Şimdi Ara

Sende Renk Körü Olabilirsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
5.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoğu kişi renk körü olduğunu bilmez , günlük hayatta olumsuz etkileri ile karşılaşanlar azdır. Renk körlüğünü kendi farkedenler ileri derecede olanlardır. Hayatı siyah beyaz görürler. Askeri okul veya pmyo sınavlarına katılacaksanız eğer aşağıdaki teste göz atmakta fayda var. Çünkü renk körü iseniz askeri okullara ve pmyo'lara başvuru kabul edilmiyor. Her 12 erkekten 1i , her 200 kızdan birinde görülme olasılığı var. Umarım bu şansız kişi siz değilsinizdir...

Test İçin Tıklayınız

Renk körü iseniz ;

Polis olamazsınız
    Askeri okullara gidemezsiniz
    Pilot olamazsınız
    Denizci olamazsınız
    Eskiden ehliyette alınamıyordu ama şimdilik sorun yok

Şuanlık 20 - 25 renk körü arkadaşımız var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 8 Nisan 2010; 16:39:02 >

• evet renk körüyüm zamanında çok istediğim askeri okul sınavından elenmiştim malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beetle Juice -- 7 Nisan 2010; 15:47:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: West 

evet renk körüyüm zamanında çok istediğim askeri okul sınavından elenmiştim malesef

renk körü olmak nasıl bişey kaç gördün bu testte sayıları mesela ?? merak ettimde
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatal3ty

renk körü olmak nasıl bişey kaç gördün bu testte sayıları mesela ?? merak ettimde

Teste girip bakarsan renk körü olanın ve olmayanın gördüğü sayı yazıyor kardeş.
  • Resim 14 ve 15 de bi sayı görebilen varmı?
  • Ben renk körüyüm ama bilinen türlerden değil daha farklı normal renkleri görebiliyorum renk körlüğü kitabındaki sayıların bir kısmını görebiliyorum.Ama tonların birbirlerine çok yakın olduğunda göremiyorum.Fakat FM 100 testi istemedim kısa zamanda istemeyi düşünüyorum hayatımda zorluk çekiyormuyum diye sorarsanız bence farklı olmak çok güzel özellikle kimsenin göremediği renkleri görmek hayatı güzelleştiriyor.Çok şükür başka problemim yok varsın renk körü olayım her rengi gördükten sonra tonlarıda çok önemli değil benim için...

FM 100 Hue testihttp://www.xprodoksit.com/online-fm-100-hue-testi.php

• quote:

quote:

evet renk körüyüm zamanında çok istediğim askeri okul sınavından elenmiştim malesef

valla ilk resimi görebiliyorum turuncu 12 bazı resimlerdede sayıyı yanlış görüyorum ama ortalardaki resimlerde sadece renkli noktalar görüyorum sayı görünmüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • West aynını ben de yaşadım, her yerde sorun oluyor renk körlüğü..
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyin16

quote:

Teste girip bakarsan renk körü olanın ve olmayanın gördüğü sayı yazıyor kardeş.

ben renk körü olmadığım için aynı görüyorum
  • ilkini gördüm ikinciyi kırmızı-yeşil renk körü olarak gördüm ardından gelenleri ayırt edemedim doğru düzgün. ama bildiğim kadarıyla kırmızı-yeşil renk körlüğünde renkleri ters görmüyormuydu insan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

West aynını ben de yaşadım, her yerde sorun oluyor renk körlüğü..

o zamanlar renk körü olduğumu duyunca az daha ağlıyordumbenim gibi araba tutkusu son safhada olan birisi ehliyet alamayacak diye ne üzülmüştüm eh bide askeri okuldan elenmiştim...

@designr

onlar şehir efsanesi

mesela senin imzandaki Sapphire HD4870 yeşil değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beetle Juice -- 7 Nisan 2010; 16:01:14 >
  • ehliyet veriyorlar artık renk körlerine, ben alırken pürüz çıkarmıştı göz doktoru ama ehliyet kursundan birini araya sokmuştuk da hallolmuştu.

renk körlüğü diye bir rahatsızlık varken trafik ışıklarını neden sarı-kırmızı-yeşil yaparlar hayret bişey
  • quote:

quote:

o zamanlar renk körü olduğumu duyunca az daha ağlıyordumbenim gibi araba tutkusu son safhada olan birisi ehliyet alamayacak diye ne üzülmüştüm eh bide askeri okuldan elenmiştim...

@designr

onlar şehir efsanesi

kırmızı

• Renk körleri grubu falan açalım. Ben de renk körüyüm. Küçükken okulda renkleri arkadaşlarıma soruyordum.
    Hiç de ağlamadım, üzülmüyorum da. Ehliyet almak da sorun olmaz gibi geliyor çünkü trafik ışıkları için söylüyorum renkleri göremesen bile renklerin sırasını biliyorsun.

Ehliyet alabilirim demi bu arada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WockeeZ

Renk körleri grubu falan açalım. Ben de renk körüyüm. Küçükken okulda renkleri arkadaşlarıma soruyordum.
    Hiç de ağlamadım, üzülmüyorum da. Ehliyet almak da sorun olmaz gibi geliyor çünkü trafik ışıkları için söylüyorum renkleri göremesen bile renklerin sırasını biliyorsun.

Ehliyet alabilirim demi bu arada?

Evet alırsın ben aldım

• arkadaşlarla askerienin mulakatlarına gitti birine geri yolladılar sebep renk körüymüşüm dedi. o güne kadar kendi de bilmiyodu şok oldu çocuk

• quote:

Orijinalden alıntı: CaPiSh

Resim 14 ve 15 de bi sayı görebilen varmı?

bende orda takıldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faivelley

Ben renk körüyüm ama bilinen türlerden değil daha farklı normal renkleri görebiliyorum renk körlüğü kitabındaki sayıların bir kısmını görebiliyorum.Ama tonların birbirlerine çok yakın olduğunda göremiyorum.Fakat FM 100 testi istemedim kısa zamanda istemeyi düşünüyorum hayatımda zorluk çekiyormuyum diye sorarsanız bence farklı olmak çok güzel özellikle kimsenin göremediği renkleri görmek hayatı güzelleştiriyor.Çok şükür başka problemim yok varsın renk körü olayım her rengi gördükten sonra tonlarıda çok önemli değil benim için...

FM 100 Hue testihttp://www.xprodoksit.com/online-fm-100-hue-testi.php

O teste baktım ama pek birşey anlamadım. Aynı renk kutucukları mı dizeceğiz ?

quote:

ben renk körü olmadığım için aynı görüyorum

Resimdeki yazılar ile alttaki sonucu gör'e tıklayınca çıkan cevap doğru değilse renk körüsündür kardeş.

quote:

ehliyet veriyorlar artık renk körlerine, ben alırken pürüz çıkarmıştı göz doktoru ama ehliyet kursundan birini araya sokmuştuk da hallolmuştu.

renk körlüğü diye bir rahatsızlık varken trafik ışıklarını neden sarı-kırmızı-yeşil yaparlar hayret bişey

Sanırım bir ülkede trafik ışıkları ülkemizden farklı renkteydi , renk körleri için sorun olmasın diye

quote:

Orijinalden alıntı: WockeeZ

Renk körleri grubu falan açalım. Ben de renk körüyüm. Küçükken okulda renkleri arkadaşlarıma soruyordum.

Alabilirsin diye biliyorum.. Kardeş hayatı aynen yaşıyorsun zaten ileri derece olmadığın için sorun yok ama askeri okullar veya pmyo başvuru yapıp o an elenmek çok koyuyor adama.

• quote:

Orijinalden alıntı: hærun

quote:

quote:

@designr

onlar şehir efsanesi

kırmızı

yav şaka yapmıştım

mesela bu smileyin kırmızı

bu smileyin yeşil olduğunu görüyorum ama o kitaptaki rakamları okuyamıyorum yoksa bütün renkleri görebiliyorum.

bu arada 7 yıllık ehliyetim var alabılırsıniz ehliyet

@THR

o arkadaşın ben olabilirmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beetle Juice -- 7 Nisan 2010; 16:12:49 >

• Cevaplar için çok teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.