Şimdi Ara

Seri porttan pic besleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • RS232 seri portundan basit bir şekilde pic ve ds1820 çalıştırmak istiyorum bunun içinde 5Volt. elde etmem grekiyor bu konuda yol gösterecek biri varsa çok seviniri.

• Bildiğim kadarı ile rs232 çıkışında yani seri portta bir VCC çıkışı yok. USB to serial converter entegreleri kullanarak usb gücünden faydalanabilirsin.
  • hocam rs232 den belli bir miktarda akım çekebilirsin bu akım pici ce ds1820 yi beslemeye yeter sanırım eğer aşırı akım çekersen com portuna zarar verebilirsin.

port üzerinde 5 nolu pin gnd dir ama besleme hangi pin olduğunu hatırlamıyorum.pici beslemek için
    5 voltluk zener atabileceğin gibi 7805de bağlayabilirsin
  • seri port haberleşme için kullanacakmısın?
    Kullanmayacaksan pinleri ölçerek 12 V luk gösteren pinlerden alabilirsin.
    Daha önce bende bir devre çalıştırmak için seri portun 7.pininden enerji alıp çalıştırmayı denemiştim ama devreye seri porttan yeterli gücü veremedim.
    Belirtildiği gibi fazla akım çekersen seri portu yakarsın ama benim yaptığım uygulamada seri port yanmadı.Sadece 7805 çıkışından yeterli voltaj değerini alamadım 3.5 V gibi bir değerde kalmıştı ama devrede eleman çoktu.Seri porttan harici belemesiz çalışan, Pic programlayıcıların devre şemaları da sana yardımcı olabilir.
  • JDM devrelerine bakıyorum antrak'da da bir yazı buldum ama daha sıkıntımı çözemedim uğraşıyorum bakalım :/
  • @boreas ben sana şurda bi yardımda bulunayım bu piyasadaki jdmlerde pic e besleme ic prog tarzi programlar tarafından veriliyor programlama esnasında onun dışında seri portta vcc ucu yok anladığım kadarıyla sen pc den dış ortamdaki sıcaklığı ölçmek istiyorsun bunun için yazacağın programda uçların birini sürekli lojik 1 yapmalısın benim anladığım olay bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dc Motor Hız Kontrol Devresi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.