Şimdi Ara

ses kartından veri iletimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arakadaşlar
    ses kartı üzerinden bilgisayara sinyal girmek isityorum ancak genelde ses kartları +/-1v MAX bir gerilim aralığına müsade ettiği için ses kartına ve anakarta hasar vermesinden korkuyorum acaba daha yüksek gerilim aralıkları için nasıl bi yöntem önerirsiniz.
    teşekkürler



  • sinyali ses kartına vermeden önce tampon devresi kullanabilirsin.
  • sinyal ses sinyali niteliğinde olmalı bu seni sınırlar,,örnekleyici sanırım 44khz civarı,vede max 24 bit,giriş sinyalinin db side önemli olmalı her sinyal olmaz sanırım sen bir şekilde sinyali ses sinyaline çevirmen gerekir diye düşünüyorum
  • benim aklıma da buna benzer birşey gelmişti fakat ne yapmak istediğini tam olar ak anlamadım ne yapyorsun?
  • Bu limitleme devresi isini gorur. Cok az bozulmaya sebeb olabilir.


    Opampli voltaj izleyicinin girisine gerilim bolucu koyarsan opampli devrenin cikisini da bu limitleyiciye girersen buyuk sinyalleri isleme sansin olur.



  • teşekküer ederim arakdaşlar
    sinyal ses sinyali formunda bir aktif filtre ve kuvvetlendirici üzerinden geliyor filtre çıkışı çok düşük olduğu için güç kuvvetlendiricisi uygulamam gerekiyordu (encrypted sormuş)ses kartının örneklemesi 44KHz denildiği gibi güç olarak ise sadece 05.W.dediklerinizi araştırıp deniyecem .kart yanarsa sizden:) şaka tabi teşekkür ettim tekrardan eğer eklemek gereken bişey varsa lütfen uyarın saolun
  • uyarı yaparsan habermiz olsun
  • merhaba yarın filan denerim herhalde bende bi külüstür vardı kasa ona bi windows kurayım nolur nolmaz yoksa şimdi kullandığım bilg yanarsa 3 sene daha para biriktirmem gerek yenisini almak için:) sonuçları müümkün olursa göndermeye çalısırım bu arada girişe eklenebilecek buffer(tampon) devreleerin özel bi adı varmı mesala limitig buffers ,veya protecter buffer gibisinden pek türkçe döküman yok elimde o yüzden teşekkür ettim tekrardan
  • merhaba arkadaşlar
    tekrar bi sorum olucak . mic girişinde ilk uç yani yaklaşık 2.5 volt olan uç değilde boşta gerilimi 0 olan ucu kullanmam gerekli sanırım doğrumu (toprak uctan bahsetmiyorum stereo jack için). bide direk bi elektret mikrofon bağladığımda iyi çalışıyo tepkisel olarak bu mic empedansı yüksek yaklaşık 20k ama mikrofonun ardına ekeldiğim analog sistemin çıkışı buna göre çok düşük, işlenmiş sinyali LM386 çıkışından alıcam yaklaşık 2K bunun etkisi nasıl olur.
    KISACA, mic input girişini kullanılan uygulamalarda, gelen sinyalin empedansı, en iyi sonuç alınabilmesi için ne seviyede olmalıdır?
    teşekkür ettim
    biraz karışık olmamıştır inşallah
    saygılar
  • Merhaba.
    http://forum.donanimhaber.com/m_1666900/tm.htm
    quote:

    Canlı ucu seri bir 10k dirençten geç. Şaseye bir adet 1k trimpot veya pot bağla ( gerilim bölücü oluşturduk ). Pot veya trimpot ne koydu isen , orta ucuna 470nF - 1uF gibi bir sabit kondansatör bağla ve ses kartının giriş Jack ına şaseyi ve bu Kondansatörün ucunu bağla....DİKKAT : Girişi jackı stereo dur... jackın uç ve orta kısmı canlıdır ( L / R ) .
    Sebebine gelince:
    1. Alıcının çıkışı , ampli çıkışı olup hoparlör süreceği için yüksek seviyelidir.Biz ise mikrofon girişine uygulayacağımız için seviyeyi düşürüyoruz.
    2.Ses kartının mikrofon girişi , bağlanacak olan mikrofonların
    ( Kapasitif / Kondanser ) çalışabilmesi için , kapsüllere DC voltaj uygular.Kondansatör bağlayarak biz bu DC voltajın , alıcıya gitmesini önleriz...
    Güle güle kullanın...


    Benzeri bir soru linkteki topikte de vardı...
    Sanırım , mic girişi mono olmalı... Ki bu durumda dastereo jakın orta kısmına denk gelen uç da , doğal olarak şase olacaktır. 2.5Volt gördüğün uç ise ses girişidir. 20k dediğiniz elektret mikrofonun omik direnci olabilir. Empedansları genelde 2k lar civarında. Ancak alıntıdaki gerilim bölücü uygulamayı yaparsanız , bir sorun çıkartmayacaktır. Tek sorununuz , bir amplifikatörün çıkışını bir mic. girişine uyguladığınızda karşınıza çıkacak olan amplifikatör distorsiyonu ve belki de bir toprak hatası olacaktır.
    LM386 nın çıkış seviyesini ne kadar düşük tutabilirseniz ve volüm kontrolünü PC den denetlerseniz , ses o kadar temiz olacaktır.
    Saygılarımla...




  • teşekkür ettim inceleyip tekrar bi sorun olursa sizi rahatsız edrim saol
    saygılar
  • rica ederiz... kolaylıklar dilerim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.