Merhabalar bilgisayarıma format atıldı ve geldiğinde ses çıkmıyordu. Önce kendim bi araştırma yaptım ve Everest Ultimate diye bi program buldum fakat ne nedir bilmediğim için tıkandım internetde daha detaylı bi anlatım da olmadığı için yardımlarınıza ihtiyacım var.
ANAKART CPU Türü: DualCore Intel Pentium D 945, 3400 MHz (17 x 200) Anakart Adı : Asus P5L-MX (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN) Anakart Çipseti : Intel Lakeport-G i945G BIOS Türü : AMI (08/25/06) DIMM1 : 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
ÇOKLUORTAM Ses Bağdaştırıcı : AMD Turks/Whistler/Thames - High Definition Audio Controller Ses Bağdaştırıcı : Analog Devices AD1986A @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
HD AUDİO
Aygıt Tanımı : Analog Devices AD1986A Aygıt Tanımı (Windows) : SoundMAX Integrated Digital HD Audio Aygıt Türü : Audio Yol Türü : HDAUDIO Aygıt Kimliği : 11D4-1986 AltSistem Kimliği : 1043-818F Uyarlama : 1005 Donanım Kimliği : HDAUDIO\FUNC_01&VEN_11D4&DEV_1986&SUBSYS_1043818F&REV_1005
İndir driverbooster'ı tarama yap o otomatik bulur indirir ve kurulumunu yapar.
yüklü olanları silmeme gerek varmı?
enescakarE
kullanıcısına yanıt
Hayır tabikide. O tarayacak güncel olanlara dokunmayacak. Güncellemesi olanları,kurulu olmayanları taradıktan sonra tespit edecek ve otomatik indirip yükleyecek. Ardından bilgisayarını yeniden başlatacak ve driverler kurulu hale gelecek.
Bahsi geçen programı indirdim. Gerekli güncellemeyi yaptım "Yüksek Tanımlı Ses Aygıtı" adındaydı otomatik oalrak kendisi yeniden başlattı fakat cızırtıda devam ediyor sessizlikte..
enescakarE
kullanıcısına yanıt
Siz tüm güncellemeleri seçip yaptınızmı ?
Eğer tümünü seçip yaptırdıysanız garip bir sorun.
Hoparlör arızalı diyecem de demeden önce sizden birşeyi denemenizi isteyecem. Ön jaklar ses veriyor mu ?
ön jakler pc eve geldiğinden beri parçalanmış halde. Eğer çalışmama sebebini onlara bağlayacaksanız ön jakler olmadan şimdiye kadar ses aldım sorunsuz çalışıyordu. Formata gitti geldi böyle oldu. Sistemde bi sıkıntı yok telefonuma takıyorum apartman sallanıyor fakat pc ye takınca süt dökmüş kedi yavrusu misali sadece cızırtı..
Anladım. Birşeyi daha denemenizi isteyecem. Sağ alt köşeden hoparlör simgesine sağ tıklayıp ses denetimi seçeneklerine girin. Oradan hepsine tik koyun ve bir deneyin. Ses çıkarsa sıkıntı yok çıkmazsa bu sefer Bir müzik veya sesli bir video açın. Denetim masasından Donanım ve ses'e ardından ses bölümüne girin. Bir pencere açılacak ve orada sesle ilgili çıkışlarla ilgili şeyler var. Müzik açıkken orada yeşil birşeyin inip çıktığı yer varsa onun üzerine gelip sağ tıklayıp varsayılan yap diyin. Belki düzelir. Haber bekliyorum sizden.
Ses Denetimi Seçeneklerinde ki tüm kutular ve Denetim Masasından girdiğim o yeşil ışığın inip çıktığı Dijital Ses(S/PDIF) aygıtı seçiliymiş. Bu arada işinize yarar mı bilmiyorum fakat sayfalar arasında geçiş yaparken veya her ne kadar ses gelmesede sesli her hangi bir şey açtığımda hoparlörden değişik sesler geliyor. Yapılan şeye göre farklı bi cızırtı..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme