Şimdi Ara

Sessiz pompa için tavsiye lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

5 yıl önce kurduğum su soğutmam hala uyumlu işlemciler olması sayesinde çalışmaya devam ediyor. En son 3 sene önce Amfibi abimle pompayı kasanın içine alıp derli toplu hale getirdiğimiz sistem şöyle;

1. Plexi içinde Atman 2000 Pompa (Amfibi abimin eseri)
    2. CPU (zalman)
    3. GPU (zalman)
    4. NB (zalman)
    5. 120mm radyatör

Bu sistem ile 60'lı dereceleri asla görmeyen, gayet stabil bir bilgisayarım var. Yalnız 20-30TL'lik Atman motor çok ses çıkarıyor, en son bir sene evvel değiştirdim ama 1 sene sonra yine odada durulmayacak şekilde ses çıkarıyor. Her türlü yalıtımı denedim yemedi.
    .
    Pompayı değiştirmem gerek yine, biliyorum, ama fazla da para yatırmak istemiyorum, amaç süper soğuk olması değil, sessiz olması. O yüzden uygun fiyatlı hangi pompayı seçmeliyim?...
    .
    Thermaltake'in P500 pompası gayet küçük ve sessiz çalışan bir ürüne benziyor.

http://www.moddshop.com/?urun-detay_6585_Thermaltake_P500_Pompa__Sivi_Sogutma_icin_.html

Sessizliğin ön planda olduğunu düşünürsek, bu pompaya geçmeli miyim?

• sessizlik demişsin, üstüne thermaltake demişsin..

hiç gerek yok, plexi içindeki pompayı eheim olan bir pompayla değiştir olsun bitsin. atman 2000 yerine eheim 1000 kullanabilirsin, plexi sıkı sıkıya kapatılmışsa yeni bir pompa al, eskisiyle birlikte mustafa abiye gönder tekrar, eminim yardım eder kendisi
  • Bilal kardeşime aynen katılıyorum.
    Hem sessizlik, hem Thermaltake aynı anda aynı yerde olmaz. 2000 lik atman pompanın gördüğü işi 1000 lik Eheim görür rahatlıkla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMFİBİ

Bilal kardeşime aynen katılıyorum.
    Hem sessizlik, hem Thermaltake aynı anda aynı yerde olmaz. 2000 lik atman pompanın gördüğü işi 1000 lik Eheim görür rahatlıkla..

Abicim selam,
    .
    Ne dersin, 1000'lik Eheim daha sessiz midir, test ettin mi hiç?...
    Plexy'i daha önceden açıp kamıştım. Senin yaptığın gibi araya silikonu sürünce sızdırma olmadı, zaten dik duruyo kasa içinde, sorun olmaz heralde...
    .
    Al dersen alayım, bi de eheim deneyeyim. Fazla pahalı da değil zannedersem...
  • quote:

Tavsiye ederim, bu pompaya birkaç tane hazne yaptım. Atman'dan küçüktür ve aynı zamanda sessizdir.

http://www.petburada.com/pinfo.asp?pid=6276
  • Buyur kardeş sessizlik istiyorsan fazla ucuza kaçma ;
    Ayrıca o kullandığın blockların içini kontrol etmeni tavsiye ederim büyük bir ihtimal korozyon olmuştur çoktan.

Swiftech MCP655-B (Devir ayarsız 1200lt/h)

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=3112:0554ca7b3e0506bb5c7708bdfee9d5a5
    Kargo dahil 100 doların altında olduğundan sorunsuzca kapına kadar gelir.Kolay gelsin...
    Akvaryum pompaları o kadar sessiz değildir.Az da olsa uğultusu gecenin sessizliğinde insanı çileden çıkarır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidarkstone -- 1 Nisan 2010; 15:11:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AMFİBİ

quote:

Tavsiye ederim, bu pompaya birkaç tane hazne yaptım. Atman'dan küçüktür ve aynı zamanda sessizdir.

http://www.petburada.com/pinfo.asp?pid=6276

aynen katılıyorum yeni kurduğum sistemde bu pompadan kullanıyorum büyük ihtimalle amfibi yapımı
    gerçi ben boyutlarını biraz ufalttım
    dediğim gibi oldukça sessiz ve fiyat olarakta uygun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uygun sistem için tavsiye
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tekrar merhabalar;

Tavsiyenize uyup Eheim Compact 1000 aldım, Swiftech de süper bi pompa ama yurtdışından o kadar para verip de aldıktan sonra bi de arıza yaparsa geri gönderemiyosun elinde patlıyo falan, güvenemedim.
    .
    3 CDROM alanının orayı kullanmak istiyorum fakat daha önceki Atman'a göre amfibi abimin yaptığı hazne burada sığmıyor. Pompa dediğiniz gibi çok küçük, mutfak için kilitli, sızdırmaz saklama kapları var. Onlarla bi deneyim diyorum. İşimi görür zannedersem.
    .
    Herkese yorumları için teşekkür ederim.
    .
    Pompayı kurduktan sonra sonuçları paylaşacağım.
  • kimse kusura kalmasın da insanımızın önyargılardan kurtulması lazım artık.
    arkadaşın seçtiği P500 pompa fiyat\performans olarak iyidir gencler fazla yerin dibine sokmayın ürünü.
  • Tekrar merhaba;

Mustafa (Amfibi) abim sağolsun, bir cumartesi çağırdı beni ve 2 sene önce yaptığı hazneyi kesti, bu sayede 3 CD-ROM'luk alana sığabildi yeni kasamda. Kasanın fotoğrafları için;

http://forum.donanimhaber.com/m_40372156/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40372156

Bu arada yazmayacaktım ama, Mustafa abim bu işlemi ücretsiz yaptı, "2 sene evvel de olsa yaptığım işin arkasındayım" dedi bana, Allah razı olsun. Hem çok becerikli, hem de yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor. Forumda uğradığı haksızlığın da yanlış olduğunu düşünüyorum. Biz seni biliyoruz Amfibi, her ne kadar sana çamur atılmak istense de...
    .
    Tekrar teşekkürker Mustafa Abicim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.