Şimdi Ara

Şerit Led garip bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
72
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    3 metre tek çipli prize takılabilen trafolu beyaz şerit ledim var.Dünden beri şerit ledin trafosunu prize taktığımda ilk 2-3 dk göz alıcı bir şekilde ledlerin hepsi titreme yaptı.Yaklaşık 3 dakikadan sonra titreme yapmadan normal sorunsuz bir şekilde yandı. Dün gece şebeke voltaj dalgalanmasından öyle yapmıştır diye düşünmüştüm fakat bu sabah tekrar trafoyu prize taktığımda ledler tekrardan yaklaşık 2 3 dakika çakar gibi titreme yaptı daha sonrasında titremeyi kesti normal şekilde halen yanıyorlar.Bu sorun neden kaynaklanabilir? Trafoda bir problem olsa sürekli olarak titreme yapması gerekmez mi? Yoksa trafonun içindeki kondansatörün ömrü mü azalıyor?

• Büyük ihtimalle kondansatör değişecek, ilk çalışmada pır pırlama ısınınca düzelmesi buna işaret olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler hocam.Peki adaptörü açıp bakana kadar belli bir süre bu şekilde kullansam herhangi bir problem olur mu? Demin yine denedim adaptörü prizden çektim 20 dk kadar bekledim adaptör soğudu.Ardından tekrar prize taktığımda titreme yaptı yine 2 dakika kadar sonrasında dediğiniz gibi adaptör el değecek şekilde ısınınca titreme yapmıyor normal olarak yanmaya devam ediyor.
  • Hayır problem olmaz tamamen işlevsiz hale gelene kadar bu şekilde kullanabilirsiniz, en son çözüm olarak değiştirirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.