Şimdi Ara

Sese Duyarlı Şerit Led Yapımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Tip41 aldım sonra jak çoklayıcı aldım elimde adaptörüm ve jakımda var ama Allah kahretmesinki yapamıyorum bitürlü şekil şema örnek vermeyin hiçbirşey anlamıyorum tip 41de 3 tane bacak var elimde şeridin 2 kablosu adaptörün 2 kablosu jakın 2 kablosu var toplamda 6 kablo yapıo bu kabloları nasıl neye göre bağlıcam hiçbir fikrim yok napcağımı şaşırdım

normal led mutfağa vs çektim ama şu sese duyarlı olayını bitürlü yapamadım oof of yardımcı olun lütfen..

• Semaya gore tek tek baglayacaksin, ne yapabilirizi ki...

transistorle basla. Al karsina, en sol bacagina neler bagli bak tek tek bagla. Sonra orta bacak sonra da oburu. Bosta kalan kablolara da bak nereye gidiyormus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bacaklara neye gore baglicam hocam yardimci olursan sevinirim.

• Konu guncel yardim edecek yokmu gerekli olan butun malzemeler elimde ama nasıl yapacağımı bilmiyorum pff.

• Semaya gore ? Vermeyin kesinlikle, anlamiyorum demissin. Ben de var elinde sema istemiyorsun diye vermedim.

Google a tip31 yaz ilk cikan sema

• alttaki devre çalışıyor ancak tip41 le olmuyor diye biliyorum (tam emin değilim) tip31 ve bd241 daha garanti olur bacaklara da aşağıdan bakarsın şemadaki gibi

Not: şema vermeyin demişsin ama yazıyla anlatsak hiç anlamazsın
  • ccc123 C kullanıcısına yanıt
    Şimdi öncelikle lehim yapabiliyorsundur çünkü lehimsiz bağlanmaz transistöre 3 kablo lehimleyin 5-10 cm kadar sonra bu lehim yerlerinin arasından birbirine değmemesi için bant dolayın. Bunu dememin sebebi ledin kablosunu direk transistöre lehimlerseniz herhangi bir yer değişimi veya bir şeyde lehiminden sökmek zorunda kalırsınız ama siz önceden bir parça kablo lehimlerseniz transistöre o kablonun ucuna ledin kablosunu birleştirirsiniz veya söküp takma işi zor olmaz.

__________________________________________________________________________________________

Öncelikle elinize jackın kablolarını alın ve transistörün ön yüzünü yani yazılı olan kısmını kendinize çevirin.

Jackın - kısmını transistörün en sağ bacağına, diğer ucunu transistörün sol bacağına bağlayın.

Ledin - kısmını transistörün orta bacağına + kısmını adaptörün + sına direk bağlayın.

Adaptörün + sı öncekinde yazdığım gibi şerit ledin + sına, - si transistörün sağ bacağına bağlayın.
    __________________________________________________________________________________________

Jackta - kısmını bilmiyorsanız jacka kablo yaparken içinde biri uzun diğeri kısa çubuklar vardır kablolar onlara bağlıdır o uzun demir çubuğa bağlı olan kablo - dir kısa olan demir çubuğua bağlı olan transistörün sol bacağına bağlanacak olan kablodur.

Varsa takılan aklınıza sorun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şerit Led Işığı Dağıtmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam 3 kablo lehimle demissiniz 0.75 kablo olurmu yoksa o rengarenk ince kablolardanmi baglayayim ve + - durumu varmi bu transistore baglanacak kabloda ?

• transistöre bağlanan kablolar jackten ve ledden gelir transistörün ön kısmı size bakılıyken;

1)en soldaki bacaktan çıkan kablo jackin sol ya da sağ bacağına lehimlenir
    2)en sağdan çıkan kablo jackın toprak hattına lehimlenir
    3)adaptörün (-) ucu jackin en sağ bacağına lehimlenir
    4)ledlerden gelen (-) uç ortadaki bacağa lehimlenir
    5)adaptörün (+) kısmınıda ledin (+) bacağına lehimleyin

bende 0.75 kabloyla yaptım çok fazla akım geçmeyecek kablolardan aslında o bile kalın ama garantiye almak lazım

Kolay gelsin
  • 1)en soldaki bacaktan çıkan kablo jackin sol ya da sağ bacağına lehimlenir

Bunu anlayamadim hangi cikan kablo ?

• görüldüğü gibi r yada l yazan yere bağlayacaksın 2 sine birden bağlama tekine bağla
     Sese Duyarlı Şerit Led Yapımı ?
    Senin kafan gene karıştı galiba transistöre 0.75 yaptım ben o şekilde aynen yazdıklarımı yap %100 olur.
  • Tamam hocam Allah hepinizden razi olsun bu aksam koyuluyorum hemen ise ins yapicam enazindan neyi napcagimi onceden yapmis gibi anladim.

Size bir tavsiye fanların kablolarında da bulunabilecek bir şey var 3 pin adını tam olarak ne bilmiyorum bende bundan var bozuk bir vcd playerdan çıkarttım içinde 4 tane kart var birbirine bunlarla bağlanmış bunların 3 pinli olanını çıkarttım transistör rahat giriyor bunun içine transistörü sokup onun kablolarını kullanarak yaptım isterseniz böyle yapın

Sese Duyarlı Şerit Led Yapımı ? Sese Duyarlı Şerit Led Yapımı ? Sese Duyarlı Şerit Led Yapımı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 17 Nisan 2014; 18:55:42 >

• Aa aynen oylede olur eski power supply var bende onda bu cikistan vardi olmadi keserim ortadan tabiya boyle daha mantikli peki + - olayi varmi ? Yoksa direk gecireyimmi ?

+ - olayı dediniz anlamadım ama transistör bacağına lehim yapmaktansa bu 3pinli soketin kablolarına bağla direk. Buradaki amaç lehimden kurtulmak gene oradaki 3 kablo transistördeki 3 bacak anlamına geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

Size bir tavsiye fanların kablolarında da bulunabilecek bir şey var 3 pin adını tam olarak ne bilmiyorum bende bundan var bozuk bir vcd playerdan çıkarttım içinde 4 tane kart var birbirine bunlarla bağlanmış bunların 3 pinli olanını çıkarttım transistör rahat giriyor bunun içine transistörü sokup onun kablolarını kullanarak yaptım isterseniz böyle yapın

Sese Duyarlı Şerit Led Yapımı ? Sese Duyarlı Şerit Led Yapımı ? Sese Duyarlı Şerit Led Yapımı ?

Tunik konnektör bunun adı

• forgatten2 F kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz için teşekkür ederim öğrendiğim iyi oldu
  • Olmuyor yapamiyorum kondinistator ayaklari kirildi biseyler oldu , olmadi iste biturlu yapamiyorum yokmu hazır yapan yerler direk hazir alip istedigim kadar led takayim adaptorume gore ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.