Şimdi Ara

Serpico (1973) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Don-Vito Corleone

quote:

Orijinalden alıntı: Tony. Montana.

quote:

indi şimdi gece izleyip yarın konuşurum

aynen benimde çok hoşuma gitti onu bırak senin nick yakıyor

Eyvallah..

• İndirdim şimdi filmi. Gece izlicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReservoirDogs

Merhaba,

bu filmi izleyip yorumlayacak kişiler arasında bende varım lakin şuan olduğu gibi hastanede refaketçi durumundayım katılamadığım için üzgünüm.

Geçmiş olsun hocam, inşallah bi dahaki sefere.
  • Frank Serpico..
    Kara bir şehrin ortasında kalmış beyaz bir nokta. Rüşvetin hat safhada olduğu bir dönemde polis teşkilatına dahil olmuş ve asla rüşvet almamış bir polis memuru. Kendisinden hiçbir taviz vermemiş. Öyle ki; polis olduktan sonra bile sakallarını kesmemiş, hippi tarzını sürdürmüştür. Cesaretiyle sistemin akışının tersine yüzmeyi başarmıştır.
    Filmin konusu kısaca böyle. Frank Serpico, yani adamımız, polis akademisinden mezun olup bir polis teşkilatında çalışmaya başlar. Daha sonralarda sivil olarak görevini sürdürür. İş hayatı süresince nerdeyse tüm görev arkadaşlarının aksine rüşvet almamış ve bu yüzden iş arkadaşları tarafından dışlanmıştır. Neden? Rüşvet almadığı için. İyi ve doğru olmaya çalıştığı için. Daha sonralarda ise bu rüşvet sistemini engellemeye ve açığa çıkarmaya çalıştığı için. Serpico, uzun uğraşlar sonucu soruşturma açtırmayı başarmıştır. Ve bunun ödülü olarak görevini sürdürdüğü narkotik şubede, bir operasyon sırasında arkadaşları tarafından öne atılmış ve suratına kurşunu yemiştir. Ambulansı ise görev arkadaşları değil, bir apartman sakini çağırmıştır. Sonuç olarak doğruyu yapmaya çalıştığı için bunu haketmiştir. (!)

Al Pacino'nun oyunculuğu görülmeye değerdir. Bu filmle beraber ilk kez en iyi erkek oyuncu dalında oscara aday olmuş. Bunu da haketmiş bence. Film boyunca süren umursamaz tavırları, yürüyüş şekli, korkusu ve çaresizliği yansıtışı çok çok iyi.

Filmin müziklerini de beğendim. Dönemi çok iyi yansıtmış. Yalnız ben de çoğu kişi gibi arada çalan Yunan ezgilerini anlayamadım.

Yönetmen Sidney Lumet'in izlediğim ikinci filmi oldu bu. İki filmi de çok beğendim ve en yakın zamanda diğer filmlerine de göz atacağım.

Filmi genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Gerek yönetmen, gerek oyunculuklar, mekanlar ve atmosfer çok çok iyiydi. Gerçek hayattan uyarlanması da daha etkileyici kılıyor filmi.

Ayrıca gerçek Frank Serpico'nun okuduğum bazı haberlere göre Türklere yakınlık duyduğunu öğrendim. Bir görevde beraber çalıştığı Türk komiserden aldığı Ay-Yıldızlı bir kolye takıyormuş. Suratından vurulduktan sonra ilk müdahaleyi yapan doktor da bir Türkmüş. Hatta Nejat Uygur'un abisiymiş. Bir de daha önceden Türk sevgilisi varmış. Tabi bunlar ne kadar doğru bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi argadini -- 5 Mayıs 2012; 13:19:12 >

• travis yazılacak hemen hemen herşeyi yazmışsın.benim aklımda kalan en önemli sahne serpiconun sevgilisinin ona kral hikayesini anlatması.en yakını rüşvete göz yummasını istiyor artık baskının son dozu bana göre.ona rağmen kendi bildiği yoldan şaşmadı ve bunun bedelini de önce sevgilisini kaybederek sonra neredeyse canıyla ödeyecekti.
  • Al Pacino Serpico rolüyle Oscar'ı sonuna kadar haketti fakat yanlış hatırlamıyorsam Jack Lemmon almıştı Oscar'ı o sene.Oscarlık filmini izlemediğim için çokta yorum yapmak istemiyorum ama Al Pacino gerçekten harikaydı Frank Serpico rolünde ne desem az olağanüstü gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cool Hand Luke

Al Pacino Serpico rolüyle Oscar'ı sonuna kadar haketti fakat yanlış hatırlamıyorsam Jack Lemmon almıştı Oscar'ı o sene.Oscarlık filmini izlemediğim için çokta yorum yapmak istemiyorum ama Al Pacino gerçekten harikaydı Frank Serpico rolünde ne desem az olağanüstü gerçekten.

Evet hocam, Jack Lemmon almış o sene. Ben de izlemedim o filmi ama her zaman hakeden almıyor zaten ödülleri. Ama tekrar söyliyim izlemedim diğer filmi, belki daha iyidir.
  • quote:

travis yazılacak hemen hemen herşeyi yazmışsın.benim aklımda kalan en önemli sahne serpiconun sevgilisinin ona kral hikayesini anlatması.en yakını rüşvete göz yummasını istiyor artık baskının son dozu bana göre.ona rağmen kendi bildiği yoldan şaşmadı ve bunun bedelini de önce sevgilisini kaybederek sonra neredeyse canıyla ödeyecekti.

Evet hocam, kral hikayesi iyiydi.

Laurie:Bilge kralın hikayesini hiç duydun mu?

Serpico: Hayır. Ama sanırım birazdan duyacağım.

Laurie:Bir kral varmış.Ülkesinin tam ortasında bir kuyu varmış. Herkes oradan su içermiş. Bir gece bir cadı gelip kuyudaki suyu zehirlemiş. Ve ertesi gün kral dışında herkes o kuyudan su içmiş. Hepsi delirmişler.Kralın dışında herkesin delirdiği bu yaşam bir zaman sonra isyana dönüşmüş. Caddede toplanıp ''Kraldan kurtulmalıyız,çünkü kral delirdi'' demişler. Ve ardından kral gece gidip kuyudan su içmiş. Ertesi gün tüm insanlar mutluymuşlar çünkü kralları iyileşmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi argadini -- 5 Mayıs 2012; 14:23:19 >

• mesleğimle ilgili çekilmiş harika filmlerden....
  • Aslında bir meslekle ilgili çekilmiş bir film olduğunu düşünmüyorum. Bu dünyada genel bir mesele ve yönetmen bunu bir topluma indirgeyerek eleştirmiş.
  • İzleyipte yorumu olan yok mu başka?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ««T®AVI§»»

İzleyipte yorumu olan yok mu başka?

Geçen yıl karaladığım birkaç şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokě

quote:

Okudum hocam yazınızı. Çok güzel yazmışsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokě

quote:

çok iyi teşekkürler tekrar arkadaşlarımla izlemeyi düşünüyordum zaten bu filmi.

• İzlemek için zaman ayırayım mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VII_outLaw

İzlemek için zaman ayırayım mı?

Ayır, pişman olmazsın.Pişman olursan da beni ilgilendirmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılmaz Güney

quote:

Orijinalden alıntı: VII_outLaw

İzlemek için zaman ayırayım mı?

Ayır, pişman olmazsın.Pişman olursan da beni ilgilendirmez.

çok iyi ya; teşekkürler.
  • Al Pacino benim için gelmiş geçmiş en iyi aktördür , baba , serpico , şeytanın avukatı gibi filmleri ile bunu defalarca kanıtlamıştır , Serpico filmini beğenenlere 1980 yapımı Cruising filmini de öneririm iyi bir polisiyedir, pacino bu filmde eşcinsellere dadanmış bir katili yakalamaya çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz_19811981 -- 14 Haziran 2012; 12:05:19 >
  • bugün yarın izlerim görüntü kalitem düşük oldu ne yapalım ttnet
  • beyler ben italyanca indirmişim 1. kısım az önce bitti orijinal dil italyanca değil , değil mi ?

italyanca'da da al pacinon'nun tadı hiç çıkmıyor .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.