Şimdi Ara

Ses kartı kurulduğu halde çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, normal zamanda kullandığım SBlive value kartım problem çıkarıp çalışmamaya başladı. Sürücülerini kaldırıp kurdum. kurulum sorunsuz bitiyor. aygıt yöneticisinde ses kartı görülüyor ve düzgün çalışıyor. ancak denetim masasındaki sesler ve çokluortam kısmı inaktif kalıyor ve ses kartına erişilemiyor. ne yaptımsa düzelmedi. Kart sağlam çünkü diğer makinemde sorunsuz çalışıyor.

bende anakartın üzerindeki ses kartını kullanayım dedim. SBlive ı söküp bios tan anakartın ses kartını açtım. onu da kurdum. aynı durum onda da var.

makinede yaptığım ofis, grafik, video işleme vs. tonla iş var. şimdi çalışırken tek zevkim müzik dinleyemiyorum. format atmak istemiyorum. eski durumuna getirmek kafadan 1 haftamı alır.

windows dosyaları bozulmuş olabilir diye sfc /scannow da yaptım. Bu da sorunu çözmedi.

Anakartın ses kartı yazılımı, Ses kartının mixer device kısmına ulaşamadığını belirten hata mesajı veriyor.

Lütfen yardım.

makine özellikleri:
    Intel d865PERL anakart
    P4 2.8 1 MB cache
    1 GB RAM
    PCTVsat uydu kartı
    OEM Firewire 1394 kart
    GeForce 4 MX 460 ekran kartı
    OEM ethernet

• Denemişsindir ama gene de hatırlatayım sistem geri yükleme yaptınmı?
  • aygıt yöneticisine girip sarı ünlem işareti olup olmadığını kontrol ettinmi
  • ilgilenen arkadaşlara teşekkürler. ancak bahsettikleri metodların hepsini hatta daha fazlasını zaten denemiştim. çaresiz format attım. bu sefer trueimage ile yedek de alacağım. ama konfigüre etmek baya vakit alacak. en son geçen sene şubat ayında kurmuştum sistemi. bir sürü ayar vs uçtu haliyle.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.