Şimdi Ara

Ses yalıtımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Aracimiz 2012 model Chevrolet Aveo 1.3 dizel. Kullanan, bilen bilir; arac genel olarak ses yalitimi konusunda cok zayif
    1) Ruzgar sesi icin A sutununa
    2) Genel izolasyon icin kapi iclerine
    3) Motor gurultusu cok fazla neden bilmiyorum
    4) Yol gurultusu icin arabanin tabanina ve camurluklara
    ses yalitimi yaptirmayi dusunuyoruz.
    Ankara'da bunlari profesyonel olarak yapan nereler var? Aracin malzeme kalitesi sert plastik, malzeme sok tak islemlerinden sonra trim sesi ciksin istemiyorum
    İkinci olarak asil merak ettigim bu yalitim isleminin arabanin agirligina cok etkisi olur mu? 75 bg zaten performansi dusuk aracin, daha da kotu olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M. K. ATATÜRK
  • quote:

Ankara'da bunlari profesyonel olarak yapan nereler var?

http://www.ziebart.com.tr/icerik/ziebart-ankara-balgat-istasyonu.html#.VuNSrPmLS70
  • Çok araştırdım. Araştırıyorum. İyi bir yalıtım için en az 1000 lira malzemeye gideceğini hesapladım. Tavan taban bagaj kapılar çamurluk içleri. Bituself+ses yalıtım süngeri ikilisiyle kaplanacak. Pütürde attırırsanız tadından yenmez. Kim yapar bilmiyorum ama iyi anlamalı sök tak işlerinden. Titiz çalışması gerekiyor. Kimseye güvenemiyorum bu konuda.

Orijinalden alıntı: Arranger.

quote:

Ankara'da bunlari profesyonel olarak yapan nereler var?

http://www.ziebart.com.tr/icerik/ziebart-ankara-balgat-istasyonu.html#.VuNSrPmLS70

Bunların yaptığında bir şey yok. Bölgesel pütür atmakla olacak şey değil yalıtım. Zaten faydasını görende yok. Gerçek yalıtım kapı içleri ve tabanla başlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Çok araştırdım. Araştırıyorum. İyi bir yalıtım için en az 1000 lira malzemeye gideceğini hesapladım. Tavan taban bagaj kapılar çamurluk içleri. Bituself+ses yalıtım süngeri ikilisiyle kaplanacak. Pütürde attırırsanız tadından yenmez. Kim yapar bilmiyorum ama iyi anlamalı sök tak işlerinden. Titiz çalışması gerekiyor. Kimseye güvenemiyorum bu konuda.

Bu araştırmayı ben de yaptım ama internet üzerinden. Yapmak için bir adet "trimci usta" bir adet de dosemeci veya eli yatkın birine ihtiyaç var.

1000 tl en fazla çıkacak rakam. Dediğiniz malzemeler ile gerçekten etkili sonuç veriyor. Ancak tüm bunlari yapmadan önce yumuşak hamurlu lastik seçimi önem kazanıyor.

Ve evet araçta yaklaşık 40 kg civarı ağırlık artışı olur.
    Araç almadan önce bu şekilde hayallerim vardı ama usta başka şeylere masraf yapınca ve bu süreçte araca alışınca ihtiyaç duymamaya başladım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oto Ses Sistemi Ayarı Bass & Tiz
    13 yıl önce açıldı
    ses yalıtımı yapmalımıyım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Çok araştırdım. Araştırıyorum. İyi bir yalıtım için en az 1000 lira malzemeye gideceğini hesapladım. Tavan taban bagaj kapılar çamurluk içleri. Bituself+ses yalıtım süngeri ikilisiyle kaplanacak. Pütürde attırırsanız tadından yenmez. Kim yapar bilmiyorum ama iyi anlamalı sök tak işlerinden. Titiz çalışması gerekiyor. Kimseye güvenemiyorum bu konuda.

Bu araştırmayı ben de yaptım ama internet üzerinden. Yapmak için bir adet "trimci usta" bir adet de dosemeci veya eli yatkın birine ihtiyaç var.

1000 tl en fazla çıkacak rakam. Dediğiniz malzemeler ile gerçekten etkili sonuç veriyor. Ancak tüm bunlari yapmadan önce yumuşak hamurlu lastik seçimi önem kazanıyor.

Ve evet araçta yaklaşık 40 kg civarı ağırlık artışı olur.
    Araç almadan önce bu şekilde hayallerim vardı ama usta başka şeylere masraf yapınca ve bu süreçte araca alışınca ihtiyaç duymamaya başladım.

Hocam malzemenin çok gideceğini hesaplamıştım. Tabi ki detaylı düşünmedim ama bituselfi ucuz sanıyordum ama değilmiş. Sünger işi var bir de. Ses yalıtım süngerleri hakkında detaylı araştıramadım. Çünkü bir çok çeşiti var. Pütür en basitiydi. 5 kutu gitse o bile 100 liraları buluyor. Uygulayan bulmak işin en sıkıntılısı bence. Bu işlemler için en az 300 400 isterler. Bulabilirseniz yazar mısınız? İlerisi için düşünüyorumda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.