Şimdi Ara

Şerit led parlaklık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 15 metre şerit led mevcut elimde her metrede 60 çip var. Bunu 30A adaptöre seri bağladım yalnız şöyle bi sıkıntım var ilk 5 metredeki ledlerin parlaklığı gayet iyi iken sona doğru gittikçe parlaklık düşüyor sizce neden olabilir?

• Mesafe uzadıkça ledlerin besleme hattındaki kayıplar daha belirgin olmakta. Buna engel olmak için ya şerit ledlerinizi 1 metre ve ya 2 metre de bir ek yerlerinden 12V uygulayın, ya da 5 metre değil de 1'er metre olarak her parçayı ayrı ayrı besleyin. Bu sayede kayıplar düştüğü için daha simetrik bir aydınlatma sağlanır.
  • her 1 metre için ayrı bir adaptör gerekecek yani yanlış mı anladım? eğer öyleyse elektrik kaynağına yakınlık sorunu var en köt ihtimal dediğinizi 5 metre de 1 olarak yapabilirim verimlilik artar mı aynı şekilde?
  • Her bir metrede güç bağlantı yerlerinden güç kaynağı bağlantısı çıkartıp aynı güç kaynağı ile birleştirirseniz en kısa yoldan çözüme ulaşırsınız. Hiç olmadı en baştan ve en sondan güç girişi yapın. Bu sayede yalnızca orta kısım hafif sönük kalacaktır. Yalnız dikkat edin + uçlar +V güç kaynağı hattında, - uçlar ise -V güç kaynağında bağlı olmalı. Her parça için farklı güç kaynağı kullanmak mantıklı değil, ekstra maliyet çıkartır. Eğer yeterliyse (zaten 30A demişsiniz ) aynı güç kaynağı üstünden besleyin.
  • tamamdır çok teşekkür ederim uygulamasını yaptıktan sonra geri bildirim veririm :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şerit Led Önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.