Şimdi Ara

Senetle motor satın alma sorunsalı ? (EVLİLİK İÇERİR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ,

    Senetle motor almak istiyorum , başlangıç seviyesi olacağından ve racing kasalara ilgi duyduğumdan dolayı Honda CBR 125 yada YAMAHA YZF 125 düşünmekteyim.

    Sorularımı sormadan önce ;

    - Kredi kartım var evet yeterli kadar limitim var Allaha şükür borcum yok ( Zor günler için )

    - Bankalar anında kredi verebiliyor kredi notum yüksek

    - Birikmiş param var ( Ama harcayamadıktan sonra peeh )

    Motor almak istiyorum , eşim tutturmuş araba al araba al ( Anlıyorum tamam , aile için ideal ve en iyisi bu )Bende kredi çeksem malum KOCAMAN orada yazıcak.Birikmiş paramızdan kullansam direk araba al diyip en büyük silahı olan çenesini tam otomatik moda alıcak.

    Arkadaş yıllardır içimde bir ukte işe gidip gelicem nizami kullanmaya dikkat edicem..En azından senetle alırsam , iddadan falan tutturdum , elime şu düştü 10 katına sattım diyebileceğim.

    Arada içimi döktüm.Yani bana zorla konuş gibi şeylerden ziyade (Evli arkadaşlarım beni anlayacaktır) Yardım ve çözüm odaklı yorumlarda bulunursanız sevinirim.

    Sorularım ;

    1 - Honda almak ilk planım , sıfır yada 2. el senetle satan galeriler mevcut mu ?

    2 - Senetle almanın riskleri nelerdir ? (Vade farkı haricinde , makul gelmezse zaten alamam)

    3 - Senet konusunda önerileriniz neler ?

    4 - Yer önerebilirmisiniz ? (İSTANBUL)

    Okuyup cevapladığınız için şimdiden teşekkürler.








  • motorda anne/baba/eş iknası aslında motor tercıhı kararsızlıgından dha zor elbette,aklıma gelen arabanın masraflarının buyuklugunu one surebılırsın bakımı vergısı falan,senetle sahıbııden de satan moto galerılere denk geldım bende bırkac kez ama bır parca svade farkı olabılır.senetle maksımum 12 ay yapacaklardır tahmınen,bence tketıcı kredısı cekıp 36 ayda odemek daha mantıklı taksıtlerın daha cuzı oacaktır ayda 250 lıra cıvarında,kı buda senın odemede senet kadar kasmaz.
  • PULSAR 200RS ABS DÜŞÜNMEZ MİSİNİZ?





     Senetle motor satın alma sorunsalı ? (EVLİLİK İÇERİR)
  • DH.COM kullanıcısına yanıt
    Eş durumunu bende çok iyi bilirim hele ki dünyanın o en korkunç silahı yok mu o silah var ya istenildiği gibi kullanılırsa her şeyi herkese yaptırabilir

    Allah'tan benim eşim bu konuda benle hemfikir tur yapıyoruz genelde biz, bize uyuyor motosiklet.

    Onun haricinde senetle alımın bazı sıkıntıları mevcut bilindiği üzere galeri sahiplerinin %99 u mafya tiplemeli zorba kılıklı insanlar %1 lik kısmı tenzih ederim , eğer ki güvenilir tavsiye edilen bir yer bulursanız senet yapın elbette fiyat fark edecektir. Hem eşinizin öğrenme durumu da asgari düzeye inmiş olacaktır. Banka ise soyulmanın yasal ve güvenilir yoludur. Senetle aldığınızdan daha fazlasını da ödeme riski mevcuttur ayrıca eşinizin bir şekilde (ekstre/ internet sorgulaması vs.) öğrenme ihtimali de artmış olacaktır. Ama güvenli bir mecradır orası ayrı.

    Şimdi eğer bu şekilde bir alışveriş yapacaksanız ikinci el e hiç bulaşmayın derim ben, siz neden diyebilirsiniz sebebi çok açık sahibinden e girin ve bakın ikinci el fiyatlarına sıfır fiyattan yükseğe satan bile var , ikinci el kimin nasıl kullandığını bilmediğim bir alete canımı teslim etmem hele ki bu kadar yüksek meblağlar ödersem. Ben 0 almanızı tavsiye ediyorum.

    Aslında normalde 125 liklere bu parayı vermeyin derim ama sürücü olarak ne durumdasınız bilmediğim için 200-250 cc segmentine hiç girmiyor ve kafanızı karıstırmıyorum.

    İstanbul'da Hasanpaşa'nın arka kısımları Fikirtepe ve Salı Pazarına doğru ve Aksaray Historia - Emniyet arasında senet ile satış yapan yerler var,.. Unutmadan ekipmanı ve eğitim almayı unutmayın... Sigorta durumlarından da haberdarsınız sanıyorum ki..




  • matrix506 kullanıcısına yanıt
    çok güzel makine.
  • Böyle başlıkları açmakla gaye nedir?
    Yok sorunsalı, yok içerir...

    Git ekşisözlük'e yaz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi hanım izin vermiyorsa hiç bulaşma önce ona da sevdir sonra.. ayarla bi scooter gezdir dolaştır 1-2 hafta kendinde bin, akşam gezmeye götür, sabah poğoça börek felan al kavaltılara..
    ben sevdircem diye ne eziyetler çekiyorum bi bilsen :D .
    senet olayınada hiç girme kredi al kartınla öde bankanın da senetinde o söylenen faiz oranı aylık.. yani banka %1 faiz diyorsa ay sayısına göre 1x24 = 24 gibi hesaplıyor.. senet zaten bu gibi durumlarda hiç makul olmuyor, 15.000 lik motoru 29.000 e satıyor adam sen sonra gidip o motoru ilerde 13.000 e satıyorsun.. gerek yok yorma kendini..

    Benim fikrim trafik bilgin varsa daha önce trafiğe çıkıyorduysan cbr 125 değil 250 al arada 30 kilo bile yok, zaten ikiside tek silindir tepkilerde yakın.. ama önce hanımın gönlünü al.
  • Senetle Motor Almak İsteyenler Buraya Bakabilir

    http://www.senetlepara.net/senetle-motor-alma/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.