Şimdi Ara

SERVİS ÇALIŞANINDAN 2. EL ARAÇ ALMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kısmetse birkaçgün içinde C4 Dizel MCP araç alıcam. Araç sahibiyle konuştum kendisi Citroen servisinde çalıştığını söyledi. Bunu duyunca içim rahatlamıştı işin servisinde çalışan birisi aracına da iyi bakar diye düşündüm ama arkadaşlarım benim gibi düşünmüyor. Serviste aracın kusurlarının örtülebileceğini, KM nin sağlam bir teknikle düşürülmüş olabileceğini falan söylediler. Bendeki ne heves kaldı ne birşey. Marka bazında düşünmeyelim servis çalışanları böyle birşey yapma "imkanına" sahip mi ? Yani farklı bir serviste yapılacak ekspertizde bile ortaya çıkarılamayacak hile mümkün mü ? Değerli görüşlerinizi bekliyorum :)

• Valla hocam km olayı belki olabilir Allah korkusu yoksa yapar bu ülkede bal tutan parmağını yalar diye atasözü var sen temkinli ol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl merak ettiğim serviste yapılacak hilelerin ekspertizde bile ortaya çıkarılamayacak olması. Böyle birşey mümkün değildir inşallah. Servis çalışanı bir üye de yardım edeydi iyiydi :)
  • Serviste çalışanlar genelde servise gelen kazalı hasarlı araçları (piyango) alıp yaptırıp satıyor.İlk aracın kaç senedir onda olduğunu sorun.İyi araştırın aracı.
  • Cevap için ikinize de teşekkürler servisten almıyorum vazgeçtim :)
  • umutntm U kullanıcısına yanıt
    ARACI ALMADAN ŞASE MOTOR NUMARASINDAN TANIDIGINIZ SİGORTACINIZ-VARSA SORGULATIN YOKSA BİLGİLERİNİ BANA YAZIN BEN BAKARIM SERVİS ÇALIŞANI OLMASI HEM ARTI HEM EKSİ SİZ ARACI ALMAYA KAFAYA KOYDUYSANIZ FARKLI BİR YERDE EKSPERTİZ YAPTIRIN ARKADAŞ CITROENDE ÇALIŞTIGI İÇİN ONUNLA HANGİ CİTROEN SERVİSİNE GİTSENİZ MUHAKAK ONUN BİR TANIDIGI OLACAKTIR DETAYLI BAKTIRILIP ALINABİLİR BU MEMLEKETTE KİMSEYE GÜVEN YOK YETKİL SERVİSLERDE DÖNEN DOLAPLARI HEPİMİZ BİLRİZ O YÜZDEN DİKKAKTLİ DAVRANIN ACELEYE GETİRMEYİN BU MEMLEKETTE ARAÇ ÇOK ACELE ETMEZSENİZ
  • Ne km olayında, nede kaportada expertizden kaçacak bir sey yapamazlar. Yapabileceği en fazla aracın servis kayıtlarıyla oynamak olur. Oda ancak kendi servisindeki kayıtlar. Genel sisteme girmiş kayıtları yine değiştiremez. Km dusurulmesinde ise kayıtlardan aracın kaçta oldugu anlaşılır. Aracı alırken saglam bir kontrol ettirin. Sigorta kayıtlarına baktırn. Tanıdık tehlikesine karsılık aracı, ustnın tanıdıgının olmadıgı saglam bir yerde expertize sokun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 8 Ocak 2014; 18:42:49 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • değmez..
  • hocam pert olan araçları sahibinden ölü fiyata alıp satıyorlar genelde,

servis pert arabaya yüksek fiyat biçince bu servis elemanları giriyor işe

diyolar abi arabayı 15e yaptırsan 22ye satarsın bana 10a sat.

bu işler böyle dönüyor kısaca uzak dur, o araba pert ama pert kaydını bulamazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acr

Ne km olayında, nede kaportada expertizden kaçacak bir sey yapamazlar. Yapabileceği en fazla aracın servis kayıtlarıyla oynamak olur. Oda ancak kendi servisindeki kayıtlar. Genel sisteme girmiş kayıtları yine değiştiremez. Km dusurulmesinde ise kayıtlardan aracın kaçta oldugu anlaşılır. Aracı alırken saglam bir kontrol ettirin. Sigorta kayıtlarına baktırn. Tanıdık tehlikesine karsılık aracı, ustnın tanıdıgının olmadıgı saglam bir yerde expertize sokun.

nası yapamazlar? adam 0 km aldı arabayı 15.000 km de kendi eliyle yağını suyunu değiştirdi servis kaydı yapmadan 0 km ye düşürdü aracı sonra 15.000 km de tekrar aynı bakımı yapıp ilk defa servis kaydı açtı. nasıl anlayacaksın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

quote:

Ne km olayında, nede kaportada expertizden kaçacak bir sey yapamazlar. Yapabileceği en fazla aracın servis kayıtlarıyla oynamak olur. Oda ancak kendi servisindeki kayıtlar. Genel sisteme girmiş kayıtları yine değiştiremez. Km dusurulmesinde ise kayıtlardan aracın kaçta oldugu anlaşılır. Aracı alırken saglam bir kontrol ettirin. Sigorta kayıtlarına baktırn. Tanıdık tehlikesine karsılık aracı, ustnın tanıdıgının olmadıgı saglam bir yerde expertize sokun.

nası yapamazlar? adam 0 km aldı arabayı 15.000 km de kendi eliyle yağını suyunu değiştirdi servis kaydı yapmadan 0 km ye düşürdü aracı sonra 15.000 km de tekrar aynı bakımı yapıp ilk defa servis kaydı açtı. nasıl anlayacaksın?

bunu normal kullanıcıda yapar zaten o zaman ikinci ele hic bakmayalım... Aracın tescil tarihine kayıtlarına bakılır. Sorun gözükmüyorsa %95 kayıtlar orjinaldir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

bunu normal kullanıcıda yapar zaten o zaman ikinci ele hic bakmayalım... Aracın tescil tarihine kayıtlarına bakılır. Sorun gözükmüyorsa %95 kayıtlar orjinaldir...

işte konunun teması olarak değindiğimiz şeyde sizin dediğinize geliyor : bunu normal kullanıcıda yapar zaten diyorsanız servis çalışanı daha nelerini yapar kim bilir

• quote:

quote:

quote:

quote:

işte konunun teması olarak değindiğimiz şeyde sizin dediğinize geliyor : bunu normal kullanıcıda yapar zaten diyorsanız servis çalışanı daha nelerini yapar kim bilir

mesala?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

servis çalışanı varsaydığımız pert hasar toplama kayıtlarını cok iyi saklamışsa ben bu aracı satarkende kimse bulamayacak demektir. sorun yok gibi bu durumda....
  • aklınızda şüphe kalıyorsa hiç bulaşmayın. arabaya bindiğinizde hep kuşku ile kullanacaksınız
  • Cevap için hepinize teşekkürler kafam iyice karıştı. Sattığım kişi de araçdaki varsa eğer sorunları öğrenemeyecektir ama araç ya benim elimde patlarsa :)
  • ben eskişehir citroen servisinden almıştım ilk arabamı.

yürüyen aksamda hiç bir sıkıntı yoktu dedikleri gibi 4.5 sene kullandım hiç bir sorunu sıkıntısı olmadan.
    ha araba temiz demişlerdi ancak sonradan eski sahibinin bir trafik polisi olup her çiziğe parça boya attırdığını öğrendim. yani arabada sadece bagaj kapağında boya yoktu :D
  • umutntm U kullanıcısına yanıt
    Bende servis çalışanından almam bu sebeplerden dolayı. Mesele atyorum Fiat marka araç alacaksınız Fiat servisi çalışanından aracı nereye göstereceksiniz e tabiki Fiat servisine.. Arabayı göstermek içinde başka ile gitme durumunuz olmayacağından gidilecek serviste bana pek sağlıklı gelmez..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.