Şimdi Ara

sensörün çıkışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    çıkışında OP ucunda 8 OHMS lik bir spor ler bağlasam ses verir mi
    sensörün çıkışı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sensörün çıkışı

• Bu sensör modülünün çıkış seviyesi milivolt seviyesindedir ancak transistör tetikleyebilir ve bu yolla röle çektirilebilir.

Ne yapmak istiyorsunuz ona göre fikir yürütelim?

• Hırsız alarım devresi gibi akşam olunca pır sensor devreye girecek biri geçerse de aparlör ötecek

benim attigim resimdeki devre LDR li akşama olunca pır devreye girecek çıkışına apörlör koyup biri geçerse orta çapta bir ses çıkarsa yeter

• Evet fikir çok güzel fakat bu yöntemle hoparlörden neredeyse hiç ses alamazsınız, bunun yerine aynı ldr devresi ve pır sensör kiti ile bir transistör tetikleyin çıkışa mini pencere alarmı bağlayın, sesi de tam isteğinize uygun...

Yani işin kısası pır sensörlerin çıkış güçleri tek başına iş yapmaya yetmez ancak transistör veya opamp yardımıyla sürülmek üzere tasarlanmıştır...
  • Anladığım kadarıyla devre aynı PIR sinyal çıkışına

resimdeki mini pencere alrim koyun diyorsunuz

buraya kadar doğru anladım sanıyorum

sorum şu

mini pencere alarım nasıl bağlı cam

kusura bakma rahatsız ettim

sensörün çıkışı

• pır sensörü çıkışına, 1 adet transtör ve 1 adet röle ekleyin, pır sensörü çalışınca röle devreye girsin,,, daha sonra tüm kontrol etmek istediğiniz cihazları, pır sensörü çıkışındaki röleye bağlanacak,,,,
    mesela burada >>>https://forum.donanimhaber.com/store/ff/b0/40/ffb040ec350e3ffe6dc91e40c09bcba6.jpg
    pır sensörü çıkışı 4148 diyot ile sadece +++ sinyali transtöre iletmesi için kırpılmış,, sonra transtör iletime geçiyor, transtör ise röleyi iletime geçiriyor,,, röle çıkışında ise siren var,,, sizin devrede sinyal çıkışı ne şekilde, hazır kurulu devre olduğu için, belki temiz 5v veriyordur, belki bu 5v, 5v röle sürmeye yeter,,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS5 Optik ses çıkışı?
    4 yıl önce açıldı
    Aküden Usb Çıkışı Almak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yardımınız için teşekürler denicem

• Malesef o kitin sinyal çıkışı 5v vermiyor elimde var, mecburen transistör ile röle çektirilmeli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.