Şimdi Ara

Sennheiser Hd215 mi Hd555 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde sennheiser ın hd201 model kulaklığı var. ses kalitesi konusunda bir sorun olmasa da sesin yüksekliğiyle ilgili bir sorun yaşıyorum. Genellikle metal dinlediğim için sesin çok çıkmasını istiyorum. 110tl ye hd215 ve 200tlye hd555 buldum. elimdeki kulaklığı satıp onlardan herhangi birisini alsam değer mi? bir de bu kulaklıkların özellikleri nelerdir hangisini tercih etmeliyim arada benim için büyük bi fiyat farkı var. İstediğim şey gerçekten yüksek ses veren bir kulaklık ama şimdiden söyliyim kulak içi kullanamıyorum çok rahatsız ediyor headset şeklinde olanlardan istiyorum. Nasıl birşey yapmalıyım?

• Kulaklığınızı sadece bilgisayarda kullandığınızı varsayarak ;

Bilgisayarınızın ses kartı nedir? Bazı kulaklıkların direnci çok yüksek olduğundan sizin bilgisayarınızdaki ses kartı (özellikle on-board ise) ya da mp3 player'ınız / cep telefonunuz kulaklığınızı besleyemez ve normalde kaliteli olan kulaklığınızdan düşük ve rahatsız edici ses alırsınız. Bu yüzden kulaklık alırken empedansına dikkat edin. Eğer şu an itibariyle sorun bilgisayarınızın ya da mp3 player'ınızın yetersizliği ise bu durum yeni kulaklık aldığınızda da değişmeyecektir. Bu durumda bir kulaklık amfisine ihtiyacınız var demektir. Örnek vermek gerekirse : Fiio E3 ya da Fiio E5 gibi.. (değişik markalar da var tabii, bunlar deneyip memnun kaldıklarım) Bu amfileri de piyasada 40 tl ve altı fiyata bulabilirsin. Örnek olarak ikinci el bölümünde. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi günler.
  • Teşekkür ederim, genel olarak mp3 player da kullanıyorum. bilgisayarımaa da takıyorum HP G62 markası. Ses kartımın ne olduğunu bilmiyorum hiç bakmadım daha önce. Eğer bir kulaklık amfisi alırsam yeterli bir kaliteye sahip olur muyum? Amfi aldıktan sonra HD555 alsam mesela iki kulaklık arasında çok fark olur mu?
  • hd 201 ya da farklı bir model olsa da (bahsettiğiniz modeller gibi) bu tip kafaüstü kulaklık tiplerini mp3 playerınızda amfisiz kullandığınızda kulaklığınızın nimetlerinden tam olarak faydalanamazsınız. Amfi ise ses seviyesini ve kalitesini arttırır. Basslar daha derin ve hoş duyulur. Ses berraklaşır. Giriş seviyesi olarak Fiio E3 (fiyatı ~15 tl), orta seviye olarak ise Fiio E5 önerebilirim. Her ikisini de kullandım ve memnun kaldım. Tavsiyem şu an kullandığınız kulaklığı bahsettiğim amfilerle denemeniz ( bir arkadaşınızdan bulursunuz ya da forumda bu kombinasyonu kullanan birilerini). Memnun kalırsanız geçersiniz amfili sisteme. Daha uzun vadede ise kulaklık değişimine. Şahsi tavsiyemdir. Kolaygelsin.
  • hd 555 ile hd 201 arasında tabii ki fark olacaktır. Bu ses kalitesi farkını da amfiyle daha rahat hissedersiniz. Hd 555 ürününe ait ayrıntılı incelemenin linkini, şu an foruma telefondan girdiğim için atamıyorum. En kısa zamanda gönderirim incelemenin linkini.
  • çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz. HD555 incelemenizi bekliyorum. Önce fiio e5 bir amfi almaya karar verdim. Eğer yeterli olmazsa 5-6 ay içinde para biriktirip HD555 alırım. Yakın bir zamanda amfiyle metana gidip denersem farkı çok daha iyi anlarım sanırım. Yardımınız için tekrar çok teşekkür ederim :)
  • Sennheiser HD 555 İnceleme :)
    http://www.techno-fi.net/forum/index.php?topic=281.0
    İnceleme techno-fi'den "Be Creative" adlı arkadaşa aittir.

Edit : İnceleme sahibi referans verildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LionTech16 -- 17 Nisan 2011; 22:26:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    creative zen mi? cowon d2 mi?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tekrar teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: barismandal
    Tekrar teşekkürler :)

Rica ederim.
  • Sennheiser HD 555 mükemmel bir kulaklık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HackAv

Sennheiser HD 555 mükemmel bir kulaklık...

• hf215 gercenten gunumuzdeki en iyi monitor headphones lardan birisidir..sennheiser monitor bakımından cok yararlı bir kulaklık,160 enstruman colabie edilene kadar duyma dayanağı ve
    ses derecelenmesi,işitmeyi gerçekten sağlama gibi birçok özelliğe sahip..
    turkiyede fiyatlari oldukca pahali arkadasim malesef.bende bir tane vardi ama londrada unuttum getirmedim..simdi turkiyeye dondum ve burdada fiatlari oldukca pahali diyebilriim..49 sterline alabilecegin kulakligin aynisina 200 ytl gibi bi rakam bile verebiliyorlar.
    mesela sennheiser hd 650 muthis bisey inan bana,aynisi burda 790 ytl
    londrada aynisi 150 sterlin burda yaklasik 350ytl
    aradaki fark anasini satayim be ..(bu modeli kullanıyordum universtedeyken hd 650 ama 215 de kullandım)
    ama 215 gercekten işini gorucektir bulabilirsen uygun biyer banada onerirsen sevinirim :)
    bu arad muzikle olan alakan nedir?
    ben londra Sae universtesi ses kayit biçimlendirme ve muzik teknolojisi mezunuyum.. kısaca producer..
    memnun oldum

Mirella pandora
    ulasşmak istersen burdayim 'karamsarhanerecords@hotmail.com'

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.