Şimdi Ara

Ses Gücü Seviyesi- Ses Basıncı Seviyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Salon için sessiz bir klima düşünüyorum. Fakat klimaların özelliklerine baktığımda iki ayrı ses değeri var. Ses gücü ve Ses Basıncı şeklinde ikiside birbirinden farklı değerlere sahip. Örneğin dış ünite için ses gücü seviyesi 64 db denilmişken, ses basıncı seviyesi 51 db denilmiş. Sessizlik konusunda hangisini baz almak lazım?



  • Aslında ikisi de aynı şeyler.

    Sorunuza direkt olarak cevap olmayacak ancak şunu belirtmek isterim.

    Klima, Bildiğiniz klimadır. Ancak pazarlama stratejilerinde sürekli yenilenme esastır. yani siz bundan 5 yıl önce ''Ultra Hijyen özellikli Mega Klima'' sloganı ve özellikleri ile yola çıkıp, ilerleyen 5 yıl boyunca aynı özelliklerle ürün satamazsınız.
    İnsanoğlu her zaman değişiklik ister bu nedenle kasa yapıları değişir, fiziki koşullar değişir, elbetteki teknolojide gelişir ama bazı noktalar var ki pazarlamacıların istediği ölçüde olmaz bu değişiklikler, veya istenen hızda ilerlemez.

    Bu nedenle bu stratejiler kapsamında mutlaka ki kozmetik kasası değişen ürünün teknik verilerinde de bazı farklılıklar vurgulanmak zorundadır.

    İşte buradan hareketle aslında aralarında fark olmayan iki unsuru (Teknik olarak elbette fark var da hissedilebilirlik kısmı tartışılır) belli bir özellik olarak lanse edip ''Bakın bunu da yaptık'' çabasından başka bir şey değildir.

    Gerçek dikkate alınmalı gereken ses basıncı seviyesidir.




  • Yanıtınız için teşekkür ederim. Ürünü satan bir kaç yetkili ile görüştüğümde sizden aldığım net yanıtı alamamıştım :)
  • Ado kullanıcısına yanıt

    Ama sorunun cevabı bu olmamış tabi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.