Şimdi Ara

Ses kartı tavsiye eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba ben yakın zaman içerisinde elektro gitar ve condenser mikrofon aldım. Bu iki aletin sesini bilgisayara aktarmak için Behringer um2 ses kartı aldım ama aldığıma pişman oldum. Zira kart mic girişini soldan enstrüman girişini sağdan veriyor stereo desteği yok falan çok canımı sıktı, iade edeceğim. Bana Windows 10 ile uyumlu çalışacak aynı anda hem gitar hem mikrofon bağlayabileceğim uygun fiyatlı bir ses kartı önerir misiniz?

• İyi de tek kanaldan bağlanan bir cihaz nasıl stereo ses verebilir ki? Fiziksel olarak mümkün değil zaten. Bunu yazılım ile yapmanız gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Bunlar zaten USB arayüzünden bağlandığı için stereo ses vermesi fiziksel olarak mümkün değil mi?
  • Olayin usb arabirimiylen alakasi yok gitar ve mikrofon nono kaynak ikiside zaten profesyonel kayitlardada bu boyle olur sonra editing-mixing-mastering asamasinda istediginiz kanala istediginiz sesi istediginiz efektle ve seviyede eklersiniz bir ses isleme programi ile.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @burakdc olayı detayıyla anlatmış. Bu sebeple ses kartından ümidi kesip başka kart bakmana hiç gerek yok. Ses kartından memnun olup olmama ölçün kayıttaki dip ses olmalı. Bahsettiğin ses kartında kullanıcılar hep gain'i artırdığında dip sesin çok belirgin hale geldiğinden bahsetmiş.
  • Anladım hocam dip gürültüsünden çok rahatsız değilim ama sıkıntı çektiğim şeyler şunlar. Driverleri var ama behringer asio4all kullan diyor bi ikilik var asio4all ile gösteremedim, ses sadece bir behringer usb hat girşi olarak görüldüğü için gitar efektleri mikrofondan gelen sesi de etkiliyor. Efektli sesi discorda, yayına vb nasıl vericem bir türlü çözemedim prosesörler ilgimi çekiyor falan son bir kaç gündür hem bilgisizlikten hem bütçesizlikten ne yapacağımı şaşırdım
  • Cok bir bilgim yok acikcasi produksiyon isiyle pek ugrasmadim ama aiso suruculeri genellikle bu tip isler icin kullaniliyor diye biliyorum karti aldifin yerden konu ile ilgili destek verebilirler belki ama yerinizde olsam konuyu bir dj arkadasla yada bir kayit studyosu ile gorusurdum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses kartı tavsiye
    15 yıl önce açıldı
    Leptop Tavsiye Eder misiniz ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BerkayAltok B kullanıcısına yanıt
    Benim de kayıt ile ilgili bir bilgim yok maalesef. Sadece bağlanan kablolar itibariyle kanal bilgisine sahibim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süre önce uğraşmıştım ama şu şekilde anlatayım.
    Behringer sitesinde driver ve yazılımları olmalı. Oradan indirilen driver ile kurduğunda task bar'da saatin orada bir icon çıkıyor, oradan kontrol ettiğinde Asio driver'ı kurduğunu farkediyorsun. Windows'un kendi driver'ları ile de ses kartı çalışıyor ama Asio olarak değil.

Programlar içindeki sağ kanal sol kanal olayları ise ayrı bir konu. Ya gerçekten çok karıştırıp araştırıp çözmen lazım, yada bu işten anlayan birilerinden yardım alman lazım. Gitar sesi mono bir sestir ve stereo ya çevirmek için aynı sesi vermen yada efeckt uygulaman gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.