyisi, dilerim siz de memnun kalırsınız.

Eski ocağımız da Bosch'tu. Bunu da forumdaki yorumları okuyarak aldık. Annem ilk başlarda zorlandı şimdi alışmaya çalışıyor :) Ateşlemeyi dediğiniz şekilde yapıyoruz yoksa çıtlama sesi devam ediyor, alev işaretine gelince tık diye ses çıkıyor, algılayıcını çalıştığını oradan anlıyorum artık.

• Makine üzerindeki görüntüsü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egenin_efesi -- 18 Mart 2015; 20:59:04 >
  • Hayırlı olsun yakışmış yerine :) Bence hazır yeniyken etiketlerini de çıkarın sonra zor olur.

Bu da bizim emektar:)

Set Üstü Ocak Tavsiyesi
  • quote:

quote:

bosch celik olani cok mu kullanissiz olur acaba? ya da ilerde almayi planladigim inox bulasik makinesinin ustune alternatif ne onerirsiniz?

teşekkürler...hakikaten çok şık görünüyor...ama simfer nasıl bir markadır? gerçi siz tavsiye ettiğinize göre kötü değildir ama benim pek bilmediğim bir marka....
  • candoğan hocam size bi pm attım, bi kontrol edermisiniz acaba
  • quote:

Hayırlı olsun yakışmış yerine :) Bence hazır yeniyken etiketlerini de çıkarın sonra zor olur.

Bu da bizim emektar:)

Set Üstü Ocak Tavsiyesi

Teşekkür ederim. Etiketleri çıkaracağım, ne olur olmaz diye üstündeki hiçbir etiketi ellememiştik artık gerek kalmadı. Sizin ocak da iyi durumda aynı yeni gibi. Umarım bizimki de yıllar sonra aynı durumda olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: luddite

Ocağın markası nedir?

Meme (enjektör) ocağın gözünü çıkardığınız yerin altında gazın püskürtüldüğü küçük somun şeklindeki parçadır. Eskilerini lokma takımı ile söküp beyaz eşya tamircisine götürün ve aynısının LPG'lilerini almak istediğinizi söyleyin. 4'lü enjektör seti 1-2TL'dir.

Kısıklık ayarı ise ocak düğmesinin altındaki gaz musluğunda bulunur. Genellikle düğmeyi söktüğünüzde altında vidasını görürsünüz. Bazı modellerde ise kısıklık ayarını yapmak için ocak tablasını sökmek gerekebiliyor.

Hortum girişini ise nalburda dahi bulabilirsiniz.

Merhaba. Ocağın markası Fiesta 4400. Memeleri nereden sökeceğimi tam anlayamadım. O yüzden fotoğraflarını da yüklüyorum.

http://i52.tinypic.com/szze3n.jpg
    http://i54.tinypic.com/2008qdv.jpg
    http://i52.tinypic.com/2h5u454.jpg

• quote:

quote:

quote:

teşekkürler...hakikaten çok şık görünüyor...ama simfer nasıl bir markadır? gerçi siz tavsiye ettiğinize göre kötü değildir ama benim pek bilmediğim bir marka....

http://www.webdenal.com/simfer-3034-dokum-izgarali-setustu-cam-ocak-dogalg_288888.html?ref=akakce&v=1.21.6

http://www.webdenal.com/simfer-3032-4g-gaz-emniyetli-woklu-setustu-cam-oca_281823.html?ref=akakce&v=1.99.6

wok.lu olanın sağ bekleri birbirine çok yakın gaz düğmeleri yüzünden sanırım. bu sorun yaratır mı?
    woksuz olanda da gaz düğmeleri aynı yerde ama bunun bekleri birbirine paralel...neden bu şekilde bir tasarım farkı ar anlamadım...

• bir tavsiyede ben bekliyorum... renk inox yani metalik yada siyah olcak ama..... belli bir marka var mı?
  • ayrıca Icf ve emincelik gibi iki marka var.... bu konuda yorumlarınızı da bekliyorum
  • Ben anneme aldım geçen ay...

TERMİKEL marka inox ankastre ocak ve yine inox aspiratör, çok memnun...
    Bilinmeyen bir marka gibi görünüyor ama onlarca ülkeye ihraç edilen bir marka olduğunu soora örendim kesinlikle tavsiye ederim...
    Fiyatları da uygun...
  • quote:

quote:

Peki eski gaz emniyetsiz ocakları gaz emniyetli ocağa çevirmek mümkün mü?

• İmkansız değil, ama model uygunsa mümkündür.
    Ancak ocak tablasının delinerek ısı algılayıcı çubuk yerleştirilmesi, düğme kısmında ilgili parça değişimi vb. bir sürü zahmet olur.
    Bence ocağı dikkatli kullanıyorsanız olmazsa olmaz bir özellik de değil. Önem veriyorsanız elinizdeki cihazı değerine satıp üzerine para ekleyerek bu tarz model almak daha pratik olur.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.