Şimdi Ara

Ses sistemim ve Televizyonum birbirine uyumlu çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, sizi yormadan sorunumu anlatayım

Sony BDV-N9200 5+1 modelinde ses sistemi ve Samsung frame televizyonum var.

Benim isteğim tvyi açınca ses sistemi otomatik açılsın ve ses tvden hiç gelmeden sistemden gelsin. Ses sisteminin kumandasını kullanmama gerek kalmadan tv kumandasından sesi açıp kısabileyim. Normal çalışsın yani. Bir süre düzgün çalıştı. O zamanlar da şans eseri deneyerek çalıştırmıştım. Çünkü ses sisteminin arkasında bir sürü giriş var ve hangisine takmam gerektiğini bilmiyorum. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama bir şekilde bozulmuş. Belki kablolarla belki ayarlarla oynadılar.

Ses sisteminin arkası bu. 2 hdmi in 1 hdmi out ve optic girişim var

Tv nin arkası bu. Klasik optic ve hdmi girişleri var

Bu da tvnin ses ayarı. Eğer hdmi ı yanlış yere takarsam optici seçtiğim zaman kendiliğinden geri tv hoparlörüne dönüştürüyor ve sesi sistemden vermiyor. Ve gördüğünüz gibi ses sistemi de açılmadı tv yi açınca.

Eğer bunu çözersek diye soruyorum. Ses sistemiyle ilgili de ayrı sıkıntım var. Hdmi yla onun ekranına geldiğim zaman ps gibi standart bir menüsü var. Ama nedense çok ağır. Açılış kapanış da donma yaşıyor ve fişini çıkarıp takmam gerekiyor. Kapatırken standby yazıyor bazen. Tv kapanıyor ama o asla kapanmıyor. Yanlış anlaşılmak istemem ama kaliteli olduğunu düşündüğüm bu ürünün böyle bir sıkıntı yaşatması normal mi?

Evin çocuğu olarak benim ilgilenmem gerekiyor, yardımcı olursanız sevinirim. Farklı markalar olunca teknik desteğe de başvurmayayım dedim :)

Şimdiden teşekkürler.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.