Arkadaşlar merhaba. Elimde iki farklı markanın psu'su vardı ve ikisi de gürültülü çalışıyordu. Bende psuları söktüm ve içindeki gürültülü fanları çıkardım(kimisinde fanlar lehimli oluyor kimisinde soketli. Lehimli fanı söktükten sonra psu fan olmadığını algılayıp kendini kapatabilir.) ve yerine arctic p12 pwm fan taktım. Lehimle falan uğraşmadan pwm kablosunu direkt anakarta bağladım ve biostan psu'nun ısınmasını önleyecek bir fan profili hazırladım. Şuan neredeyse tamamen sessiz psu. Gelişmiş ve yeni nesil psular dahili fanın çalışmadığını algılayıp kendini korumaya alabilir dikkatli olunuz. Bu işlemi yaparken psunuz garanti dışı kalacaktır bunu göze alarak uygulayınız. Ayrıca psu içerisinde çıplak kablo bırakmayın mutlaka izole bant ile işinizi sağlama alın. Ayrıca anakarta bu fan bağlantısını yapmayı unutmanız durumunda psu'nuz fansız çalışacağı için yanma ihtimali ve dolayısıyla tüm sisteminizin bozulma ihtimali vardır dikkatli olunuz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sesli çalışan Psu'lara ekonomik çözüm.

-
-
Yani psu içini açanlar işi bilse bile çok dikkatli olsun , çok basit bir hata yangına davetiyedir, özellikle eski ve tozlu olanlar için.
-
Şuan aktif olarak anlattığınız şekilde hem de aynı fan ile kullanıyorum. Psu olarak çok eski, tahmini 2011'de alığım Cooler Master Gx650W psu kullanıyorum. Kendi fanı çok fazla ses yapıyordu. Zaten psu fanlarının büyük çoğunluğunun çalışma mantığı dönmeye başladığında full devirle döner. Pwm özelliği yoktur. Bazı üst düzey serilerde pwm özelliği oluyor. Kendi psu'muzun fanında pwm özelliği olmadığı için tam devir dönüyor ve yılların da verdiği yorgunlukla epey sesli çalışıyordu. Ben de elde boşta duran arctic p12(pwm olmayan) psu'nun kablolarını kesip biçmeden değiştirdim. Şimdi hala full devirde dönmesine rağmen epey sessiz çalışıyor.
Tabi elektronik bilginiz yoksa çok bulaşmamanız gereken bir durum. Kablolar birbirine temas ettiğinde kısa devreye yol açarak psu'yu kullanılmaz hale getirebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VgrooveR -- 29 Haziran 2021; 0:27:52 > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X