|
max şeriatçıymış baban bu konuşma ilginç sayılmaz tabi ki böyle savunma yapacaktır |
|

|
max şeriatçıymış baban bu konuşma ilginç sayılmaz tabi ki böyle savunma yapacaktır |
|
hani eski bilim adamlarımız varya ömer hayyam , farabi , ibn rüşd gibi bu adamlardan daha çıkmamasının sebebi şuanki islam alimi denilen adamların bilim işlerini boş iş olarak halka yansıtması ve sadece ibadet etmesi İslam coğrafyası rönesansını yaşamadan kalkınamaz bu açıktır. Ayrıca o zamanki bu bilim adamlarıda bunlar şeytan işleri ile uğraşıyor tarzı söylemlerle hakaretlere uğramış |
|
|
|
Güzel işte, hoop anında sosyal liberalim ben. |
|
hocam onlarda öyle zaman içerisinde sol ideolojilerini kendi içinde sentezlemişler |
|
Kanka uygulanması mümkün olduğu sürece Şeriat kanunlarını seçeceksin. Şimdi mesela bir Müslüman şu anda şeriatı istemeyebilir çünkü düzgün uygulanmayacağı kesin ama düzgünce uygulanacağı kesin olduğu taktirde istememezlik yapamazsın. Bu arada şeriat kanunları çok ağır ve katıdır, kesin ve detaylı bir yargılama gerekir. |
|
Babanın giyimi tarzı hayatı nasıl ? Aranız nasıl ? Sen nasıl sol tarafa kaydın ? |
|
1.Babam kot pantolon ve tişört giyer 2.Aramız berbat ama siyasi konulardan dolayı değil benim için şeriatçı olmasında bir sorun yok sosyalist falanda olabilir açıkçası BANANE 3.Ben Sosyal liberalim sosyal liberalizm merkez veya merkez sol kabul edilir |
|
Cevaba teşekkürler. Baban sadece sözleriyle mi şeritaçı olduğunu düşündürdü sana? ARanızdaki orunlar neler? Sorunlar bazen başka sebeplerdeymiş gibi görünür. Bahstetiğin sol tarafa nasıl kaydın ? ne zaman? Tanımmını farklı yapsan da bunları anlatabilirsin. |
|
1.Evet 2.Babamla küçüklüğümden beri anlaşamam ha genede sağolsun temel ihtiyaçlarımı karşıladı babam 10 sene çnce bir hastalık geçirdi ondan beri babamla hiç anlaşamam ondan önce çok iyi anlaşırdık en iyi baba oğul ilişkiye sahiptik bile diyebilirimki ama hastalandıktan sonra iyice hırçınlaştı sorunlara gelecek olursak çok baskıcıydı küçükken bile interneti zor aldırdım işin garip yanıda almadan öncede sürekli alırsam bile ben oynamam diyodu kendisi hep benden çok oynamıştır babam internet hatta mesela annem sürekli ben küçükken tatile falan gitmek isterdi pahalı tatile ben onu bile istemedim sadece internet pc telefon bana yeterdi zarda zorda olsa kavuşabildim 3.üstteki yazdıklarıma göre babamın çok muhafazakar biri olduğunu anlamışsınızdır benden bundan etkilerek sosyal liberal olmaya karar hem bireysel özgürlükler ve sosyal refahçı anlayış var o yüzden bunu benimsemeye karar verdim bu seçimdede tercihim bu yönden olacak klasik liberalizmi niye benimsemediniz diye soracak olursanız orda sosyal refahçı anlayış olmadığı için örnegin ücretsiz sağlık gibi vb şeyler bu ideolojide bulunmadığı için sosyal liberalizmi benimsedim hemen hemen avrupada bu ideoloji her yerde hakimdir Sosyal liberalizm tanımı zaten bu linkte bakabilirsiniz < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE66BC799 -- 24 Nisan 2023; 22:20:51 > |
|
Babanın hırçınlaşmasına sebep olduğunu söylediğin hastalık nedir? Babanla aranızın bozulmasına sebep olduğunu söylediğin hırçınlaşma sebebi hastalıkla sol fikre yakınlaşmanın eş zamanlı olduğunun farkında mısın? İnternet bilgisayar ve dahası külliyen hikaye. bunlar zaten uzak olası işler. hayat neden bunlara bağlı olsun? Ekeceksin biçeceksin fikren yaşayacaksın. Eğer insani kalitenin artmasını engellese o zaman kızardın babana. Sosyal refah dediğin kolay hayat. Kimin sağladığını düşünmeden bedavanın peşinde yaşamak insan üretkenliğine ne kadar uygun? O kolayı sunanlar almadık ne bırakırlar? BUgün değilse yarın, senden değilse senden sonrakilerden. Babasına kızan birisi nasıl olur da sonrakileri düşünmeyen fikri savunur? Menfaati için hemen kolayı seçmek insan gerçeğine düşmanlık değil midir? Kim güçlüyse ona uymak menfaat elde etmek? |
|
@AO; Menfi baskıya karşı mücadele edeceksin. Kolayı seçmek o baskıya tabii olmaktır. Dine saldırıldığı yerde çıkıp da zaten din yok demek, aslına aykırı konuşmak saldırganlara yaranma fikri, korkunun sonucudur. Derin düşünüp yazıya geçirilmeyen neler vardır ve kabiliyet neleri keşfedebilir demek varken, neden herşey hazır değil deyip yakınmak? |
|
1.miyopati 2.hayır alakasıda yok babam ne kadar kendisini milliyetçi muhafazakar olarak tanıtsada pek umarsamaz benim görüşümü normalde umarsaması gerekirken ideolojisi gereği ama umursamıyor neden böyle bilimiyorum 3.diğer maddelere yazacak bişe bulamadım saygılar ve hayırlı günler |
|
|
Senin mantığına göre birine tabi olmayacaksan senin adına karar vermesine razı olmuyorsan niye doktora gidiyorsun kendi kendini tedavi edemiyor musun doktora ihtiyaç duyuyorsun? Nasıl k tıp ilminde yeterince bilgin olmuyorsa din ilimleri için de aynı şey geçerli. Bundan dolayı alimlere uyulur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Salatın şekli yok? Ahiret hayatını tehlikeye atacak şeyler yazma bak dilinden sorumlusun. Mezhepsizlik seni böyle bocalatıyor. Namazın şekli ayet ve hadislerde bildirilmiştir. Yami senin iddia ettiğin şekilde eğilip kalkmasak diye bir durum yok bu yazdığın ne kadar tehlikeli, küfre bile düşebileceğinin farkında mısın! Ayeti atıyorum ayakta durmak, eğilmek ve secde etmek şeklinde kılınacağı ifade ediliyor. Ayette şöyle geçer: "??...Kıyam edenler, rükûa ve sücuda varanlar için Evimi temiz tut."(Hac, 22/26) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
1.Babam 2 kez ameliyat oldu 1.si yanlıştı 2.doğru geçti babam yürüken topallayıp yürüyor ha öyle aşırı değil elbetteki çoğu zaman titreyebiliyo özellikle oturduğu zamanlar zaten bunun için egzersiz dedi doktor bide bi makine var elektrik veriyor doktoran sorduğumuzda 2.babam çok korkak biridir asla eleştiriye tahaamül edemez çoğu zaman onun doğru bildiği şeyleri yanlış oldujğunu ispatlasamda kabul etmedi bir türlü sürekli sanki kendi bildiği doğru olacakmış gibi davranıyor nasıl omasını isterdim diye sorunca artık nasıl olmasını isterdim sorusunun bir anlamı olduğunu düşünmüyorum çünkü artık çocuk yaşında değilim 18den büyüğüm bundan sonra kendi hayatıma bakmam gerekir artık nasıl yaşamak istiyorsa kendisi yaşasın zaten 1 tane tapulu kendi evim var kendi evim işimde var Birden sorunca şimdilik aklıma bunlar geldi daha çok var aslındada < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE66BC799 -- 25 Nisan 2023; 9:49:58 > |
|
Bir zamanlar İbrahim'e Beytullah'ın yerini hazırlamış ve (ona şöyle demiştik): Bana hiçbir şeyi eş tutma; tavaf edenler, ayakta ibadet edenler, rükû ve secdeye varanlar için evimi temiz tut. Bak orada ne yazıyor iyice oku. Ben topluluk halinde belli bir şekil gerekir dememişmiydim. Orada Beytullahı ziyaret edenler için diyor ayakta ibadet edenler diyor tavaf edenler diyor ibadetin çeşitli şekillerinden bahsediyor. Bu küfre düşeceksin saçmalıklarını bir bırakın şurada bir konu üzerinde karşılıklı fikir alış verişi yapıyoruz. Allah demiyormu hala düşünmeyecekmisiniz diye e düşünmeyelim o zaman. |
|