Şimdi Ara

Şerit LED'i RGB kontrol kartına bağlama ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Beceremedim bi türlü

Şerit ledde 4 uç kontrol kartında da 4 uç var.Bağlıyorum sadece mavi yanıyor , ters bağlıyorum hiç yanmıyor zaten.Renkler değişmiyor , kontrol kartından kapatıp açılmıyor vs.

Nerde yanlış yapıyorum ?

Teşekkürler

• bir fotoğraf koysaydın daha net çözümler sunabilirdik
  • Aşağıda set görülüyor ;

Bağlantı yaptığım uçlar bunlar ;

• beyaz eksi olması gerekiyor diğerleride R kırmızı G yeşil B mavi bunları buşekilde artı uca bağladığınızda yanması gerekiyor..
  • bde B kullanıcısına yanıt
    beyaz kablo + diğer kabolarıda ledin uygun renk kodlarına göre - uçlarına bağlayacaksın.Eğer böyle yaptım zaten diyorsanda kontrol cihazında bir sorun vardır demektir.
  • Maaelesef

Şeritte RGB+ olmak üzere 4 hat var.Kontrol kartında ise RGB birde yukarı doğru ok şeklinde 4 hat hat var.Birbirine bağlıyorum yanmıyor.Enterasan olan 2 kontrol kartı var 2 side aynı şeyi yapıyor.Acaba güç kaynağında mı hata yapıyorum ?
  • güç kaynağından aldığın + - doğru mu acaba birde yerlerini değiştir öyle dene
  • siyah kabloyu RGB kontrollerdan çıkart. RGB kontrollerda adaptörün ucunun kutupları var, yazılmış. buraya artı ve eksi doğru mu giriyor acaba??
    eğer buraya artı ve eksi doğru giriyorsa, RGB kontrollerın 4 pinli uçlarında sırası ile ölçü aletini gezdir.. buralarda voltaj ölç. örn birinde sabit tut
    diğer üçünde gezdir. böylece diğer uçlara da sırasıyla uygula. ortak uç vardır RGB kontrollerdan çıkan, muhtemelen eksidir. onu bulmaya çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet/elektro -- 2 Ekim 2013; 22:10:30 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.