Merhaba arkadaşlar ben bi şirkette çalışyorum ve malesef sistem virüs kaynıyor 1 server 30 adet clientımız var Clientlara tarama yapma önemli degil ne kadar taratsam da Kaspersky 7.0 ile Server a tarama yapmadıkça geri bulaşıyo sürekli makinelerde windows servis pack 2 cd sini takın dio. Kısacası Server a virüs taraması yapmazsam düzelmeyecek. Ama iki problem var
1 ) Server da exe dosyalkarı çalışıyor. Bütün bilgisayarlar bunu kullanıyor. Acaba exe dosylarını nasıl zarara uğratmdan temzileyebilirim. Disinfect yapsam yada delete desem exe dosyaları silinir mi (Kaspersky 7.0 için)
2 ) Bilgisayar yaklaşık 95 gündür açık yeniden başlatmaya korkuyorum çöker die acaba virüs taraması yapınca yeniden başlayacak yine başımı ağrıtır mı ki
bunun için paragon kurmuştuk Paragon işe yarar dimi eskiye getirir yardımlarınızı bekliyorum.
şirket pcsi bas reseti gitsin işin şaka tarafını geçersek , restart isteyeceğini sanmam.ama çalışan programları durdurmasını engellersin.eylemleri otomatik değilde manual yaparsan her defasında sana sorar sıkıcı işlem ama güvenilir.bi sorun çıkacağını sanmıyorum.95 gundur çalışıo demek yaw bu aleti nasıl soğutuyosunuz
akşam mesai sonunda tüm programları kapat ve güncel bir virüs programı ile tarama yaptır..Mcafee öneririm.
Backup aldıktan sonra istediğini yapabilirsin dostum:) kolay gelsin...
anti spy software lardan yukle antivirusler şirket pclerinde işe yaramaz ewde daha mantıklı antivirusler çünkü bilgileri çalabilir o spylar
slm eğer bu şekilde bir sorunun varsa bence bir geceni ayır tüm makinaları kapat server'ın imajını al.system state yedeğini de al. server'ı internete direkt bağla switchten değil server'ı ağ desteğiyle güvenli modda aç. standart manual temizliklerini yap(temp,temproray.....) sonra online antivirüs tarama yapan bir firmanın (kaspersky gibi) bir site ile tarama yaptır. sonra kendi antivirüs programını güncelle bir de bunla tarattır.antispyware ile tarattır spyware doctor önerilir a.virüs olarak nod32 ve mcafee öneririm clientlarda sistem geri yüklemeler açıksa kapat. sonra clientlarda yine güvenli kipte taramalar yaptır. ama mümkünse hepsini değil bir bir aç bilgisayarları öyle tarattır. kolay gelsin