Şimdi Ara

SERVİSLERİN FAHİŞ BAKIM FİYATLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eşimin kullandığı bir Astra'mız var, manuel, dizel, 2012 model.
    Garantisi bitmiş durumda tabi aracın. Geçen servisten mesaj gelmiş. 300 tl'ye bakım yaptırabilirsiniz gibi bir şey. Aracında bakımı gelmişti. Aldım aracı, gittim servise. Bir sürü bekledikten sonra bu kampanya sizin aracı kapsamıyor dediler. Neymiş 5 yaş altında olmalı imiş. Ne gelen mesajda, ne de kampanya ilanlarında bu bilgi yazmıyor. Size özel bu kampanyadan yararlanmak için ruhsat bilgilerinizle birlikte servisinize gidiniz gibi bir ifade var.
    Ama size özel bir fiyat çalışması yaptık, 760 tl'ye bakımınızı yapabiliriz dedi servis. Tabi benim tepem attı. 760 tl'yi siz bana verin ben size tüm gün gözümü kırpmadan bakarım deyip çıktım.
    O kızgınlıkla gittim Kartal sanayiye. Buldum bi özel Opel servisi, orjinal GM motor yağı, mazot filtresi de dahil olmak üzere tüm rutin bakımı 200 tl'ye hallettim.
    Bu kadar fahiş bir fiyat farkı olur mu yahu. Neredeyse 4 katı. Allah garanti kapsamında servise gidecek araç sahiplerine sabır versin.
    Ne yapılabilir bilmiyorum ama bu astronomik rakamlarla ilgili mutlaka bir şeyler yapılması gerekiyor.







  • Sıfır araba alsam bile yetkili servise gitmem büyük ihtimalle.
    Ben de yağ, filtre, ön balata değişimini toplam 250tl'ye yaptırdım. Yetkili servisler tam kazık, tepki vermek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Sıfır araba alsam bile yetkili servise gitmem büyük ihtimalle.
    Ben de yağ, filtre, ön balata değişimini toplam 250tl'ye yaptırdım. Yetkili servisler tam kazık, tepki vermek lazım.

    Sıfır araç alan garantisi bozulmasın diye mecburen yetkili servise gidiyor.
  • Opel servislerinden hep şikayet ediliyor zaten, renaultta dizeller bile 350 tl tutuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis yakalayanı öpüyor zaten. Bulamadığım parçaları alırım sadece. Rutin bakımları kendim yaparım, ağır bakımları özel serviste yaptırırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denim_Blue

    Servis yakalayanı öpüyor zaten. Bulamadığım parçaları alırım sadece. Rutin bakımları kendim yaparım, ağır bakımları özel serviste yaptırırım.

    Garantinin bozulması sizi endişelendirmiyor mu? Allah korusun bi şanzıman, motor arızası filan çıksa?
  • Opelden bu konuda çok şikayet var.
  • Opel uçmuş ben aracın 7lt yağ alırken bile 540 tl idi tabi opel değil. Peugeotta mesela 45000 bakımı için rot ayarları ve lastik balansları dahil 411 tl ödedim. Onunu daha düşürebilirdim yağ 150 tl idi biraz uçuk yağ fiyatları oluyo genelde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aveo kullanicisiyim,1 yasi doldurdu 15 bin bakimini opel servusunde yaptirdim,400 tl tuttu,2 parca garantiden degisti,garanti bozulmadi,hersene keski 400 tl versemde bakimini serviste paracalarini orjinal degistirseler hemen kabul ederim.adamlar herparcayi ucretsiz degistiriyorlar daha ne olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işler böyle sıfır araç alıp garnatisini bitene kadar yetkili servise, biter bitmez özele ya da ustanıza. Yoksa çok öpülürsünüz. Aynı işi 3 kat pahalıya yaparlar.

    Hele mazda tam komedi, periyodik bakım 6 ayda 1. Garanti de 3 yıllık sanırım. Yani siz yakayı kurtarana kadar 3 senede 6 kere öpüyorlar sizi.
  • Yetkili değil Etkili servis..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alemci83

    Aveo kullanicisiyim,1 yasi doldurdu 15 bin bakimini opel servusunde yaptirdim,400 tl tuttu,2 parca garantiden degisti,garanti bozulmadi,hersene keski 400 tl versemde bakimini serviste paracalarini orjinal degistirseler hemen kabul ederim.adamlar herparcayi ucretsiz degistiriyorlar daha ne olsun.

    Hocam hiç anlamadım yazdıklarınızı. Hangi iki parça garantiden değişti? Her parçayı ücretsiz değiştiriyor demişsiniz. Tabi ki bir sorun varsa ücretsiz değiştirecek, aracın zaten 2 yıl garantisi var. Adamlar babalarının hayrına mı ücretsiz değiştiriyor? Garanti bozulmadı demişsiniz. Neden bozulsun ki garanti?
    Anlamadım valla
  • dsg yoksa ve yağ yakan bir dizel motorunuz yoksa servis hikaye
  • Her zaman yetkili servise giderim. Sanayiye dustu mu arac kurtarmak daha masrafli oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wind06

    quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Sıfır araba alsam bile yetkili servise gitmem büyük ihtimalle.
    Ben de yağ, filtre, ön balata değişimini toplam 250tl'ye yaptırdım. Yetkili servisler tam kazık, tepki vermek lazım.

    Sıfır araç alan garantisi bozulmasın diye mecburen yetkili servise gidiyor.

    Biliyorum garantisi bozulmasın diye gittiklerini ama ben garantinin bozulmasını bile göze alır yetkili servise gitmezdim böyle kazık bakım fiyatlarına.
  • opelin servisi sıkıntılı maalesef. Yalnız dışarıda da orjinal parça bulmak sorun oluyor. Eğer filtre olarak mette motocar filan taktılarsa çok iyi değiller. Gm nin yağıda okadar iyi değil ben castrol kullanıyorum kendi aracımda. ASlında mobil 1 in yağınıda kullananlar tavsiye ediyor. Benim şuan mazot filtrem orjinal gibi gözüküyor ama değil soğuk havada dondu mazot 2-3 gün çalıştıramadık.

    Tavsiyem Yağı dışarıdan güvendiğiniz yerden alıp servise gitmeniz yada opelgm.com sitesinden de periyodik bakım kısmına bakabilirsiniz oradada uygun. Birde balata gibi önemli parçaları dışarıda taktırmayın. Gm damgalı orjinal diye aldığım balatalarda sorun yaşadım ve halen yaşıyorum. Aynı gm damgasını basabiliyorlar kutusunu vs yapabiliyorlar.

    En son olarak yetkili servise GM akü sordum. Aküye 386 TL istediler. 2011 model aracım yaş indiriminden dolayı 306TL ye en son takarız dediler. Dışarıda VARTA taktırdım 220 TL ye.

    Lastik değişimine 80 TL filan diyorlar dışarıda 40 TL ye hallediliyor. Aracımın baskı balata takımına 1500TL fiyat çekiyorlar volanda olursa 2500TL. Yani kısaca uzun süreli binilebilecek bir araç değil opel ne kadar yaş indirimi vs olsada yinede pahalı.




  • commandx C kullanıcısına yanıt
    bekara karı boşamak kolay... bozun garantiyi de sonra garantiden halledilebilecek klima kompresörü, direksiyon sistemi vb. bir arıza çıksın garantiyi bozdunuz diye size 4 haneli rakamları göstersinler sonra kafanızı duvardan duvara vurun... ben şahsen garantiden 3 defa ön fren diski değiştirdim... kuruş da para ödemedim...



    hayatınızda herşeyden böyle tasarruf ediyorsunuz ya geriye bir tek servisten tasarruf etmek kaldı... evet pahalı olabilir ama karşılığında "garanti" diye birşey var... onu bozunca bile bile lades diyorsunuz...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • mob411 kullanıcısına yanıt
    filtre grubunda "bosch" iyi, fren balatası konusunda henüz farklı marka deneme şansım olmadı ama yine var ise "bosch" alternatif olabilir. Yağ konusunda GM Türkiyede yağlarını Petrol Ofisine ürettirdiği için malesef çok kaliteli değil... Castrol ve Mobil1 şu an için iyi alternatifler... baskı balata için LUK veya üretiyorsa VALEO da bakılabilir... Akü için aracınızda stop&start özelliği yoksa orjinal akü ile aynı özelliklerde istediğiniz markayı alabilirsiniz...
  • mortarxl kullanıcısına yanıt
    Kasım/2014 de 3.yıl bakımına girdim, Ocak/2015 de kar yağdığı dönemde kilit problemi çıktı servise gittiğimde garantiniz sona ermiş ama satın aldığınızda size verilen Chevrolet Club kartını ibraz ederseniz %20 iskonto yaparız dediler işçilik dahil 263 liraya yeni kilit takıldı ve servisteki araç kartına işlendi. 3 yıl içinde kilitte her hangi bir problem olursa bu parça için garanti kapsamında değişim sağlanacak.
    Daha sonra piyasa kontrolü için Bostancı sanayide kilitçiye uğradım parçayı getir 80 liraya takarım dedi, parça kaç para bilgim yok hadi gidip aldık adam da taktı bir müddet sonra oldu ya sıkıntı yaşadın muhatabın kim, zararını kim karşılayacak belli değil; bu şartlar altında servise gitmemek salaklığın önde gideni....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degobar -- 10 Şubat 2015; 10:55:42 >
  • Garanti bitene kadar yetkili servis, daha sonra özel servis.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.