Şimdi Ara

Ses Kartı ile orgu pc ye bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeniyim yanlış yere açtıysam özür dilerim ben de bir tane midi in ve midi out yeri olan bi kablo var orgu pc ye bağlamak için ben de casio ct x 800 var bu orgu 200 tl lik bises kartı alıp pc ye bağlayabilir miyim veya başka yolla nasıl bağlarım bu arada fl studio için lütfen öneri

• Seskartı almanıza gerek yok USB MIDI konvertör kablo alırsanız orgun MIDI çıkışından bilgisayarın USB girişine bağlayabilirsiniz. Kabloyu alırken işletim sisteminizle uyumlu olup olmadığından emin olun 64 bit Windows kullanıyorsanız alacağınız kablonun 64 bit sürücüsünün olması gerekli veya Win 10 kullanıyorsanız kablonun Win 10 desteği olmalı.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    reis anlatamadım sanırım ben kablo aldım 1 girişi usb diğer tarafında midi in ve midi out girişi var ama benim orgumda ise 1 usb 1 pedal yazan 1 de output yazan girişler var kablo bağlayacak giriş yok nasıl bağlarım fl studioya
  • https://support.casio.com/storage/tr/manual/pdf/TR/008/Web_CTX800-TR-1A_TR.pdf

Bu katoloğun 54.sayfasında net bir şekilde açıklanmış.
    Bir tane size uygun uzunluktaki yazıcı USB kablosu diye geçen USB kablodan alıp kare gibi olan ucunu klavyeye takın. Diğer normal USB ucunu da bilgisayara takın. Daha sonra PC klavyeyi gördükten sonra FL programını çalıştırın.

Tabii USB üzerinden olunca kablo kalitesi etkili olur mu yada latency (gecikme) olur mu bilmiyorum. Onu deneyip görmeniz lazım.

Ses kartı olarak da klasik creative vs gibi multimedya ses kartları işinizi görmez diye biliyorum. Bu tip kayıt/müzik tarzı işler için gecikme yaratmayacak özel ses kartları var. M-Audio vs gibi markalar mevcut. Ama onlara USB üzerinden cihaz bağlanabiliyor mu bilmiyorum. Ses kartı almadan önce biraz daha araştırın.

Bu arada eğer bilmiyorsanız diye not olarak ekleyeyim. Latency yani gecikme her hangi bir tuşa bastığınızda sesi milisaniye seviyesinde geç duymanız demektir. Bu da çalma performansınız etkiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler o kabloyu bugün alıcam ve deneyecem ardından sonucu size söyleyecem gecikme fazla önemli değil yeniyim orgda profesyonel değilim
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    peki kablo satan yere gitsem yazıcı kablosu istesem direk olur demi yoksa özel adı var mı
  • yusufozbey00 Y kullanıcısına yanıt
    Özel bir adı yok. Yazıcı USB kablosu demeniz yeterli.

Sadece 5-10 mt gibi çok uzun bir kablo olmasın. 1,5-2 mtlik klavyeyi rahatça yerleştirebileceğiniz bir uzunluk yeterli olacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DIGITURK'e Ses Sistemi Bağlamak
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.