Şimdi Ara

Sesten uyuyamıyorum, apartman komşu(öğrenci) sorunu +kapımın önünün fotografi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
6.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: herseyinhayirlisi

Her şey tamam da kapıya ayakkabı bırakmak ne alaka? Sorun ne?
    1 senedir ayni terlik kapi onunde, istisnasiz her gun 5-6 cift ayakkabi, bazen benim kapima kadsr geliyor isgal ediyor. Yaz geliyor, hava 30-40 derce olacak, suan bile kokan o ayakkabilar yazin nasil kokacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güren kullanıcısına yanıt
    Cok haklisiniz hocam, tatli dil yilani deliginden cikarir ama bu vurdumduymaz ogrenci yasitlarima islemez, arkasindaki arkadasina guvenir 3-4 kisi saldirirlar

• quote:

Orijinalden alıntı: qlkn

Polisi ara, ev sizin ise mahkemeye ver. Kiradaysan uğraşma mahkemeyle.
    Daire sahibiyiz hocam. Karsi taraf kiraci, ne tur bir etkisi oluyor daire sahibi olmamin

• Öğrencilik hayatımda (7 yıl) her yıl farklı binada yaşadım ve her çeşit apartman sorununa bizzat çözümlerimi paylaşmak isterim.

Daire önünde sürekli çoklu ayakkabı görürsem her geçişimde sağlam bir tekme atarak (merdiven boşluğuna doğru özellikle) geçerim. Kısa sürede en etkili çözüm.

Gürültüye gürültü ile karşılık vermek en mantıksızı, üzerlerine alınmaz daha da azarlar. En temiz yöntem düzenli polis çağırmak. Daire sahibi yönetici vs öğrenciyi korkutamaz evden kovulsa yeni ev bulup yerleşmesi iki gün sürer.
    Gelen polisler genelde duruma alışık olduğundan öğrenciyi korkutup yıldıracak üslupta oluyor.

Bunlar olmazsa kardeşim geçmiş olsun hukuksal yolla çözmen mümkün değil, sen çözene kadar adam ya mezun olur ya ev değiştirir gider.

En temizi dövmek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Şu konunun tamamını kalın yazmayın yahu, okuyamıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 11 Mart 2020; 14:50:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 daireden imza toplarsan evden çıkmak zorunda kalırlar
  • Bir etkisi olacağından değil, kiracı olsanız diyelim ki 1 seneye evi boşaltma şansınız var, belki mahkeme sonuçlanmadan evden çıkarsınız ama ev sahibi sizseniz bütün seçenekleri denediyseniz mahkemeye verin.

Yakın zamanda taşındım ve eski evimde üst komşum sürekli arkadaşlarını çağırıp darbuka, gitar ve bağlama eşliğinde bağıra bağıra şarkı söylerlerdi. En az 10 kere yöneticiyi arayıp şikayet ettim ancak bir sonuç alamadım, günlerden yine cümbüş vakti olduğunda polisi aradım ve olayı olduğu gibi anlattım, yöneticiye defalarca şikayet ettiğimden bahsettim, durumun artık sinirlerimi bozduğundan bahsettim ve şuan yine başladılar, bağıra bağıra şarkı söylüyorlar dedim. Sonuç olarak taşınmadan 2 ay kafamı dinledim. Taşındıktan sonra devam ettiler mi bilmiyorum ama ev sahibiyseniz sonuna kadar gidin.
  • Yan komşum da benden şikayetçi normalde aşırı dikkatli olurum müzik sesi filan çıkartmam misafir gelince salonda takılırız özellikle geç saatten sonra bağırarak konuşmayız yüksek sesli bişeyler izlemeyiz ama şöyle bir sorunum var yatak odalarımız yanyanaymış arada sadece ince bir duvar var. Ben de 2 3 geç saatlere kadar online oyun oynuyorum discorddan konuşarak. Tabiki kulaklık takıyorun yine mümkün olduğunca düşük sesle konuşmaya çalışıyorum ama komşum devamlı şikayetçi tüm konuşma sesim ona gidiyormuş. Artık dert etmiyorum şikayetlerini. Kendi evimde istediğim zaman konuşamayacak mıyım diyorum.

• bako39 B kullanıcısına yanıt
    Ne güzel mantık. Başkası da evimde şarkı söyleyemeyecek miyim, ev benim değil mi desin ?
    Gece 11-12 den sonra ses yapılmayacağı yasalarla dahi düzenlenmemiş mi ? Ee sen ne kdr her şeye dikkat ediyorum bir tek gece konuşmam var desende, demekki rahatsızlık veriyorsun. Komşunun derdi ne rahatsız olmasa şikayet edip dursun. Belli bir saatten sonra tamamen sessiz olmak gerekiyor. Ortak yaşam alanındaysan buna dikkat edeceksin.

• Çegevaracı abim sen yetkili birine benziyorsun, git kapıya konuş adam akıllı, yok akıllanmadı çağır zabıtayı ses yapıyorlar diye ses ölçümü yapsınlar ceza yesinler akıllansınlar. Ha yine olmadı çekecen emaneti sevecen adaleti ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E68E7D09F -- 11 Mart 2020; 22:55:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bako39

Yan komşum da benden şikayetçi normalde aşırı dikkatli olurum müzik sesi filan çıkartmam misafir gelince salonda takılırız özellikle geç saatten sonra bağırarak konuşmayız yüksek sesli bişeyler izlemeyiz ama şöyle bir sorunum var yatak odalarımız yanyanaymış arada sadece ince bir duvar var. Ben de 2 3 geç saatlere kadar online oyun oynuyorum discorddan konuşarak. Tabiki kulaklık takıyorun yine mümkün olduğunca düşük sesle konuşmaya çalışıyorum ama komşum devamlı şikayetçi tüm konuşma sesim ona gidiyormuş. Artık dert etmiyorum şikayetlerini. Kendi evimde istediğim zaman konuşamayacak mıyım diyorum.
    Bazen kulaklık takılı olunca bağırırken normal konuşuyormuş gibi hissediyorsun, ya da git başka odada oyna.

• S£rkAn S kullanıcısına yanıt
    Apartman gürültü yönetmeliğinde mesai günlerinde 19:00 ve 07:00 arasında gürültülü hareketler yasaktır diyor. Ayrıca pazar günü ve resmi tatil günleri tüm gün boyunca istirahat vakti olarak kabul edilir diye eklemede bulunmuşlar yani yasal olarak ben pazar günü yapabildiğim her aktiviteyi günün istediğim saatinde gerçekleştirebilirim. Kaldı ki "Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültü" konusuna girersek bahsi geçen hareketler tadilat veya tamiratta bulunmak, yüksek ses ile müzik dinlemek ya da bağırarak konuşmak gibi şeyler. Ayrıca geç saatlerde konuşma sesime de dikkat ettiğimi belirttim, yan odada uyuyan babam rahatsız olmuyorsa ben yan komşumun duyduğu rahatsızlığı kusura bakmayın ama artık ciddiye almıyorum.Bahsettiğim durumlarda ben devamlı kulaklık takıyorum sesi dışarı vermeyecek şekilde ve tüm süre boyunca devamlı aktif bir şekilde konuşmuyorum. Hakkımda şikayette bulunulsa rahatsız edici sesin tam olarak neye göre ölçülerek karara varılacağını bilmiyorum ama ben rahatsızlık verecek bir ses çıkardığıma asla inanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Innovative

Benzer dertten ben de muzdaribim. Eskiden bağırmalar gitarlar şarkı söylemeler olurdu, bir kaç kere kapılarını çalıp uyarmışlığım da var hatta ama tabiki çözüm olmamıştı. Fakat son 1 aydır durum değişti. Çocuk Allah kahretsin ki sevgili yapmış belli ki, her gece ah uh ah uh. Ulan tamam sevişin kardeşim de gecenin 3 ünde söyle bağırmasın bu kadar bir zahmet. Önceki olaylarda kendi elimi çatlatacak şiddette duvarlara vurmuşluğum da var ama şimdi ben utanıyorum böyle bir durumdan gidip sesinizi alçaltın demeye. Ben böyle utanırken, bu mongollar hiç utanmıyor ya en çok garibime giden de bu. Bir gün tak edecek çalacam tekrardan kapılarını. Düşüncesiz andavallar.
    Şimdi yukarıdan ses gelen odaya bakan tavanı bul, sonra oraya bir höparlör kolonu yapıştır, (küçüklerden diyorum pcye takılandan) sonra ne zaman ses veya ah uh gelse bağlıyorsun telefona ver sesi biraz aç Allah belanı versin şarkısını anlar o ;)

• rahat bırak öğrencileri, kıskanma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Depresif Herif

rahat bırak öğrencileri, kıskanma.
    Zuhahahaha manyağa bak kardeş ben akşam yatacam benim üstümde eşek gibi tepinecekler öyle mi?

• bako39 B kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarını okuyarak cevap verdik zaten. Tek yaptığının kısık sesle konuşmak olduğunu iddia etmişsin. Geç saatte oyun oynarken ; gecenin 3ün de ara ara kazandığında sevinç kahkahaları atmıyorsan kaybettiğinde ah vah diye anlık sesin yükselip komşuyu rahatsız etmiyor/uykudan uyandırmıyorsan ancak o zaman bu aktivite senin özgürlüğün olurdu. Görünen o ki seninki pek öyle olmuyor. Yoksa komşu manyak değildir heralde kafayı sana taksın. Sen istediğin kadar umursama, baktı senden sonuç alamıyor, gürültüden cezayı yazdırır. Değip değmedini sen düşünürsün.

• Bunun gibi dangalaklar yüzünden öğrenciye ev vermiyorlar sonra yazık polise şikayet edin 12'den sonra her türlü gelip uyarırlar.
  • Türklerin büyük bir çoğunluğu apartmanda yaşamak için gerekli olan kültür, hassasiyet, eğitim seviyesi vs sahip değiller . Otuz kere üst takımdaki imam beyfendinin karısına camdan sofra bezini silkmemesi gerektiğini 5 yıldır öğretemedim ,o davranışını değiştiremedim. Tamam tamam tamam ama yine göz göre göre yüzüne küfür ede ede bildiğinden vazgeçiremedim.Anlamak zor efendim gerçekten ben yıldım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 12 Mart 2020; 1:33:54 >
  • 1 sene çektim aynı durumu. 8-10 kere polisi aradım, geldiler. Uyardıklarında sesi kestiler öbür gün yine aynı. Her gün gidip darladım, artık ben kapıya gitmeye utandım onlar hala devam etti. En son polisi aradığımda bekçilerle geldiler bi cezai işlem uyguladılar,sanırım benden başkası da şikayet etmiş çok şikayet oldu diye gürültü cezası kestiler sanırım 200 lira civarı bir şeydi. En son apartmandaki herkesi topladım,yönetim kararı alıp bunları çıkaracakken kendileri 1 ay sonra evden çıktılar. Şimdi çok şükür sıkıntı yok. Çok kötü bir durumdur bilirim. Maalesef kanunda böyle bir açık var. Komşunuzda arsız olunca polis gelse de bir şey yapamıyor,uyarı-gbt yapmayın etmeyin geri gidiyor. Onlarında kanunen yapabileceği bir şey yok,benim o kadar aramama rağmen 1 kere ceza kesildi o kadar. Apartmandaki herkesi toplayıp darlamanız lazım bunları. Ya da erkekse toplanıp girişeceksiniz cezası falan yok zaten Benim üsttekiler kız olduğu için böyle bir ihtimal yoktu ama karşı taraf erkekse toplayın girin direk,inanın hiçbir yaptırımı vs. yok,mahkeme sonuçlanana kadar birbirinizi unutursunuz, avukat varsa sorabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KASAP1910 -- 12 Mart 2020; 2:17:22 >

• Bunu bize niye soyluyorsun kapiyi cal yada polis cagir napalim biz

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.