Şimdi Ara

SEOUL GS-1180 SEOUL GT-5000 karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    SEOUL GS-1180 ve SEOUL Gt-5000 modelleri arasındaki farklar nedir? hepsiburada.com'dan SEOUL GS-1180 aldım eğer farklar önemliyse 5000 ile değiştireceğim. fark fazla yok derseniz boşuna değiştirip kargo parası vermeyim.
    teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreigrek -- 20 Şubat 2008; 10:47:50 >



  • pek fazla fark yok .5000 lerin bir artı özelligi uydu cihazı açıkken yeni kanalları bulupkendisi hafızaya alıyor yani uydu frekans taratması yapmana gerek kalmıyor.
  • ertugrulgazi teşekkürler
    2 sorum daha var


    1- televizyonumda sadece anten girişi var scart yok problem olur mu?
    2- merkezi sistem var direk takıp çalıştırıcam onun için reciever dan bi ayar yapmama gerek var mı?(anten kablosunda 24 volt olduğunu söylediler)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emreigrek

    Merhaba
    SEOUL GS-1180 ve SEOUL Gt-5000 modelleri arasındaki farklar nedir? hepsiburada.com'dan SEOUL GS-1180 aldım eğer farklar önemliyse 5000 ile değiştireceğim. fark fazla yok derseniz boşuna değiştirip kargo parası vermeyim.
    teşekkürler


    GT-5000 kart ve kullanılan parçalar olarak daha kaliteli. Ve üzerindeki parçaların çoğu daha uzun testten geçmiş. Bu yüzden 3 yıl garanti var. Zaten fiyat olarak nerdeyse aynı. Kesinlikle 5000 al.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emreigrek

    ertugrulgazi teşekkürler
    2 sorum daha var


    1- televizyonumda sadece anten girişi var scart yok problem olur mu?
    2- merkezi sistem var direk takıp çalıştırıcam onun için reciever dan bi ayar yapmama gerek var mı?(anten kablosunda 24 volt olduğunu söylediler)



    1- Olmaz. Arkasında rf anten çıkışı var. Oradan bağlayabilirsin. Yalnız kutunun içinden rf kablo pek kullanılmadığı için çıkmaz. Cihaz gelince arkasına bak. Ona göre kablo alman gerekecek. Ucuzdur. Kabloyu alınca tv'de frekansları ara bulursun.

    2- Geçen merkezi sisteme bağladım. Cihazı açtığın zaman yeni yazılım bulacak zaten. Hemen tamam de.
    Yazılım yüklenecek ve sistem tekrar açılacaktır. Artık kanallar bile hazır geliyor. Ancak istersen detaylı tarattırma yapabilirsin. Kutunun içinden temiz kurulum adım adım yazıyor. Uygula.

    Sorun olursa yaz. Çözeriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 20 Şubat 2008; 21:37:51 >




  • rf kabloda olurda skart olsa daha iyi görüntü alırsın.
    merkezi sistem varsa sinyal aldıgın sürece sorun yok.
    seul almamış olsaydın tavsiye etmezdim .yinede hayırlı olsun.
  • eyvallah sağolun .
    cam gibi görüntü var seste biraz gürültü var o da heralde scart kullanmadığım için.
    cihazı değiştirmedim 1180 i kullanıcam. nası olsa 100 ytl 2 sene sora bozulsa da acımam :D
    şifre felan çözüyo diyorlardı yalnız fazla bi kanal çıkmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ses olayında uydunun sesini daha çok açıp, tv'nin sesini daha orta düzeyde tutmayı unutma. Yoksa dip ses duyarsın. (Tüm uydularda var genelde) Yani kaynak cihazın sesi güçlü olmalı. (uydu alıcı)
    Kanal listesi uydudan basılıyor. Ve anladığım kadarıyla çözdüğü kanallar listeniyor hotbirdde. Keyfine kalmış tekrar taratıp listeni seyredemeyeceğin bir sürü kanalla doldurabilirsin. Yani orada 1500 kanal olması hepsini açabileceğin anlamına gelmiyor. Seoul piyasada bilinen neredeyse tüm şifreleri çözüyor. Ancak bazı kanallar sürekli şifre değiştirdiği için sıkı takip edip güncelleme yapman lazım.
    Hassas tarama yaparsan Turksat ve Hotbirdde herşeyi bulur. (Biraz uzun sürer ama uydunun tüm suyunu sıkar)

    quote:

    Orjinalden alıntı: emreigrek

    eyvallah sağolun .
    cam gibi görüntü var seste biraz gürültü var o da heralde scart kullanmadığım için.
    cihazı değiştirmedim 1180 i kullanıcam. nası olsa 100 ytl 2 sene sora bozulsa da acımam :D
    şifre felan çözüyo diyorlardı yalnız fazla bi kanal çıkmadı.




  • uydudan güncelleme işi her zaman devam etmiyebilir. dikkatli davranılmalı
  • Evet o zaman next'lerdeki gibi bilgisayardan atılır yazılım. Ne yapalım imkan varken kullanmak lazım. Sonra o ezik günlere dönüşüm mecbur.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ertugrulgazi

    uydudan güncelleme işi her zaman devam etmiyebilir. dikkatli davranılmalı
  • tüm doneler ortada karar verecek olan kullanıcılardır.iyi tercih yapın ah vah etmeyin.
  • bende 1180 aldım arkadaşlar fakat bu şifreli kanalları henüz çözmüş değilim...

    kanal geçişi olarak süper otomatik güncellemeside süper...

    eğer bu şifre çözümü ile ilgili yardım edebilecek arkadaş varsa çok makbule geçer...

    şimdiden teşekkürler
  • arkadaşlar seg 90 cm çanak seoul gt5000 aldım sharp lnb.Apartmanda çanak koyabileceğimiz yüksek yer yok.2. katta bu aletlerle balkondan görüntü alabilirmiyiz.Cihazın güneye bakması gerektiğini söylediler güney tarafta da apartmanlar var başka da çözüm yok sizce 2. kattan performans ne derece alınır.Teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nighteen

    arkadaşlar seg 90 cm çanak seoul gt5000 aldım sharp lnb.Apartmanda çanak koyabileceğimiz yüksek yer yok.2. katta bu aletlerle balkondan görüntü alabilirmiyiz.Cihazın güneye bakması gerektiğini söylediler güney tarafta da apartmanlar var başka da çözüm yok sizce 2. kattan performans ne derece alınır.Teşekkürler.


    Önünün ne kadar açık olduğu önemli. Önü açıksa toprağa koy yine alır.
  • önü 15 20 cm açık sonra binalar var.Yanıt için teşekkürler.
  • gt 5000 uydu alıcısını sonunda kurdurdum.Seg 90cm çanak shart universal tekli lnb ile oldukça iyi çalışıyor.Ürünün görüntü kalitesi fiyatına göre gördüğüm çoğu alıcıdan iyi sesi ise daha sistem bağlamadığımdan yazmıyorum.FAkat üründe dip sesi var diyenler vardı denedim yok böyle bir sorun üstelik çanakla uydu arasında 70 m kablo var.(kullanılan kablonun kalitesi bu sese neden olabilir)Bu üçlüyü herkese tavsiye ederim.İki çanak alanlar yabancı kanlları da izleyebilir türksatta tek çanakla 200 üzeri kanal var izlenebilir.Şimdi discovery ve dream gibi kanallardaki görüntüyü nasıl alacağız mümkün mü bu?Ayrıca ürünün kumanda alımı çok iyi ve de kanal geçişi sunny ve goldmasterın aynı fiyat ve üzerindeki modellerine göre çok daha hızlı(sırf bu nedenle de bu çanak alınabilinir)Fiyatına göre iyi bir alıcı.Ayrıca menü geçişleri çok hızlı ve de kolay kullanımlı bir alet.Tavsiye edilir.Yakında iyi bir ses sistemi ile de sesi test eder yazarım.




  • ses testi yapıldı.Sistemin sesini çok açıp alıcıdan kısık sesde izlerseniz çok kısık sesde dip ses oluyor.Çözümü ise alıcının sesini ortalarda tutup kısık ayarı orta seviyeye göre yapmak ses sisteminin sesini fazla açmamak ya da sesi tamamen sistemin kumandasından yapmak ses için ayrı kumanda kullanmak.
  • sifreli yayınları izlemek icin sinyal seviyesi ve kalitesinin % 70 uzeri olması gerekir ben su an polsat tps yayınlarını sorunsuz izliyorum .Cihazım seoul gt 5000 sifre falanda girmedim sadece uydudan 32. guncellemeyi indirdim.Hepsini cozuyor.
  • umarım uzun süre uydudan güncelleme devam eder
  • cihaz güzel uğraştırmıyor maşallah demek lazım.Oldukça da hızlı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.