Şimdi Ara

SENNHEISER cx200 ve cx500 hakkında izlenimlerim , sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

geçtiğimiz ay sennheiser cx200 street II kulaklık almıştım ve gerçekten çok memnun kaldım. 70 tl ödeyerek aldığım bu ürün , sennheiser in diğer ürünlerini ciddi şekilde merak etmemi sağladı.

türkiyede şu an 220 ytl fiyat etiketi ile satılan cx500 ü moskovada 75$ etiketle görünce düşünmeden aldım.

izlenimlerim : 2 kulaklık arasında 150 tl ye deyecek performans farkı kesinlikle yok. abartıp cx200 daha iyi diyecek değilim ama , hangisi verilen parayı daha çok hakedio sorusunun cevabı kesinlikle cx200.

içinden çıkan kablo toplama aparatı , taşıma kılıfı , farklı tasarımdaki extra kulak pedleriyle cx500 ; tam anlamıyla büyükler için oyuncaklar kategorisine girmeyi hak ediyor. yanlış anlaşılma olmasın cx500 fevkalade bi kulaklık ve cx200 ü çekmeceye kaldırttı bile çoktan. bahsettiğim f/p

bu 2 kulaklık ile ilgili sorusu olan arkadaşlara tecrübem dahilinde cevap vermeye çalışırım.

sorularım : kulaklık konusunda bilgiliyim ve hassas kulaklarım var diyen arkadaşlara sorum:

freq response değeri 17-22000 khz olan cx500 ile 20-20000 khz olan cx200 ün bu farkını görebileceğim bi test imkanı varmı. bu test bi şarkı vasıtası ile olursa daha iyi olur.

kısacası ''aç kardeşim x şarkıcısının y şarkısını , getir zaman çubuğunu 2.47 ye. aynımıymış cx200 ile cx 500 gör'' şeklinde bi cevap bekliyor , haksız çıkmak istiyorum.
    çok bariz olmak zorunda değil. bana öyle geldi şeklinde cevaplar bile kabul. deneyelim görelim hep beraber.

herkese iyi forumlar , saygılar

• Çoğu insan 20 khz'i bile duyamazken, 20 ile 22 arasındaki farkı duyman imkansız bana göre.

17 ile 20 arasındakini ise 17-18Hzlik bir ses ile farkedebilirsin. O da kulaklığın iyiyse, CX200 veya CX500 verir mi bilemiyorum. Ben Turbine markalı kulaklığımla 20Hz'i baya net ve yüksek bir şekilde duymuştum. Çoğu kulaklık bu şekilde veremiyor ama malesef..

17-18Hz'lik test de belki internette vardır, bir araştır ama genelde 20'ye kadar düşüyorlar..

Ekleme:

Son olarak da şunu belirtmek isterim, kulaklıkların fiyat farkını yaratan teknik özellikleri değildir hiçbir zaman. Ses ayrıntıları ve ses tipleri fiyat belirleyici olan unsurlardır. Bir de malzeme kalitesi tabii ki..

20-22 Khz'lik farkı da sesin derinliği/genişliği açısından hissedebilirsin belki. O da belki, müzik kulağının çok iyi olması lazım.

quote:

Orjinalden alıntı: execut

sorularım : kulaklık konusunda bilgiliyim ve hassas kulaklarım var diyen arkadaşlara sorum:

freq response değeri 17-22000 khz olan cx500 ile 20-20000 khz olan cx200 ün bu farkını görebileceğim bi test imkanı varmı. bu test bi şarkı vasıtası ile olursa daha iyi olur.

kısacası ''aç kardeşim x şarkıcısının y şarkısını , getir zaman çubuğunu 2.47 ye. aynımıymış cx200 ile cx 500 gör'' şeklinde bi cevap bekliyor , haksız çıkmak istiyorum.
    çok bariz olmak zorunda değil. bana öyle geldi şeklinde cevaplar bile kabul. deneyelim görelim hep beraber.

herkese iyi forumlar , saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 28 Mayıs 2009; 18:23:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.