Şimdi Ara

Sennheiser IE7'yi nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Başlığım çalıntı olabilir, kusuruma bakmayın

IE8 hakkında çok yorum var ama IE7 hakkında herkesin birleştiği noktalar göremedim. Okuduklarımdan sonra kafamda bir IE7 silüeti oluşmadı. Bu kulaklık hakkında bilgisi olan ya da varsa dinlemiş olanlar düşüncelerini yazarsa çok memnun olurum.
    Ya da yine bildikleri dahilinde Phonak PFE, IE8 ile karşılaştırmaları süper olurdu çünkü bu ikili arasında nerede olduğunu çözemedim

• IE7 hakkında bilgi bulamazsın çünkü Türkiye'de doğru dürüst alan bile olduğunu sanmıyorum. Genelde "bass delisi" insanlar olduğumuzdan IE8 alıyor çoğu kişi. Yurtdışından alacaklar da başka alternatiflere bakıyor zaten.

IE7 hakkında benim okuduklarım; IE8in en az bas seviyesinden daha az bası olduğu (IE8in en az bas seviyesi Turbine kadar diyebilirim). Genel olarak dengeli bir karakter sergilediği. PFE ile kıyaslamalarında ise PFE daha detaylı olduğu fakat IE7nin dinamik sürücü olduğundan biraz daha sıcak olduğu söyleniyordu.

Eğer geniş bilgi istiyorsan head-fiye bak derim. Türkçe bir kaynak bulabileceğini sanmıyorum.
  • @Figure sen durulmayacaksın bu aralar anlaşıldı. IE7'yi bilmiyorumda IE8'den yola çıkarsak şöyle söyleyeyim ie8 ve pfe ile tamamen ayrı kulvarların kulaklıkları. IE8 bassy ve koyu bir ses, pfe tam tersi çok parlak bir ses. @MuttFTS'nin IE7 daha az bassa sahip modeli olduğundan yola çıkarsak yine de farklı ses karakterli kulaklık olduğunu düşünüyorum. Çünkü sennheiser hep sıcak sese sahip kulaklıklar üretti. Ki dinamik-armatür sürücü farkıda var. Eğer detay olarak diyor isen kesinlikle pfe'dir tabii ki ie7'nin ie8'den daha detaylı ses verip vermediğini bilmiyorum ama sanmıyorumda. Ayrıca benim fikrim pfe herkesin seveceği bir kulaklık değil. Ses doğallığı olarak çok fazla doğal ve soğuk ses karakterinde geliyor kişilere ki hele cks70'den sonra sana da öyle gelecektir. Hele iyi bir kayıt kalitesine sahip müzik arşivin yoksa çekilmez olur. Müzik dinlerken eğer bass aramayan bir kulağın varsa pfe'den daha iyisini bulman zor gibi. Ama kesinlikle bu demek değil ki bass fakiri bir kulaklık. Çok iyi ve kaliteli bass verebiliyor ama gerçekten o bass varsa o parçada. Bence denemeden alma her ikisini de derim. Çünkü iki uç noktada geziniyorsun sanki.

• Yorumlarınız için teşekkürler.

@MuttFTS.
    Head-fi'ye baktım tabi ki. Ama çok iyi kaynaklar bulamadım. Yani inceleme konusunda dahi sadece resimler var şuan, inceleme yazısı ve IE8 ile vs. karşılaştırılması daha eklenecek.

@thetrooper00
    Bu işler böyle sen daha iyi bilirsin
    IE8 ve Pfe kesinlikle çok farklı kulaklıklar. İşte bu ikiliyi seçmemdeki sebepte bu zaten. Bu ikisinin arasında nerede olduğunu merak ediyorum, yani hangisine yakın.

Benim okuduklarıma gelirsek; IE7 gayet dengeli bir kulaklık. Sesi ne Pfe kadar analitik ve açık ne de IE8 kadar basslı ve koyu. Yani tam aradığım kulaklık
    Pfe yine okuduklarıma göre benim dinlediğim müzik türlerine(heavy metal, hardrock türleri) tam uygun düşmüyor. Hani birçok kulaklıktan daha iyi performans verecektir bu türlerle de ama bazı yanları nedeniyle biraz pişman edeblir gibi. Sizlerin de dediği gibi Pfe ülkemizde çok az kişinin sevebileceği bir kulaklık.
    Benim kulaklarım kesinlikle Turbine ya da CKS70'teki kadar bass aramıyor(dersimi aldım) ama Ety/Pfe karakterinde cılız bir ses de aramıyor.

Bu arada Metan'ı aradım az önce, fiyatı 327 TL imiş IE7'nin. Yarın alabilirm ama hayırlısı, hala bekliyorum yorumları.

• Figure çok rica ederim. Ety ses tarzına cılız demişsin. Gerçek sesin kendisine söylediğin bu sözden dolayı alınabiliriz sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: wedath

Figure çok rica ederim. Ety ses tarzına cılız demişsin. Gerçek sesin kendisine söylediğin bu sözden dolayı alınabiliriz sana

Genelde hep dediğiniz gibi lense ediliyor bu kulaklıklar, ben de hakveriyorum buna ama daha önce de yazmıştım; büyük bir eksiklikleri var. Bu tip karaktere sahip bir kulaklıklarda örneğin davul sesi 'cız' diye çıkıyor. Bas alamıyorsunuz. Ama bas orjinal kayıtta var. E olan sesi olduğu gibi vermiyorsa gerçeklikten nasıl söz edebiliriz? Gerçek seste bas frekansları yok mu? Bence en gerçekçi ses ancak dengeli kulaklıklardan alınabilir(hiçbiri diğerinin önünde değil). Benim için basshead kulaklıklar neyse bu karaktere sahip kuklıklar da o.

• Uzun zamandır en çok dinlediğim kulaklığım im616.. er6 - er4 arasında bir yerde olduğu şeklinde yorumlar ağırlıktadır.. Yani ety teknolojisi geçerli bu kulaklıkta da.. Bass konusunu şöyle tarif etmem gerekirse;
    Koss KSC75 ve AKG 240S var ayrıca genelde dinlediğim.
    KSC75 i mutlaka dinlemişsindir. Dünyada f/p lideri odur belkide(13$). Yapısı gereği sahnesi de geniştir.. Kafanın içindeymiş gibi gayet şiddetli bass da verir ama dengesiz değildir. AKG 240S ise referans kulaklık kabul edilenlerden birisidir. İnanılmaz dengeli, harika bir ses rengi var. Bass tepkileri çok iyi.. Ama gelin görün ki ben im616 yı dinlerken aldığım zevki bu ikisinden alamıyorum. İm616 da basslar tok ve uzantısız. Bass ı davul da ve bass gitarda çok net farkediyorsun. Birçok kulaklıkta birlikte gider yada birbirine girer. Bateri de hangi drum a hangi tom a vurduğunu anlarsın. İnanılmaz eğlendiğim bir kulaklık. Bazen vokali bırakıyorum detayın o mükemmelliğinde seyir halinde buluyorum kendimi. Bunu bass sız mı yapıyorum? Kesinlikle hayır.. Bass gayet yerinde ve yeterli.. Bence asıl denge bu

Tabii ki bur forumda birçok kullanıcı var ki artık bazı şeyleri aşmış. Ama emin ol ki hala kulaklığı(iem'lerde) kulağa oturtmadan iyi ses bekleyenler var. Ety deki en büyük dezavantaj da bu diyebilirz alsında.. Kulak konforu açısından rahatsız edici gelebilir büyük çoğunluğa .. İyice derine inmesi gerektiğinden rahatsız edici olabiliyor, ta ki gerçekten insanın bünyesi alışana kadar.. Bende o yüzden kısa süreli denemelerde deneyen kişilerin bass'ı almakta bu yüzden zorlanacağını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wedath -- 6 Ekim 2009; 18:14:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Huawei 'yi nasıl bilirsiniz?
    14 yıl önce açıldı
    Chrome yi nasıl okursunuz?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba baslık güzel olmus...nacizane 1-2 bisey yazmak istedim...
    ses cözünürlügü acısından ie8 le ie7 arasında pek fark olacagını sanmıyorum...ie8 de cok övülen bazılarına görede asırı bulunan bass ların ie7 de olmadıgı belli...benim sahsi kanaatim ie7 ie8 den daha dengeli bir iem...sayet bazı arkadasların ie8 de yakındıgı tiz sesler daha iyiyse ve bass sesler daha oturaklıysa ie7 ie8 in önünde dir performans olarak...benim icin en büyük tereddüt ses cözünürlügünde fark olup olmadıgı olurdu... hani benimde aslında niyetlendigim fakat bir ie8 in varlıgı yüzünden riske girmek istemedigim bir iem aslında... birde su acıdan arastırmak lazım bence,malum bu ürünlerin asıl üretilis amacları monitoring yapmaksa eger,hangisi bu amaca daha uygun,buda cok önemli bir etken diye düsünüyorum...abartı bass sesler yüzünden ie8 in buna pekte uygun olduguna inanasım gelmiyor... sonucta monitoringde olabildigince dogru ses vermesi temel amac olmalıdır...
    bol sanslar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master-Fİ -- 6 Ekim 2009; 19:10:09 >

• Metan'ı arayıp sipariş verdim. Sabah aradığımda 327 TL fiyat söylenmişti 2 saat önce aradığımda 342 TL hesaplandı. Bilmiyorum kim hata yapıyor hesapta ama fiyatı 170 Euro+KDV. Ben peşin aldığım için %25 düşülüyor. Bu durumda 327 TL çıkıyor(yanlış hesaplamışsam düzeltin). Bu durumda sabah konuştuğum kişi doğru hesap yapmış. Herneyse, yarın parın parayı yatırıp stoklarında kalan son IE7'yi alacağım hayırlısıyla. Bu seriye en az 200 saat burn-in gerekiyormuş Head-fi'den okuduğuma göre. Yani aldıktan bir hafta sonra incelemeyi ekleyebilirim.

@batman19
    Yazdıklarınla aynı fikirdeyim. Olmasam zaten biraz daha ekleyip IE8'i tercih ederdim. Ama bass konusunda söylediğim gibi dersimi aldım, bana göre değil(bir de IE8'in en düşük bass ayarının CKS70 ile eş değer olduğunu düşününce..). İyi dileğin için de teşekkürler

• ben henüz siparis vermedim ie8 icin...foruma bir inceleme yapmanı sabırsızlıkla bekliyor olacagım...belki bende incelemen sayesinde ie7 ye kayabilirim...
    umarım en güzel günlerde kullanırsın...
  • kafanı karıstırmak gibi olmasın ama dikkatimi cekti paylasmak istedim...
    http://urun.gittigidiyor.com/SENNHEISER-IE7-sennheiser-ie7_W0QQidZZ20655724#aciklama
  • quote:

Orijinalden alıntı: batman19

kafanı karıstırmak gibi olmasın ama dikkatimi cekti paylasmak istedim...
    http://urun.gittigidiyor.com/SENNHEISER-IE7-sennheiser-ie7_W0QQidZZ20655724#aciklama

Teşekkür ederim, görmüştüm bunu. Satıcıyı zan altında bırakmak istemiyorum ama orjinal olma olasılığı pek yok bence. Ebay'da neredeyse tüm ilanlarda 299 Dolar'a, Amazon'da 200 Dolar'a satılan bir kulaklık IE7. Ebay'da 127 Dolar'a bir tane var; onun için de iyi düşünmüyorum. Zaten Head-fi'de 'Fake alert!' diye bir başlığı da vardı IE7'nin. Daha yeni bir kulaklık alıp satmışım, sahtesi olan bir kulaklık ve o kadar da para veriyoruz; garantili alayım içim rahat olsun.

• Öncelikle IE7 sahte gittigidiyordaki, çünkü sahtesi çıktı.

Figure, kulaklığın hayırlı olsun şimdiden. Gelip burn-in olduktan sonra yorumlarını bekliyoruz. Bence olumlu olacak çünkü sana göre bir kulaklık IE7...

batman19, bu kulaklıkların hiçbiri monitör kulaklığı değil, çünkü izolasyonları kötü.. İzolasyonu kötü olan bir kulaklık monitör olamaz..

Ety konusunda da Figure'e katılıyorum ER6i için. ER4P ve S dinledim onlar nispeten daha iyiydi bas ve detay konusunda..
  • figure daha yeni cks70 almamışmıydın ?
  • @helsloot
    Evet, CKS70 almıştım onu GOLDFALCON arkadaşımıza sattım(tekrar iyi günlerde kullanmasını dileyeyim).

@MuttFTS.
    Teşekkürler. Yine buluşup deneriz merak ediyorsan burn-in süresinden sonra

Bugün parayı yatırdım. 177 Euro + KDV imiş fiyatı, hesap karışıklığı buradan kaynaklanmış. 340 TL tuttu ücreti. Ancak bugün kargoya verilmesi gereken ürün Microsoft'un Hotmail servisinin dandikliğinden dolayı yarına kaldı. Az önce eve geldiğimde hata içeren bir uyarı mesajıyla karşılaştım. Göndermeye çalıştığım mailde de anladığınız üzere adres ve iletişim bilgilerim vardı. Kargoları verdikleri saat 17:00'i 10 dk ile kaçırdık

• Geç olsun güç olmasın, kafana takma Gelsin, bir açılsın da, deneme işi kolay biliyorsun. Ama bu sefer sana daha güzel şeyler dinletmeyi umuyorum. Sen anladın
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuttFTS.
    Geç olsun güç olmasın, kafana takma Gelsin, bir açılsın da, deneme işi kolay biliyorsun. Ama bu sefer sana daha güzel şeyler dinletmeyi umuyorum. Sen anladın

Anladim, tesekkur ederim. Bu sefer oyle yapariz.
  • IE7 az önce geldi. Şuan ses hakkında yorum yapmayacağım merak eden arkadaşlarım bir hafta beklemek zorunda kalacaklar ama en azından şu haliyle bile nirvanaya ulaşmaya az kaldı diyebilirim
    Bu arada müşteri hizmetleri bayağı iyi olmasına rağmen kargoyu alıcı ödemeli gönderen MeTan'a buradan bir
  • güle güle kullan kardesim...merakla incelemeni bekliyorum...bende bir cowon s9 buldum bakalım...
    senin incelemenden sonra s9 a ya ie7 ya ie 8 hediye edecegim...
    metanda ayıp etmis ha...
  • 1 haftaya gerek yok yahu. Sen onu burn-in'e yatır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.