Şimdi Ara

Sesten düşük frekansları ayırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu sese göre yanan ledlerden yapacağım ama elimde bufferi olan bir sistem yok.Yani 2+0 hoparlörlerden var benim yapacağım şekil ise çıkışı çoklayıcı ile 2ye ayırıp birinden hoparlöre diğerinden lede giden jakları çekicem.Ama bu sefer ledler her türlü müzikte yanıyor.Ben sadece bas kısımlarında yanmasını istiyorum.Ne yapmam gerekiyor?

• Ledlere bir alçak geçiren filtre ile (low-pass filter) giderseniz sadece basslarda yanar. İnternette basitten karmaşığa birçok örnek var.
  • Bir direnç ekliyoz yani bumudur sadece?Peki direnç ne kadar olmalı?
  • sepkov kullanıcısına yanıt
    Sadece direnç değil. En basit alçak geçiren filtre aşağıdaki gibidir:

Eleman değerleri sizin geçirmek istediğiniz frekans aralığına göre değişecektir ama kabaca R=4k7 C=47nF deneyebilirsiniz, memnun kalmazsanız değerleri değiştirebilir ya da daha gelişmiş filtre devreleri kullanabilirsiniz.
  • coder61 C kullanıcısına yanıt
    Saolasın kardeş ama bişey soracam aradaki kapasitör ne için?
    Filtreleme için. Sadece direnç kullanırsanız bütün frekansların genliğini düşürürsünüz, yüksek frekansları süzmek için devrede frekansa göre değişkenlik gösteren kapasitif reaktansa ihtiyacınız var.

Frekans arttıkça kapasitenin reaktansı azalır ve devredeki çıkış gerilimini 0V değerine yaklaştırır, düşük frekanslarda kapasitif reaktans yükselerek giriş gerilimini daha yüksek oranda çıkışa aktarır.
  • coder61 C kullanıcısına yanıt
    Saolasın kardeş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mikrofon ses düzeyi çok az
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Pt2351 entegresi tam sizin istediginiz isi yapmakta.. Bass pass crossover devreleri genelde simetrik gerilimle calisir, bu devre ise düz 5v yada 8v ile calismakta.. Aktif filtre oldugundan, pasif filtre gibi ses kaybi degil kazanc saglacaktir. Tip31 devresini bagladiginiz cikisin girisine bu devreyi yaparsaniz, hoparlor cikisindan bass olarak alirsiniz fakat stereo ses kanalinin birisi low pass olur, siz bilirsiniz. Kondansator degerlerini eve gidince yazarim, pdf dokumani evde, zor bulmustum hicbir sitede yazmamislar. 320v sitesinden takip ederek bulacaz yada benim buldugum dokuman bir sansla karsiniza cikacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten stereo çoklayıcı ile 2 kablo halinde alacağımdan sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
    Tip31 genelde sinyalde zayif kaldigi icin 2.0 hoparlorun hoparlorune bagliyacaginizi dusundum.. Tebrikler sinyal cikisi ile calistiran kisi oldugunuz icin tip31 genelde 1w anfi girisi istiyor

• Hadi be :( elimde bd243 var o olmamı ?
    Hiiii daha yapmadiniz demekki..
    Transistor npn ise olur.. Deneyin bakalim.
    Seffaf parlak led kullanarak an6884 devresi yapabilirsiniz.. Uyumlu oldugundan sinyalle calisir.. Serit Led surmek icin pnp transtor devresi yapabilirsiniz, cunku an6884 cikisi eksidir.

• Peki hocam şöyle yapsak.Stereo çoklayıcı ile 2ye ayırdık çıkışı.Windowsun sesi sürekli en yüksekte kalsa ledler olması gerektiği gibi çalışmazmı?
    Zaten yapacaksiniz. Deneyin.. Olmazsa ufakbir amp girilir onune

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.