Bir tanıdığın bilgisayarına format attım ama attıktan sonra ses kartı modelini bilmediğini ve sürücülerinin de olmadığını söyledi... Şimdi ben kasayı açmadan bu ses kartının modelini nasıl öğrenebilirim? Bilgisayar açılırken multimedia yazan yerin yanındaki numaralardan kartın modelinin öğrenilebileceğini okudum ve o numaraları da not ettim. Ama bu numaralar yardımıyla modeli nasıl öğreneceğimi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim
yukarıdaki 2 prg da ikon larla genel olarak tüm bileşenleri gösteren hatta bazı test ve ısı-fan gibi bilgiler hkk da bilgi veren prg lardır. buna ek olarak ses kartı ek mi? yoksa anakart a onboard olarak takılı bir model mi? onboard ses kartı ise biostan aktif + denetim masasından aktif ve anakart cd sinden driver ı yüklü olmalı. ( anakart üretici sitesinde vardır)
ek takılı ise zaten cd si vardır yoksa sitesinde vardır , öyle ise de onboard ister kapalı ister açık olabilir ama denetim masasından kesinlikle hangisi çalışacaksa o sıralamada öncelikli olmalı.
baslat >calıstır>dxdiag dan ogrenebilirsin ses driverını..
peki bu everest programı ile öğrenmek için driverin yüklü olması gerekiyor mu? Cd filan yok çünkü bu arkadaşlar toplama yapmışlar ve sürücüsünü filan ya almamışlar ya da alıp kaybetmişler.. peki bu model no ile ses kartının modelini öğreneceğim bir site var mı?
sana tavsiyem EVEREST Home Edition kurman yok gerekmiyor driverı kurmana gerek yok orda zaten aktif olmadıgın belirtir...
yukarıda sana link verdim arkadaşım bir kontrol et istersen. orada driver guide nın toolkit programı va.r sana yuklenmemiş driverların chiplerini tanıyarak kendi sitesinden driverını sunuyor.
arkadaşlar üye arkadaş 13:40 gibi soru yazmış ve o cvp iken bir msj atılınca popüler olmaya başladı ya bizde şans yok yada siz bilenler yeni online oldunuz.
quote:
Orjinalden alıntı: mbukalemun
arkadaşlar üye arkadaş 13:40 gibi soru yazmış ve o cvp iken bir msj atılınca popüler olmaya başladı ya bizde şans yok yada siz bilenler yeni online oldunuz.
bizzat ben 15:00 da uyandım ve foruma girdim. ama galiba farkındasınız............
sanırım arkadaş ses kartını bulayım derken pc'yi çökertti, ses seda yok neyse zaten yapılabilecek ve sölenebilecek başka bişey kalmamış. herkes en doğru yolları vermiş.
Arkadaşlar yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum.. Kusura bakmayın bugün internete pek sık giremediğim için bu teşekkür de gecikti. Biraz sonra gidip everest ten yararlanarak driveri yüklemeye çalışcam. İnşallah dediğiniz doğrudur da rezil olmam orda ki şüphem yok doğrudur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme