Şimdi Ara

Sen turk musun? Turk kimlere denir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soyadi turk ve ozturk olan insanlarimiz var peki turk nedir, kime denir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlber Hocaya katılmakla beraber Mustafa Kemal Atatürk'ün de örnek aldığı Ziya Gökalp'ten de örnek vereyim.

Ziya Gökalp İstanbul`un işgalinden sonra, Malta`da sürgündedir. Fransız Gazetelerinin birinde, Ali Kemal`in yazısına rastlar. “`Ziya Kürt`tür` yazısı ile `Kürt olduğu halde Türklüğe hizmetle` `kendi milletine ihanet ettiğini`” yazmaktadır.

Ziya Gökalp Ali Kemal'e cevaben şu şiiri yazar.

ALİ KEMAL`E
    Ben Türküm! diyorsun, sen Türk değilsin!
    Ve İslâm`ım! diyorsun, değilsin İslâm!
    Ben, ne ırkım için senden vesika,
    Ne de dinim için istedim ilâm!

Türklüğe çalıştım sırf zevkim için,
    Ummadım bu işten asla mükâfat!
    Bu yüzden bin türlü felâket çektim,
    Hiçbir an esefle demedim: Heyhat!

Hattâ ben olsaydım: Kürt, Arap, Çerkez;
    İlk gayem olurdu Türk milliyeti;
    Çünkü Türk kuvvetli olursa, mutlak,
    Kurtarır her İslam olan milleti!

Türk olsam olmasam, ben Türk dostuyum,
    Türk olsan olmasan, sen Türk düşmanı!
    Çünkü benim gayem Türkü yaşatmak,
    Seninki öldürmek her yaşatanı!

Türklük hem mefkûrem, hem de kanımdır:
    Sırtımdan alınmaz, çünkü kürk değil!
    Türklük hâdimine “Türk değil!” diyen,
    Soyca Türk olsa da “piç"tir! Türk değil!

Kalın olan kısımlar daha önemli bana göre daha önemli. Ek olarak benim için hiç kimsenin dini önemli. Yeter ki diğer dinlere, mezheplere saygı duysun.

Yoksa hiçbir Türkçü takmaz senin kalın, birleşik kaşlarını (ama Allah aşkına bir aldırın o kaşlarınızı çok çirkin bir şey ) ama Türkçü senin siyasi görüşüne takar.

EK OLARAK ANLAMAYANLAR İÇİN KAFALARINA VURA VURA KISACA SÖYLEYEYEYİM;
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene!

• Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk olarak kabul edilir.

ATATÜRK: Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına(etnik ve dini unsurlar ) Türk milleti denir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 25 Eylül 2017; 5:9:34 >
  • Ne mutlu Türk'üm diyene deyipte Turk olunmaz .Turkluk Irk bilim ile genetik bilim olur.

Autosomal DNA testinde, Nogay, Tatar, Özbek ve Türkmen çıkıyorsan Gerçek Turksün demektir.

Benim testimde, Turkish(Neolitik Anadolulu), Azeri, Çerkes, İran'lı, Asuri, Yunan, İtalyan çıkıyorum, genetik bilime göre Turk Değilim.

Iste Turk olup olmamak bu testten geçer.Bilinmemezlikte kalmak iyi değildir, bence herkes yaptırmalı bu testi.

• quote:

Orijinalden alıntı: BaNgO

Ne mutlu Türk'üm diyene deyipte Turk olunmaz .Turkluk Irk bilim ile genetik bilim olur.

Autosomal DNA testinde, Nogay, Tatar, Özbek ve Türkmen çıkıyorsan Gerçek Turksün demektir.

Benim testimde, Turkish(Neolitik Anadolulu), Azeri, Çerkes, İran'lı, Asuri, Yunan, İtalyan çıkıyorum, genetik bilime göre Turk Değilim.

Iste Turk olup olmamak bu testten geçer.Bilinmemezlikte kalmak iyi değildir, bence herkes yaptırmalı bu testi.

Bu testi nerede yaptırdın hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *ORION*

quote:

Ne mutlu Türk'üm diyene deyipte Turk olunmaz .Turkluk Irk bilim ile genetik bilim olur.

Bu testi nerede yaptırdın hocam?

Ftdna.com, 50K yillik uzak gecmisini bu testle bulabilirsin, ayni zamanda yakin etnik gecmisini de ogrenebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ABAZA NE DEMEK ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BaNgO kullanıcısına yanıt
    Sen bir hicmissin

Baksana, mantiga gore bunlardan hicbiri olamazsin. Burada yazmayanlardan da olma ihtimalin olmadigina gore sen yoksun

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Sen bir hicmissin

Baksana, mantiga gore bunlardan hicbiri olamazsin. Burada yazmayanlardan da olma ihtimalin olmadigina gore sen yoksun

Yokluk icinde varlik diyelim biz buna.
  • quote:

rum ve ermeniyi unutmuşun? Zira bizden evvel anadoluda yaşayan halklar bunlardı.
    Türkiye de bilmeden çok ırkçı var. Hatta eniştem aşırı derecede ırkçı idi. Bir gün tartıştık. Sonunda patladım. Enişte sen tam bir tipik anadolulusun. Belki kanında türk kanı vardır ama sen gerçek türke benzemiyorsun. Acayip kıllısın. Bu bir tipik anadolu halkı özelliği. Ben kırım tatarı olduğumdam vücudumda öyle kıllar yok. Hatta sakalım bile fazla değil. Ne yapayım buda tatr halkının bir özelliği. Ama işin gerçeği ben senden daha çok türküm. Neredeyse eniştemle kavga ediyorduk.
    Aslında bunları söylememin nedeni eniştem hep benimle dalga geçerdi. Sen türk değilsin. Sen moğolsun sen rus sun. Halbuki eniştem ortaokul terk. Yani bilmemesi normal. Ama bir şeyleri bu tip insanlara öğretmekde zor

• Sen turk musun? Turk kimlere denir?
    Sen turk musun? Turk kimlere denir?

• SerkanHur kullanıcısına yanıt
    Barzani’yle gurur duyuyoruz diye tezahürat yapan akplileri de koysan ya

• Hasbelkader Anadolu adlı coğrafyada, Türkçe konuşan bir ana baba tarafından dünyaya gelen her bebek Türktür.

Kültürelözellikler dışında bir Kürtle, Arapla hatta Korelilerle hiçbir farkınız yok.

• Türksen kendini ölene kadar cennette hissediyorsun, en güzel nimetleri tadıyorsun, tüm dünya seni çok seviyor. Zaten içine doğduğun ülke dünyanın en mükemmel en gelişmiş ülkesi olduğu için. Türk milleti olarak her konuda en iyi işleri biz yaptık. Çok güzel bir kafamız oluyor. Sırf Türk olmanın binlerce avantajını yaşadık doğduğumuzdan beri.

• Bravo kardeşim

• Nice Türkler(!) vardır belki de genetik olarak Türktürler ama bir Arnavut Mehmet Akif Ersoy etmezler. Bakınız bunu Hüseyin Nihal Atsız dedi.

Atsız Ötüken'de bir yazısında da Âkif hakkında şöyle diyor:

Türkçülere yedi, hatta yirmi kuşak ilerisine kadar soy kütüğü arayan kimseler diye iftira ediliyor. Tatbik kaabiliyeti ve araştırma imkânı olmayan bu safsatalar ancak moskofçuların ve başka düşmanların uydurmasından ibarettir. Her zaman verdiğimiz örnekleri yine tekrarlayalım: En büyük Türkler’ den biri olan Yıldırım Bayazıd’ın anası Türk değildir. Hangi Türkçü onu Türklük kadrosundan çıkarmıştır veya çıkarabilir? İstiklâl Marşı şairi Mehmet Akif’ in babası Arnavut, ülküsü de Türkçülüğe aykırı olan ümmetçilik olduğu halde hangi Türkçü Mehmed Akif için Türk değildir demiştir?

Mesele Yıldırım Bayazıd veya Mehmed Akif kadar Türk olabilmektedir.

http://www.turkcuturanci.com/turkcu/turkcu-savascilardan-makaleler/mehmet-akif-ersoy/20/?wap2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 25 Eylül 2017; 18:7:41 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.