Şimdi Ara

Ses komutuyla çalışan elektronik bir cihaz yapmak mümkün mü??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • başlıkta gördüğünüz gibi aklıma takıldı..ş
    ileride bole bir projede rol almak istiyorum da ..bilgili arkadaşların muazzam bilgilerini bizlerle paylaşmalarını istiyorumm...
    Şimdiden teşekkürler



  • ben ilk t28 de gormustum ses komutu ıle otamatık arama yapıyordu!
  • 2 adet a/d çeviricinin opamp ile değerlendirilmesi. Hepsi odur.
  • abi yapın böle bişe
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GoFe

    2 adet a/d çeviricinin opamp ile değerlendirilmesi. Hepsi odur.

    +1
    ben bunu yapmıstım ama her seste calısıyodu zabazıngo (ancak sesın sıddetını ayrlıya bılıyabılırsın)
    tek bı tur ses ıstıyosan op-amp la band gecırgen fıltre falan yapman gerkıyo oda bıraz kasar
    haberın ola
  • Arkadaşlar verdiğiniz örnekler bana pek iç açıcı gelmedi neden derseniz arkadaşın yapmak istediği şu tabii benim anladığım kadarıyla..Ses sinyali ilk önce çözümlenecek ve sayısala dönüştürülecek ve bir hafıza biriminde saklanacak mesela "röle 1" sesi hafızada saklanıyor.Biz komut vermek istediğimizde "röle 1" diyoruz ve ses yeniden çözümlenip sayısala dönüştürülüyor ve hafızadaki ses ile karşılaştırılıyor.Hata töleransı da koyuyoruz tabi hafızadaki ses'e en yakın ses bulundu mu işlemci uyarılıyor ben böyle birşey yapmıştım fakat çok hassas olmamıştı birkaç kez "röle 1" demem gerekiyordu fakat daha sonra VOICE DIRECT II diye bir modül var onu buldum 4 pin girişi ile modlanarak 60 adet kelime öğretiyosun modüle daha sonra ses komutu verdiğinde ilgili bir bacağını bir saniye süresince toggle yapıyor ve bunu bir PIC'E algılatıp aklınıza gelen bütün kontrolleri ses ile yaparsınız fakat maliyeettt!!!!!




  • dostum serilerle aran nasıl bilmiyorum. Ama sorun hem matematik hemde iyi bir programlama bilgisi gerektiriyor. Yani bulanık mantık ile ilgili. donanım yönünü hiç saymıyorum. Çünkü onu ses kartı ile belki çözebilirsin.
  • ??????
    quote:

    Orjinalden alıntı: aplit

    dostum serilerle aran nasıl bilmiyorum. Ama sorun hem matematik hemde iyi bir programlama bilgisi gerektiriyor. Yani bulanık mantık ile ilgili. donanım yönünü hiç saymıyorum. Çünkü onu ses kartı ile belki çözebilirsin.
  • mümkün tabiki buna speech recognition deniyor mesela Televizyonumuza "açıl susam açıl dedik" sürekli ortamdaki sesleri örnekliyor Tv sonra Fourier transformunu filan alıyor başka yollarda var sanırım neural ağları filan kullanıp bi şekilde örneklediği sesin içinde açıl susam açıl geçtiğini anlıyor bu durumda yapması gereken bi iş var bu işi tetikliyor bu aldığı komut tv açılıyor bu yapılan bi iş adıda "speech recognition" ille tanıma diyince bu Alinin bu Hasanın sesi demek değil iş
  • Bu tabii mümkün ama çok problemler var. Mesela her bir ses komutunu analiz edip bunu bir parmak izi oluşturmak (sesten belli noktalarda örnekler alıp gelen sesle karşılaştırmak için) gerekiyor. Sonra bunu sayısal ortamda her komut için görev atayacaksın. Her bir görevi de kontrol sistemi için programlayacaksın. İşin çok zor. Biraz daha olaya profesyonel yaklaşmak lazım. Bizim için bayağı bir zor yani pratiği. Çok iyi bir elektronik ve yazılım bilmek veya destekçin olması gerekiyor.
  • pic ile yapabilmen mümkün piyasada bununla ilgili kitaplar bulunmakta ben dün gece incelediğim kitaplar arasında pic ile ses projeleri isimli bir kitap vardı araştırabilirsin kolay gelsin.
  • Ya yazdığım pek sallanmadı heralde PIC ve VOICE DIRECT II ile yapabilirsin aşağıda gerekli modülün datasheet'i var incele bir

    http://www.generation5.org/content/2003/vedirect2.asp BUNLAR İLGİLİ SİTELER

    http://www.datasheetarchive.com/semiconductors/pdfdatasheet.php?Datasheet=2255047 datasheet




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.