Şimdi Ara

Servis Özel Servis İkilemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, geçen sene 30bin kmde 2018 1.6 Megane joy araç aldım. Araba 2019 trafik çıkışlı olduğundan Şubat ayında garanti bitmesine rağmen 3. bakımı serviste yaptırmış, buji değişimi dahil genel bakıma 2600 TL ödemiştim. Arabada şöyle bir sorun var 4.viteste şanzımandan uğultu sesi geliyor. Ustaya gösterdim, bu araçlarda yağ falan eksik kalmadıkça şanzımandan ses kolay kolay gelmez, arıza vermez diyor. Aracı denedik sesi tam olarak alamadık ama ben yalnızken bazen çok bariz duyuluyor. Şimdi ben 4. bakım için fiyat aldım servisten sırf yağ bakımı ve antifriz değişimi için 3500 4000 fiyat çıkarıyorlar. Araç yeni olduğundan herhangi bir şanzıman arizasında iyiniyet garantisine girer, en azından bir miktarını Renault karşılar diye umuyorum sırf bu nedenle iyiniyet garantisi devam etsin diye serviste bakım yaptırmak mantıklı mı sizce? Ayrıca daha önce başka bir aracı şanzıman arızası nedeniyle Fiat servise götürmüştüm. Servisler bu tür arızaları tüm parçaları değiştirerek onarıyor. Risk almamak için. Çünkü şanzımanda diğer aşınan parçalarla uyum sağlamama ihtimali var teorik olarak. O yüzden çok fazla fiyat çıktığından dışarıda yarı maliyete bu tür sorunları halledebiliyorsunuz. Sizce ne yapmalıyım tecrübeli arkadaşlar yanıt verirse sevinirim?








  • mecelik90 kullanıcısına yanıt
    Şanzıman yağı ne tür ise öğrenip ilk önce bi yağını değiştirin.
  • şanziman renault kisminda kronik diye okumuş yada duymuş olabilirim yağ değişiminde ses değişiklik olmaz ise masraf yüksek olabilir.Bence anlayan birine gösterin gec kalmayin derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 30 Ocak 2023; 22:21:56 >
  • Yetkili servise gidip durumu belirtin, bu zamana kadar yetkili servis bakımlıydı deyip iyi niyet garantisi gösterip gösteremeyeceklerini sorun. Gerekirse Renault Fransa'ya mail atmalarını isteyin. 2018 model bir aracın şanzımanı bu kadar erken bozulmamalı. (kullanıcı hatası yok sayıyorum)

  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

    Hocam o 1.3 tce motorlarda manuel viteslerde oluyor 0 1 yaş arabalarda, garantiden debriyaj alt merkezi değiştiriyorlar sorun halloluyor lakin 1.6 atmosferiklerde o tarz bir kronik yok.

  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Evet galiba yapılması gereken bu. O süreçte bir bakım parası daha bayılacağız servise. Beni korkutan iyiniyet garantisinin hiçbir şeyi karşılamama ihtimali. Dediğim gibi dışarda bu tarz debriyaj bilyası değişimi belki 10bin civarına halledilebilirse de serviste buna 40 50bin TL fatura çıkarırlar. Sebebi de alakalı görünen her parçanın yenisi ile değiştirilmesi.

  • mecelik90 kullanıcısına yanıt

    Bakım yaptırmanıza gerek yok. Direkt gidip şu anki haline iyi niyet gösterip gösteremeyeceklerini sorun. Gösteremeyiz derlerse kendi ustanızdan devam edersiniz. Yağ firmalarının sitelerinden şanzımanınız için uygun yağı bulup değiştirtin. Bu şekilde kullanmaya devam edin, sorun iyice artınca ustaya bir daha dinletip öyle indirirsiniz şanzımanı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 31 Ocak 2023; 12:25:11 >
  • Dediğinizi yapacağım. Tavsiye için teşekkürler.

  • Bakım için gider ayrıca 4.vitesten ses geliyor diye de iş emrine yazdırır aracı servise bırakırsınız belki bir iki gün serviste kalır, arıza varsa servis size teklifini yapar (garanti, katılım,ücret vs vs ). Şanzımandaki sesi artmadan çözmek her zaman daha mantıklı olandır.


    Ayrıca 3-4 bin TL antifriz değişimi dahil bugünün normali bir fiyat. Antifriz illa ki daha ucuzu bulunur her üründe olduğu gibi fakat orjinal ve bu kalitede antifrizler 500-750 TL civarında artık, motor yağı yine 750 TL, filtre 250 TL, iki diğer filtre 800-1000 TL derken bu fiyatlar tutuyor.


    Herşeyin daha ucuzu olduğu gibi 1000 TL'ye komple bakım yapan yerler bile var aradığın zaman ayrı konu tabi.

  • Hayatımda bindigim en gitmeyen arabaydı kendisi ve 50 binde sübapları eridi evet dördüncü viteste bi uğultu vardı sanki 94 model reno 9 gibiydi bunların hepsi yaşandı
  • istanbulda isen rentaş servis var, araştır istersen. gerekli tespit ve onarım konusunda gayet bilgililer

  • echomaniac E kullanıcısına yanıt

    Gitmesinden gayet memnunum atmosferikler içinde en canlı motorlardan birisi deniyor. Ancak lpgsiz kullanımda gayet güzel araba. LPG'de çok fazla sorun yaşayan oluyor.

  • disparity kullanıcısına yanıt

    Rentaş servisini araştıracağım ancak Bahçelievler gursesten randevu aldım bir dahaki haftaya götüreceğim bakalım. Tavsiyeniz için teşekkürler.

  • Arkadaşlar aracı servise götürdüm. Ustayla birlikte aracı denedik. Arabanın baskı balata zayıf dedi(40bin km) şanzıman yağı tam, şanzımandan gelen ses, motor kompresör sesi dedi. Yüksek devirlerde kullanmamı tavsiye etti zaten yüksek devirde motor sesinden hicbirsey duyulmuyor. Ben hala şanzıman sesi olduğunu düşünüyorum çünkü motor kompresör sesi belli bir frekansta gelir bunda ise bisiklet tekerine su şişesi koymuşsunuz gibi dalgalı bir ses geliyor. Her neyse, yakında baskı balata değişme ihtimaline karşı normal bakım artı antifriz değişimine 3300 TL verip çıktım. Servis danışmanı murat bey güzel ilgilendi ancak arabayı berbat şekilde yıkamışlar ve torpido spreyi gibi birşeyi arabanın ön konsola sıkıp silmeden öylece bırakmışlar dışarıya çıkınca farkettim, her yer damla damla yağ izi olmuştu, zamanım olmadığından da tekrar girmedim. (Reno Gürses)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.