Şimdi Ara

Ses Yalıtımı Hakkında Yardım!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ben az çok bateri çalıyorum aynı zamanda öğreniyorumda. Hayattan bezmiş berbat stüdyolardaki patlak baterileri çalmaktan bıktım bu yüzden eve almak istiyorum ama apartman dairesinde yaşadığım için ses konusunda problem yaşayacağım. Evimde 9metrekarelik minik bir oda var davulu oraya koyacağım acaba o odaya ses yalıtımı yaptırsam nekadara mal olur? lütfen yardımcı olun.

(elektro bateri al demeyin aynı tadı vermiyor.)

Not: Ev bizim değil (lojman)

• dekoratif açıdan iyi olmayan fakat yalıtım açısından en ucuz ve kökten çözüm duvarlara aralık bırakmaksızın büyük yumurta folluklarını yapıştırmak..hani bu pazarlarda satılan 36 lık yada 25 lik olan karton folluklar...dediğim gibi görüntü olarak kötü olucak ama sana maliyeti en fazla bir pazarcıdan gidip rica etmek olucak...

diğer yöntemler oldukça tuzlu olur senin için..en dandik ses yalıtımı 2.000 liradan başlıyor çünkü..o paraya 2 tane bateri alırsın..
  • apartman dairesinde bateri çalmanın tek çözümü ses yalıtımı mı
    çok çaresizim
  • quote:

Orjinalden alıntı: adt1

apartman dairesinde bateri çalmanın tek çözümü ses yalıtımı mı
    çok çaresizim

altında birileri oturuyorsa ses yalıtımıda yetmez onuda eklemem lazım..2.gün papaz olursun krosların sesi yüzünden..
  • muffle head kullanırsın???
  • muffle head kesinlikle en iyi çözüm apartman dairesi için.örnek : ben istediğin kadar aban sesin komşuya gitmiyor gitsede çok az gidiyor =)
  • muffle head'ın ne olduğunu bilmiyordum kısa bir araştırma sonucu öğrendim. size gerçekten çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer konusunda yardım
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

muffle head'ın ne olduğunu bilmiyordum kısa bir araştırma sonucu öğrendim. size gerçekten çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz

normal susturuculara göre pahalıdır ama hakkını verir...
  • birde "evans sound off" diye birşey varmış o nasıl bişey?
  • Peki ben birşey sormak istiyorum

Ben gitar çalıyorum komşular rahatsız oluyor.Dediğiniz gibi yumurta kabı koysam kesin çözüm olur mu?

Ev zemin kat
  • quote:

Orjinalden alıntı: Re-1

Peki ben birşey sormak istiyorum

Ben gitar çalıyorum komşular rahatsız oluyor.Dediğiniz gibi yumurta kabı koysam kesin çözüm olur mu?

Ev zemin kat

eğer elektoro veya bas ise;
    amfinin sesini fazla açma
    ama eğer klasik veya akustik gitarsa;
    sen nasıl çalıyon
  • quote:

quote:

Peki ben birşey sormak istiyorum

Ev zemin kat

eğer elektoro veya bas ise;
    amfinin sesini fazla açma
    ama eğer klasik veya akustik gitarsa;
    sen nasıl çalıyon

Elektro çalıyorum ama bi yerden sonra sesi açma ihtiyacı duyuyorum yani
  • ozaman sen yumurtacıdan yumurta kartonu alıp odanın heryerine yapıştıracaksın. (tavsiye etmem berbat bi görüntü olur)

arkadaşlar şunlar benim işimi görür mü?

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=3521&gid=1097
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=3641&gid=1097

• Sorması acayip olcak ama o kadar yumurta kabını nerden bulabilirim
  • pazarlarda filan yumurtacılar oluyor onlardan rica ediceksin belli bi ücret karşılığında diğer hafta teslim alacaksın
  • quote:

Sorması acayip olcak ama o kadar yumurta kabını nerden bulabilirim

kesinlikle işini görecek bir kulaklık al amfine bağla kimseyi rahatsız etmeden vur sesi sona
    konuya gelince, dostum apartman dairesinde seni muffle head den başkası kurtarmaz ben iki aydır muffle head le çalıyorum tonunu da alıyorum(alt deriyi çıkarmadığım için) ve sorun da olmuyor ;) tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VicMerth -- 3 Mart 2008; 23:04:57 >
  • yumurta kabı bir rivayettir , sesin titreşimini azalttığı kabul edilse bile yalıtım için yeterli bir malzeme değildir , uğraşmaya değmez....
  • quote:

Orjinalden alıntı: PuRE HaTReD

yumurta kabı bir rivayettir , sesin titreşimini azalttığı kabul edilse bile yalıtım için yeterli bir malzeme değildir , uğraşmaya değmez....

Aynen öyle.Zaten yumurta kabını yalınıtım için değil akustik için kullanıyorlar.Yani stüdyolardaki piramit süngerlerin görevini yapıyor sözde.Ses yalıtımı gerçekten çok zor iş.Yüksek freakanslı (elektro gitar,davulun trampetinden gelen ses gibi) sesleri bi şekilde önleyebiliyorsun ancak düşük frekanslı (yani bas) sesleri kesmek çok çok zor.Ben bas çalıyorum mesela.Benim oda evin bi ucunda annemlerinki bi ucunda ama amfiyide az açmama rağmen ses gidiyor.Bende sağlam bi kulaklıkla işi çözdüm.Ancak davulcu arkadaşın işi baya zor hakkaten.En temizi amerikan tipi garajlı müstakil evler.Garaja kurcan aleti edevatı ohh misss

Elektronik bateri olayınada sakın girme.Akustik davulu çalamadan elektronik davulu çalman çok zor.Akustik davulda vuruşlarını oturtup artık para çapında vuruşlar yapabilecek hale gelmen lazım.Yani akustik davulu çalamayan adam elektronik davulu hiç çalamaz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.Kolay gelsin...

• arkadaşım ben yalıtım yapmtırmıştım odam küçük olmasına rağmen 3600 gibi bi rakam tutmuştu.

ilk başta hoş güzeldi fakat yazın ne hale geliyor oda inanamassın rahat içerisi 50-55 dereceyi bulıyor.

oda yetmezmiş gibi o yalıtım aşırı toz tutuyor. istediğin kadar sil istediğin kadar temizle elinle vurduğunda bi ton toz kalkıyor.

paran olsa bile sakın öle bişi yaptırma yaptırıcaksan. mutlaka toz temizleyicili büyük bi klima taktır. küçükleride kesmiyor.

yumurta kabı ne bilim crossun içine battaniye, susturucu fln hikaye çalıcaksan yalıtımla çalıcaksın yalıtım yoksa komşular cinnet geçirebilir.

(benim ylıtım varken alt komşuya crossun sesi gidiomuş ama kadında %80 duyma kaybı warmış ordan yırttık)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 4 Mart 2008; 0:47:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: PuRE HaTReD

yumurta kabı bir rivayettir , sesin titreşimini azalttığı kabul edilse bile yalıtım için yeterli bir malzeme değildir , uğraşmaya değmez....

valla bizim 2 yıl prova ve kayıt yaptığımız stüdyo onlarla kaplıydı ve gayette yalıtıyordu sesi o yüzden hep aklımda kalmıştır yumurta follukları... stüdyonun sahibi arkadaş garibandı o zamanlar ve büyük bir stüdyo tutacak parası yoktu henüz (şuan jipe biniyor)..hatta bütün follukları siyaha boyamıştı o kadarda kötü durmuyordu o yüzden.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.