Şimdi Ara

Seneye tayinciyiz...Îzmir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

nasıldır oralar?

• Türkiyenin en güzel şehri tabiki göç aldıkdan sonra yobaz doldu ayrı mesele orginal izmirli egeli kardeşlerimiz halen yaşatıyor buraları
  • Eskiden güzeldi.Saygısız insanlarla doldu taştı şimdi.Yürürken bile yol vermiyorlar çarpıyorlar,arada kibar insanlarda var ama çok az ne yazık ki.Genede güzel diyebiliriz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanyny

Türkiyenin en güzel şehri tabiki göç aldıkdan sonra yobaz doldu ayrı mesele orginal izmirli egeli kardeşlerimiz halen yaşatıyor buraları

önce türkiyenin en güzel şehri demişsin sonra insanlarını açıklamışsın
    ben doğma büyüme karşıyakalıyım.izmir güzel şehirdir yaşaması kolaydır izmirde rahattır yani sosyal olarak hertürlü şeyi bulursun bu konuda sıkıntın olmasın.
    altyapı olarak sıfırdır belediyesi berbat bazen nisyan ediceksin yobaz insan falan hikaye yobazlık dindarlık değildir bunu böyle zannedenleri hiç dinleme izmirde yobaz varsa bunlarda izmirin kendi insanıdır ha moderndirler ama düşüncelerinde yobazlığa gitmişler artık kendilerini üstün ırk sananlar bile var ama hiç birinin tavrı seni rahatsız etmez çünkü çoğu görgülü insanlar izmirde yuaşamayı seviceksin bence

not:aslen bi izmirli olarak objektif yorumlar yapmaya çalıştım tamamen benim görüşlerimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: jüpiter

Eskiden güzeldi.Saygısız insanlarla doldu taştı şimdi.Yürürken bile yol vermiyorlar çarpıyorlar,arada kibar insanlarda var ama çok az ne yazık ki.Genede güzel diyebiliriz...

hele izban da hala inenlere yol vermeyenler yok mu sonra en modern şehiriz deniyor malesef modernlik önce yaşam tarzıyla olur harekete yansıyan bişey yok çoğu dışardan gelen insanlar olabilir ama sonuçta izmirde yaşıyolar izmir altyapısını oluşturup kültürel açıdan bu insanları kendine alıştırabilmeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpertfn

hele izban da hala inenlere yol vermeyenler yok mu sonra en modern şehiriz deniyor malesef modernlik önce yaşam tarzıyla olur harekete yansıyan bişey yok çoğu dışardan gelen insanlar olabilir ama sonuçta izmirde yaşıyolar izmir altyapısını oluşturup kültürel açıdan bu insanları kendine alıştırabilmeli

Sizle bu konu hakkında bir şey paylaşmak isterim.İstasyonda bekliyorum metro geldi ful ama bende saygılıyım ya inenlere yol verdi arkadan biri önüme geçti bana çarparak bindi ben binememiştim kendisi çok aklıllı ya dağdan mı geliyorlar anlamadım.Böyle çok anım var
  • quote:

Orijinalden alıntı: jüpiter

quote:

Sizle bu konu hakkında bir şey paylaşmak isterim.İstasyonda bekliyorum metro geldi ful ama bende saygılıyım ya inenlere yol verdi arkadan biri önüme geçti bana çarparak bindi ben binememiştim kendisi çok aklıllı ya dağdan mı geliyorlar anlamadım.Böyle çok anım var

insanların saygısı yok çünkü onlar önce binip oturcaklar içerde ben çok kavga ediyorum kapıda bekliyorum ben inmeden bindirmiyorum kimseyi bi süre sonra onlaın dilinden konuşmaya başladım bekliceksiiz önce inenelr diye belirtiyorum belki öğrenirler diye ama zaten bütün gün anons geçiyolar metroda anlayana...türk insanı izmiri falan hikaye türk insanın en moderni bile aynı malesef elle sayılır aklı başında olan

• Kaynaşmak güzeldir diyen zihniyete .... Keşke kimseler gelmeseydi bozulmasaydı
  • quote:

insanların saygısı yok çünkü onlar önce binip oturcaklar içerde ben çok kavga ediyorum kapıda bekliyorum ben inmeden bindirmiyorum kimseyi bi süre sonra onlaın dilinden konuşmaya başladım bekliceksiiz önce inenelr diye belirtiyorum belki öğrenirler diye ama zaten bütün gün anons geçiyolar metroda anlayana...türk insanı izmiri falan hikaye türk insanın en moderni bile aynı malesef elle sayılır aklı başında olan

Aynen katılıyorum yazdıklarınıza.Çok aç gözlü milletiz, yapacak birşey yok ne yazık ki.Bazen diyorum ormanda mı yaşasam acaba o kadar yani insanlar bunaltıyorlar...

• ben ankaralıyım.izmire bu sene gittim.şehir beton yığını.sakına dolmuşa falan binince selamün aleyküm deme.kimse selam almaz.en yeni belediye otobüsü 85-86 model sanırım.ayvalık otobüs saatini beklerken en az 20 otobüs geçti bir tane klimalı olmadığı gibi bir tane yeni de görmedim.sözüm ona büyükşehir.
  • izmiri çok fazla övenlere kanma büyük şok geçirirsin gittiğinde

izmir yer yer sıradan bi şehir, yer yer gecekondu mahallesi, yer yer de hakkaten süper modern bi şehirdir. yani kısacası klasik türkiye şehri özellikleri taşımaktadır. yaşaması istanbula göre kolaydır. ilk başta insanları sana itici gelebilir belki çünkü son zamanlarda izmir insanında anlamsız bi böbürlenme duydusu oluştu, bu insanlara bakıp izmirlilere toptan kzma, hepimiz öyle değiliz

soz zamanlarda (yani tatile gittiğimde edindiğim gözlemlere göre konuşuyorum) trafik sorunu kendini hissettirmeye başladı gibi sanırım. sonuçta çok fazla göç alan bi şehi izmir. eskiden dağa taşa baktığında ağaç-çayır-çimen görürdün, şimdi heryere site kuruyolar, ister istemez kaçınılmaz son bu gibi.

• bende allahın izniyle seneye atanıyorum nereleri yazsam ki mersinliyim uzak olmasın soguk da olmasın öyle nere var ki güzel
  • İzmire hiç gitmedim şehri bilmiyorum ancak gördüğüm kadarıyla İzmirli insanlar gerçekten yobaz ve itici kendilerini en aydın kesim olarak görüyorlar.
  • quote:

Türkiyenin en güzel şehri tabiki göç aldıkdan sonra yobaz doldu ayrı mesele orginal izmirli egeli kardeşlerimiz halen yaşatıyor buraları

Kardeşim, ilk üç cümleden devamının tarafsız olmayacağı belli.. acı bir yorum yerine doğru ve mantıklı bir yorum yapmanı tavsiye ederim, izmir güzeldir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: In God We Trust

İzmire hiç gitmedim şehri bilmiyorum ancak gördüğüm kadarıyla İzmirli insanlar gerçekten yobaz ve itici kendilerini en aydın kesim olarak görüyorlar.

valla 30 yıldır izmirdeyim ne yobazım nede itici, 2-3 kişi tanıyıp yargılamayın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertay_a

quote:

Orijinalden alıntı: In God We Trust

İzmire hiç gitmedim şehri bilmiyorum ancak gördüğüm kadarıyla İzmirli insanlar gerçekten yobaz ve itici kendilerini en aydın kesim olarak görüyorlar.

valla 30 yıldır izmirdeyim ne yobazım nede itici, 2-3 kişi tanıyıp yargılamayın bence.

Tanıdığım kadarıyla yazdım zaten kardeş eğer yanlış anlaşılma olduysa kusura bakmayın ben sadece tanıdıklarım için yorum yaptım.
  • quote:

göç aldıkdan sonra yobaz doldu ayrı mesele orginal izmirli egeli kardeşlerimiz halen yaşatıyor buraları

ben 6 yıl önce üniversite eğitimi için çok sevdiğim memleketim izmirden ayrılıp istanbula yerleştim. iki yıldır da istanbulda çalışıyorum. işyerinden mehündis bi arkadaşım var. geçen yaz gezmek için 3 günlüğüne izmire gideceğini söyledi, bi tanıdığı varmış onu ziyaret edecekmiş. neyse bu gitti geldi izmire, nasıl beğendinmi dedim. beğendim ama garip insanlarla karşılaştım, şaşırdım dedi. ne oldu ki dedim. konakta gezerlerken arkadaş birine bi yol tarifi sormuş, sorduğu kişi arkadaşıma cevap vereceği yerde önce şöyle tip tip bakmş sonra da sen nerelisin sen izmir dışındanmısın diye sormuş arkadaş da yok ben izmirliyim ondan yol tarifi soruyorum zaten diye cevaplamış ve ayrılmış.

yani ben de izmirli olduğum için kısa kesti arkadaş ama hakkaten utanç verici bi durum. kısacası genelleme yapmamak gerek. göç almaktan herkes şikayet eder ama mesele yobazlık ise yobazlar heryerde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.