Şimdi Ara

Ses kartı mı ? Anakart mı almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar değerli forum sakinleri, sizlere çok kararsız kaldığım bir konuda danışmak, fikirlerinizi almak istiyorum.

    Oyunlarda ses kasamıyorum (Hunt Showdown ,Dayz..) elimde 3 adet kulaklık var bunlar;

    Void Elite Surround ve kendi ses kartı

    Corsair HS50 Pro

    Cloud Alpha

    Void Elite ses kartını beğenmedim sesler kalitesiz ve EQ ayarı yapmama rağmen gürültü ve ayak seslerini bazı oyunlarda kasamıyorum, HS50 Pro cihazımı ve Alphayı bence ses kartım besleyemiyor, bende ses kartı almaya karar verdim ve dün akşam;

    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08HVLN46J/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

    bu cihazı herşey değil 1750 liraya aldım fakat anakartım MATX kasamda ona göre hatta bırakıyorum direk linklerini

    https://www.trendyol.com/power-boost/usb-3-0-kirmizi-led-fan-mesh-panel-kasa-vk-g3403s-650w-80-p-32911953 Bu kasam.

    http://www.google.com/ bu anakartım.

    https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-clay-ryzen-5-5600-16gb-512gb-nvme-m2-ssd-rx6700xt-oyun-bilgisayari-p-41195 buda cihazım, kasası sonradan bu hali almış anakartımda özelleştirmeliydi.

    Sorum şu sizce ses kartımı iptal edip,

    https://www.n11.com/urun/asus-rog-strix-b550-f-gaming-amd-b550-5100-mhz-oc-ddr4-soket-am4-atx-anakart-1482225?magaza=elmacik&utm_source=comp_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel

    Buradaki anakartımı almalı mıyım? ileriye dönük olur ve ses kartıda ROG SupremeFX S1220A.

    Gelecek olan ses kartını ekran kartıma sıfıra sıfır takmam lazım yada uzatma bağlantısı almam lazım, bana bir çıkış yolu gösterir misiniz?


    Kusurum varsa affola uzun zamandır forumda paylaşım yapmadım.








  • Ses kartı almana gerek yok, bu kulaklıkları anakart besler. Bu kulaklıkların ses kalitesi bu kadardır. EQ ayarı yapabilirsin ya da daha iyi bir kulaklık alırsın. Eq ayarı yapmak istersen yardımcı olurum

  • n0fx kullanıcısına yanıt
    Şükür hocam birisi cevap verdi, Asus Rog B550-F alsam ses kartı benim işimi görür mü sizce?
  • LockDownTR kullanıcısına yanıt

    Sistem toplayacaksan işini görür. Ses problemi için değiştireceksen hiç para harcama. Bence o kulaklıklara eq ayarı yap, farkı hissedersin.

  • n0fx kullanıcısına yanıt
    Hocam USB kulaklık değiştim ses şiddetleri iyiydi ama kalitesi yoktu, şimdi Corsair Void Elite var onunda ses şiddeti düşük ve kalitesiz geliyor, eğer yardımcı olursanız bir ayar yapalım.
    O kadar karışık ki kafam Gigabyte B550 Aorus Elite V2 alacaktım, sırf ses kartı düz Alc1200 diye 5 kapasitör gördüğüm için anakart üzerinde gittim B550-F almaya karar verdim arada 1000 lira fiyat farkı var, bir tarafta Alc1220a diğer yanda Alc1200, ha birde Asus ses yongasında 9 kapasitör var sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LockDownTR -- 3 Haziran 2023; 18:28:22 >
  • Ses konusunda bir iyileştirme yapmak istiyorsan bence direkt ses kartı bakabilirsin. Anakartlardaki ses yongaları çok cacık oluyor genelde ve kasaya kulaklık bağladığında (3,5mm bağlantı ile) bolca parazit sesi duyuluyor. O yüzden kulaklıklar usb bağlantılı değilse illa ki ses kartı temiz ses anlamında iyileştirme sağlıyor.

    Tabi sorununuz oyunda ses kasamamak ise bu daha çok kulaklığın karakteri ile alakalı oluyor. Ses kartı iyiyse eğer kulaklık ses ayrımını iyi yapamıyordur, tiz sesleri iyi vurgulayamıyordur muhtemelen. Çok basit bir oyuncu kulaklığım var eski bir model, Plantronics Rig400. Ses kasma olayında bana göre bayağı iyi ama müzik anlamında sıfır. Çünkü ses karakteristiğini direkt tizler üzerine kurmuşlar ve basları çok zayıf. O yüzden ayak sesi, kurşun sesi gibi sesler daha rahat duyuluyor. Ayrıca kulaklığın da arkası yarı açık. Haliyle izolasyon sıfır ama ses ayrımı bu sayede çok rahat oluyor.

    Bir diğer yandan da Beyerdynamic DT 990 Pro var. Bu da referans kulaklık ve arkası tam açık. Referans kulaklık olduğu için basları da, tizleri de olması gerektiği gibi. Bununla müzik de dinliyorum oyun da oynuyorum. Sesleri daha güzel verdiği için diğer kulaklığı hiç kullanmıyorum. Ses kartım da var ve bu saatten sonra ses kartsız bir bilgisayar kullanmam muhtemelen. Bu cümleyi her iki kulaklığımı da düşünerek yazdım.


    O yüzden sırf ses için anakart güncellemek istiyorsanız hiç uğraşmayın, direkt ses kartı alın. Tabi usb kulaklıkların ses kartı ile işi olmaz, 3.5mm olması lazım. Bir de ses kartı alacaksanız da harici olmasında, tüm o anakart üzerindeki elektrik yollarından uzakta olmasında fayda var.




  • kulaklik amplifikatoru alip gecin hes audio diye bir site var en pahalisindan sizin butcenize gore bir cok model var birisini alip kullanin anakartin ses gucunu 2ye katlarsiniz ayrica cihazi telefondada kullanabilirsiniz dersenizki hemses karti hemde kulaklik amplifikatotu alayim birde kulaklik alayim ozaman muzigin ve oyunun icinde kaybolursunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdc -- 10 Haziran 2023; 16:50:44 >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Önerebikecegin eq ayari var mi ? Bende corsair void ekite 7.1 var equ ayari ike baya degisiyor sesler ama ayarliyamiyorum tam
  • Murat Aslan 2154 M kullanıcısına yanıt

    Eq ayarı kişisel bir şey normalde. Sizi rahatsız eden frekansları aşağı çekip asıl duymak istediklerinizi yukarı çekmeniz lazım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.