Şimdi Ara

Sennheiser kulaklık kopması ve Tamiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
3
Favori
5.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Arkadaşlar bu konudan muzdarip birçok kişi var ne türkçe nede ingilizce kaynaklar mevcut internette yüksek ücretler ödeyerek satın aldığımız kulaklıklarımız, kablo kopması temassızlığı yada farklı nedenlerden dolayı çöpe atıyoruz. Tabii ki bu sefer ben öyle yapmadım biraz azmettim ve işi çözdüm. 3 yıl önce almış olduğum Sennheiser Cx-300 kulaklığımın kablosunda kopma oluştu ilk başlarda kablonun değiştirilme ihtimali hiç aklıma gelmedi açılabileceği ihtimalini düşünmedim hiç. Sennheiser Türkiye satıcısı metan ile görüştüm mümkün olmadığını söylediler anlayışla karşıladım artık kulaklığımı ya çöpe atacaktım yada şansımı 1 kerelik deneyecektim sizlere aşama aşama fotoğraflayamadığım için kusuruma bakmayın bu konuyu buraya açma sebebim insanlar 150 - 500 hatta belki daha fazla para vererek satın aldıkları kulaklıklarını öyle kolay çöpe atmasınlar. Elimden geldiğince neler yaptığımı anlatayım; Öncelikle kulaklığın metal görünümlü oval çerçesini falçata yardımıyla her noktadan esneterek çıkardım sonra ön kısımını biraz esnetince kulaklık gayet kolay bi şekilde açıldı yapışkan bir maddeden başka hiçbir şey tutmuyormuş meğer güzel bir şekilde iki tarafıda açtıktan sonra left-right ve +-- girişlerine dikkat ederek gayet kolayca havya yardımıyla kopan kabloyu söktüm. Hatta inanamayacaksınız belki iPhone 4s telefonumun yanında gelen orjinal kulaklığını kullanarak bu işi hallettim bu sayede çok fonksiyonlu ses kontrollü Sennheiser Cx-300 kulaklığım oldu. :) iPhone kulaklığınıda aynı yöntemle açtıktan sonra havya ile kabloları lehimlerden kurtardım dikkat edin koparmayınki o teller boya ile kaplı uçları boyasız sonra uçlarını tekrar açmanız ve boyayı temizlemeniz zor olacaktır. gerekli yerlerden geçirdikten sonra lehimledim kapattım gerekli yerleri japon yapıştırıcısıyla yapıştırdım ve sonuç mükemmel arkadaşlar :) eğer yapamayan yardım isteyen arkadaşlar varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.

     Sennheiser kulaklık kopması ve Tamiri

     Sennheiser kulaklık kopması ve Tamiri


    kendinize iyi bakın. atmayın öyle kulaklıklarınızı hemen çöpe.

     Sennheiser kulaklık kopması ve Tamiri







  • Teşekkürler.
    Kulaklığım yere düştükten sonra tekrar kulağıma taktım ve 20 saniye sonra ses aniden gitti. Kapağını açıp kontrol edeceğim. Çözebilirsem yazacağım ben de.
  • Okuyanlar teşekkür etmemiş hiç biri . Uğraşmışsın emeğe saygı :)

    Teşekkürler
  • Dostum süpersin hep aklıma geliyordu fakat kırılır vs. diye uğraşmıyordum jack değiştirip duruyordum. Benimde cx300-II olan bozuldu benimki beyaz bir iphone kulaklığı bozup hemen ses kontrollü kabloyu senin yaptığın gibi değiştireceğim inşallah kulaklık açılırken sağı solu patlamaz :)
    Teşekkürler , Emeğe saygı
  • eskiden kulaklık alacak kadar bile param yoktu elimdek kulaklıkları senin yönteminle onarırdım 10 tl lik kulaklıkları... seni gördükten sonra duygulanarak eski günlere gittim.... öncelikle insanlar elindekinin kıymetini bilmeliler...
  • eline sağlık bende aynı şeklide olsa kesinlikle atmaz tamir ederidim para kolay bulunmuyor sonuçta bari atacak olanlar en azından tamir etme yolunu deneyebilirler..
  • Guzel bır calısma olmus. Bende akg k450 aldım ve kablolarından pek memnun kalmadım. Senın yaptıgın gıbı ıphone'umun kablosunu monte edıcem. Bu sekılde controller ve mıc de olmus olucak. Gerci ben bunu beceremem, bu ıslerden anlayan bırını bulup yaptırsam daha mantıklı olucak. Ucuza kacalım derken 40 50 tl lık kulaklıktan ve bır o kadar degerlı kablodan olmayalalım.
  • Arkadaşlar ben yaparken cx300 II'den ve orijinal samsung s3 kulaklığından oldum :) Çok dikkatli olun cx'in sürücüsüne tek bir tel bağlı kalmıştı üşendim havyayla ısıtıp çekmeye direk elimle asıldım cx sürücüsünün arkasında ufak devrede geldi tek sürücü öldü :( Dikkatli olunursa hayat kurtaran bir çalışma olunmazsa diğer kulaklıkta pert olabiliyor :)
  • rapzade25,
    Kulaklıkları açabileceğim aklıma gelmemişti.
    Bende modifiye yaptım :)

     Sennheiser kulaklık kopması ve Tamiri

     Sennheiser kulaklık kopması ve Tamiri


    Teşekkürler.




  • çok güzel bir konu bendede cx300 var.4 yıl kullandım 2 yıl da atıl biçimde durdu. şimdi anlattığınızı yapmaya çalışacağım. keşke video biçiminde koyabilseydiniz süper olurdu..
  • valla harika bir konu
  • acaba samsungun kulaklıktada oluyomu deneyen varmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 13 Ekim 2014; 18:16:57 >
  • Başka konu açmadan buraya yazayım.
    işaretli yerde temassızlık var.oradaki parça çıkmadan olurmu yoksa çıkartıp kabloları birbirinemi bağlamalıyım.
    Kulaklık: sony mh-750 (z2'yle gelen kulaklık)
    [simage]
     Sennheiser kulaklık kopması ve Tamiri
    [/simage]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.