Şimdi Ara

SES SİSTEMİ ÖNERİSİ ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamın aleyküm beyler. Ses sistemleri ile yakından alakam var. Ve ilgilenenlere de bazı sorularım var. Sırasıyla cevaplayabilirseniz çok makbule geçer. :)

1-) Sony RX-90 serisini alacaktım ancak vazgeçtim. Bunun sebebi 50 Hz aşağısını çalmaz şeklindeki duymuş olduğum iddialar. Bu doğru mu ?

2-) Sony RX-90'a veya başka bir serisine gerek var mıdır ?

3-) Amacım doğal ses elde etmek. FH-85 efsanesini bilenler için bu ürünü alacağım. Ve buna Sony-NWZ-E474 bağlayacağım. Bu durumda ses kaliteli çıkar mı ?

4-) En önemlisi, amfiyi bilgisayara bağlasam, ses kartının bir farkı olur da, ses kötü yada iyi çıkar mı yoksa amfi sesi düzeltir mi ? Not: Bilgisayar 9 yaşında. :D

• UP !
  • Yok mu yardımcı olacak bir yiğit ?
  • Uretenadam U kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam öncelikle bilgim dahilinde cevaplayayım sizin amacınız ney veya müzik dinlerken ki beklentiniz ?

1-) 50 hz doğru olabilir sonuçta subwoofer değil normal woofer ama denemek lazım o kadar ayrıntılı spekilasyonlara ulaşmak zor

2-) bütçe dahilinde illa sony mi olması gerekiyor

3-) şimdi bende b-172 var bunu anfime bağlayıp içindeki 320 lik mp3 lerde eq kapalı şekilde güzel ses alıyorum tabi kişiden kişiye göre değişir birde kaynağa tabi

4-) 9 yaşındaki bilgisayardan hayır gelmez :) sonyden daha iyi ses alırsın tabi kaynak ne kadar iyi olursa ses te ona göre iyi olacaktır anfi sadece sesi yükseltir kötüyü yada bozuk olan sesi düzeltmez
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun hocam. :) Bütçe dahilinde Sony olması lazım tabi çünkü ses kalitesi epey bir fark ediyor. :) Ben NWZ-B172 alacaktım zaten ama E-484 çok canlı bir ses sundu ama fiyatı da yüksek tabi. :) İkisi arasında ciddi fark yoksa b172 alabilirim. :) Ben CD kalitesinde müzikler dinliyorum. 48KHz - 1532 kbps şarkılar. :) Bilgisayar konusunda bayağı bir araştırma yaptım ama dediğiniz gibi ses kartı fark eder diyorlar. :)

Şimdi benim amacım, canlı bir Hi-Fi ses elde etmek. Bilgisayara bağlamayacağım.

Nwz-b72 + FH-85: Ucuz ama güzel bir kombinasyon. Sizce bu şekilde mi yapmalıyım ?

Sony - HCD: 5+1 Dolby Prologic II destekli oynatıcıya CD mi takıp dinlemeliyim ? :)
  • Hocam bütce ve marka ne düşünüyorusunuz.
  • Te Amo Querido kullanıcısına yanıt
    Marka: Sony
    Bütçe: Max 150 TL :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Sistemi önerisi
    5 ay önce açıldı
    Ev için ses sistemi önerisi.
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uretenadam

Marka: Sony
    Bütçe: Max 150 TL :D

Hocam kusura bakma 150 tl ye sony iyi ses sistemi bulman imkansız,kaldıki bu fiyat aralığın da suny bile çok zor bulursun.
    Merhaba hocam müzik 5+1 de dinlenmez bence şahsi fikrim bütçe dahilinde ürünleri al sonra bütçene göre sistemi ilerletirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi ildesiniz bilmiyorum, elimde Beko nun müzik site mevcut, radyosu ve aux sağlam çalışmakta, hoparlörleri yok sadece. Ölü fiyatina verebilirim.

İkinci olarak aiwa nin bir seti mevcut. Onun herşeyi faal durumda. Onu da ölü fiyatindan vermeyi düşünüyorum.

O fiyata stereo müzik dinlemek zor. 50 Hz in altına inmekte zor. Bunu bir çok subwoofer bile dengeli şekilde yapamiyor. (Benim diyenler bile) Kabinin kaç hz den kesildiği vs vs bir çok mühendislik değeri var.

Aktif subwoofer ile sistem desteklemeyi düşünmenizi öneririm bu şartlar altında. Mp3-mp4 çalardan çok birşey beklemeyip. İkinci el orta halli bir ses kartı alınıp, flac müzik dinleme de size yararı olabilir. Elinizde ki sisteme ek. Bende Sony nin efsane setini kullanan biri olarak tadını bilirim. (MHC-3700), tabii ki aktif subwoofer ile destekliyorum o ayrı konu sinema amaçlı.

Düşük bütçe var ama çok seçenek var. Bende her türlü yoldan geçtiğim için sizin demek istediklerinizi iyi bilirim. Eliniz yatkınsa kabin işleri felan çok seçenek var bende. :)

İyi günlerle, yardımcı olabilmişimdir umarım.

• Çok sağolun millet. Ben zaten ikinci el Sony alacağım için bütçeyi bu kadar basit söylüyorum yoksa 500 liranın altında bu iş olmaz ben de biliyorum. :) Bana Sony dışında farklı bir ürün tavsiyeleriniz için teşekkürler ama sadece Sony olmalı. Ben zaten Dolby - Surround felan böyle saçma efektler istemiyorum. Gerçekçi değil ve çocuk işine benziyor. Ses kanımca 1+1 Hi-Fi ya da 2+1 olmalı. Müzik için en ideali böyle diyebilirim. Zaten bütçe dostu. Bırakalım DTS,THX efektlerini, Dolby Digital efekti bile genelleme olarak şarkılarda bulunmuyor. 50 Hz olayı canımı sıktı. Bende Creative 2+1 var idarelik bilgisayara taktım. Ve 20 Hz'de yanıt vermeye başlıyor. Bu tarz ürün verebiliyorsa, SuperWoofer'lar da 20-30 Hz vermeliler diye düşünüyorum. Evde müzik dinlenmeme şiddetle karşı çıkıldığı için bu işi evde yapmayacağım. :D Çatı katında dinleyeceğim. O yüzden bilgisayar ses kartları ile işim yok. :) Nwz-B172 ürünleri gerçekten kaliteli. Buna çok da şaşalı olmayan bir Sony sistemi de takılırsa, tadından yenmez sanıyorum.

Dikkatimi çeken bir şey var. Süper Audio CD destekleyen bir oynatıcı bulmam mümkün mü ? Bilgisayarların Dvd-Rom bölmesi bunu destekler mi ?

• Sa-cd lerin fiyatlari biraz uçuktur. İllaha player kullanmak istiyorum derseniz. Gözü sağlam eski cd playerlar olabilir. Pioneerin sağlam bulunabilirse dv-525 diye dvd bağlamak bir seçenektir. Ucuz bulabiliyor, ses kalitesi olarakta son derece iyiler.(Fiyatlara göre)

Dediğim gibi seçenek çok çoğaltmak önemli olan. Paranız olsa MHC-3700 şiddetle tavsiye edeceğim bir sistem olurdu. :) Piyasada bende zar zor buldum. Kolay kolay satmam maddi-manevi değeri yüksektir.
  • gokhan2 kullanıcısına yanıt
    Hocam bir arkadaştan HCD modeli teklifi aldım kendisi pek ilgilenmediği için çok iyi bir fiyattan veriyor. Ne dersiniz ? Biraz hakkında bilgi verir misiniz ?
  • Hcd serisi çok kurcalayamadim ama tam model verirseniz en azından speclerinden yola çıkarak yardımcı olabilirim. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam. Stereo konusuna çok yakın olmasam da belki bildiğim bira kaç bilginin faydası olabilir.
    Öncelikle bütçeye ve rakamlara baktığımda konuşulan rakamlar ile iyi bir giriş seviyesi stereo sistem kurmak imkansıza yakın. Bu ikinci el olsa dahi. İkinci elde fiyatlar nasıl bilmem ama o rakamlara zor.
    Öncelikle 50 Hz altında bir cihaz stereo için giriş seviyesinde çok mu şart değil diye düşünüyorum. Ama benim kulağım çok iyi hem baslarda hem tizlerde çok iyi ayırabilirim sesleri, net algılayamazsam rahatsız olurum
    bas değerleri ve tiz değerleri önemlidir benim için diyorsanız eyvallah. Heco ya da Magnatın 2 adet kule hoparlörü yanına bir aktif sub ve iyi bir anfi ile tahminimce 3.000 lira civarı bir bütçe lazım. Ama alacağınız keyf :D(Paha biçilemez). :D
    Gerçekten de adam gibi bir giriş seviyesi için böyle bir rakamı gözden çıkarmak lazım. Hatta bazı sitelerde (burada isimlerini vermem doğru olmaz diye düşünüyorum) paket sistemler var. Hem sinema için hem müzik için kullanabileceğiniz 2000-3000 tl
    arası paket sistemler var. Bence biraz daha iyi düşünüp araştırıp ona göre karar veriniz. Daha küçük sistemler ancak iyi bir sisteme geçmeden önce zaman geçirmek maksadı ile alınabilir. Bence. İyi günler.

FH-85 amfisi nasıldır ? 20 Hz üzeri verebilir mi ? Eğer verebiliyorsa, ona da Nwz - B172 bağlayıp, subwoofer, Woofer ve Twitter hoparlörler ekleyerek kullanacağım. Bu hem düşük bütçeli olur, hem de kaliteli bir ses elde ederim diye düşünüyorum. Fikriniz nedir ?

Ayrıca 50 Hz altında yanıt vermez ne de olsa Woofer demişsin hocam. Aynı şekilde ben Subwoofer hoparlör bağlayarak o sesi elde eder miyim ? Çok teşekkürler.
  • Aslında sil baştan yapalım, en güzeli hem de yeni gelenler için kafa karışıklığı yaratmamış oluruz.

Şimdi ben, Ses ve Görüntüye hayatımı adamış biri sayılırım. :)) Ve 3 yaşımdan beri 5-6 saat müzik dinlerim.

Önceden cızırtıyı bile müzik sayardım bu 10 yaşıma kadar böyle gitti. Daha sonra Bass seslere ilgim arttı. Verdiği güçlü ses, çok hoşuma gidiyordu. Bu yüzden daha o yaşta para biriktirip Stereo System aldım. :) Daha sonra bu evdekileri rahatsız etmeye başladı ve ben Müziğimi de gittiğim yere götürmek istiyordum. 12 yaşımdan sonra Twitter'da takmıştım ona. Sonra bu rahatsız etmeleri de bitirmek için mp3 taşımaya başladım yanımda. Kulaklığı da vardı tabi. :) Ama bu kulaklık vokal ses veriyordu. Ama bass sesten eser yoktu. 15 yaşımda ilk mp3 deneyimimi yaşadım. Ama kulaklığın kalitesiz olduğunu düşünmeye başlamıştım. Taa ki E250 cep telefonunu alana kadar. :)) Onun yanındaki kulaklığın verdiği ses inanılmazdı. Hem Bass verip hem de temiz bir ses veriyordu. Ortam atmosferini de hissediyordun az çok. Gel zaman git zaman teknoloji gelişti şu an 19 yaşındayım ve Galaxy Ace'den müzik dinliyorum. Kulaklıktaki performansı arttırmak için son olarak Sony - MDR-EX50 modelini denedim. Ve gerek bass, gerek tiz mükemmel dengeliydi. Şu an hala kulaklığım o olsa da, şu an yoğun bakımda. :D Birinden ses geliyor öbüründe yok. Neyse sonra şarkıları da araştırmaya girdim. Dinlediklerimin de kötünün iyisi olduğunu fark etmem uzun sürmedi. 128 kbps nerde, 1532 kbps nerde. :D

Şimdi ben 48 Khz parçaları attım telefona o şekilde gelebildiğim en iyi seviyeye geldim. Ben sabit bir dinleyici değil, müziğimi de yanımda götürmek isteyen, canlı ses bir yana dursun, dengeli bir sesi de amaçlayan biriyim.

Taşınabilir Aygıt: Sony - Nwz-b172
    Taşınabilir Hoparlör: Sony - MDR-EX50 (Kulaklık)

Sabit bir yerde de dinlemek istersem.

Taşınabilir Aygıt: Sony - Nwz-b172
    Ses Sürücüsü: Sony - FH-85
    Hoparlörler: 2 adet 3 yollu Pioneer ya da 2 yollu Pioneer.

Bu tarz bir projenin başarılı olma şansı nedir ? :D

merhaba hocam sende benim gibisin 4-5 yaşında müzik dinlemeye başladım o zaman zamanın mini sistemleri vardı evde panasonic sony philips arçelik gibi setlerle büyüdüm 15 yaşında bu işlerin içine girme isteğim arttı şuan 19 yaşındayım bayağı tecrübe kazandım kazanmayada devam edeceğim elimden iyi kötü bir çok sistem geçti şuanda var ama kullanmaya vaktim vede yerim yok hepsini paketledim kuzu kuzu duruyorlar şuan mobil takılıyorum ama telefonların çıkışları bana yetmiyor iyi ses alamıyorum tabi apple cihazları hariç benimde sony b-172 walkmanim var vede 1 hafta önce philips kafa üstü kulaklık aldım keyif yapıyorum 1-2 günede fiio e6 alıcam bakalım ne olacak bu işlerin sonu yok bir başladın mı duramazsın ama alınan keyif paha biçilemez sende bütçe dahilinde fazla kafanı karıştırmadan başla zaten gerisi gelecek merak etme

• benimde bir sorum olacak , özür dileyerek sony amfim var strdg 500, daha iyi ses almak ve sistemimi blue tooth lu yapmak istiyorum ama bunun için harici bbir aparat takmaktansa bluetooth özelligi olan bir ekolayzır almak istiyorum ( var mı böyle bir ekolayzır piyasada?)
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    :)) Önceleri farklı şeyleri de geliştirme deneyimine girdim bir nevi saplantı. :D Ama müzikle uğraşmak bambaşka bir şey. :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.