Şimdi Ara

Şerit Led Isınma Problemi (5050 Gün Işığı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şerit  Led  Isınma  Problemi (5050 Gün Işığı)

    Herkese merhaba, Tv paneli arkasına şerit led yaptım ışık güzel oldu 2 haftadır kullanıyorum memnunum fakat bir ısınma sorunu var.Acemice de olsa bir şema çizdim yazarak anlatmaktansa böylesi daha net yoruma açık. Kullandığım şerit led 5050 5 metre gün ışığı şerit led, paketin üstünde ise 14.4 w yazmakta. 12 volt ve voltaj ayarı bulunmayan 10 amper trafo kullandım.5 metre led için 10 amperin gayet yeterli olduğunu düşünüyorum uzun süre kullanımda ısınıyor elbet.Ledler ise 3 saat kullanımda bile el değmeyecek kadar ısınıyor.5050 ledlerin özelliklerine baktığımda 120 dereceye kadar çalışabildiğini okudum ama sınır 120 olsa da belli sıcaklığı geçtikçe ledlerin ömrü kısalıyormuş.


    1 nolu anahtarı açtığımda ilk sıra yanıyor, 2 numaralı anahtarı açtığımda ise ikinci sıra da yanıyor ve toplam 5 metre led aktif oluyor.Bu şekilde 3 - 4 saat çalıştıktan sonra ledlere neredeyse dokunulmayacak kadar ısınıyor.Bağlantıda bir hatam var mı yok mu bilenler bir yardımcı olursa memnun olurum ledleri bozmak istemiyorum.8 yıldır kullandığım masamdaki 40 cm gün ışığı led de ısınıyor parlaklığı düşmüştür muhtemelen ama hala çalışıyor :) Yükü alması adına her iki sıra için de trafodan ledlerin diğer uçlarına geri besleme de yaptım.2. sıradaki led için sadece eksi beslemesi yaptım artıyı bağlayınca direkt yanıyor haliyle.








  • Bağlantı ile ilgili bir problem olsa LED zaten yanmaz. Ledler diyot olduğu için elektriği tek yönlü geçirir. Alternatif akım girişinde de aynı şekilde. Dolayısıyla bağlantı problemi yoktur. Tavsiyem ledlerin sıcaklığını ölçmeniz. 120 dereceye kadar çalışabiliyor olması aynı zamanda çok yüksek sıcaklıklara ulasabileceginin göstergesi. Hani 80-90 derece çıkarsa herşey yolundadır. Özellikle silikonlu dış mekan ledleri soguyamadigindan ve televizyonun da genelde yuzeyi soğuk olmadığından böyle durumlar meydana geliyor. Çok rahatsız oluyorsanız trafonun çıkışına küçük bir direnç koyarak voltajı biraz düşürebilirsiniz. Ledlerin parlaklığı da koyduğuNuz direncin büyüklüğüne ters orantılı olarak düşecektir. 240 ohm veya 100 ohm bile sıcaklığı baya düşürür. Ama dediğim gibi. 3-4 saat az bir zaman değil. O kadar zamanda el değmemesi gayet normal.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.