Şimdi Ara

Sen insanlara yardım et yardım et, bir kere isteğini geri çevir senden kötüsü yok.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaa insanlar ne kadar nankör arkadaş yaa.

Sabah sabah kuzenim aradı. Canı saolsun kafe açma telaşı var yazlık bir mekanda. Her sene aynı senaryolarda başrolü oynar. Neyse bu sene gene bir takım işlerine ben koşturdum. Çarşıda alınacakların yerlerini bildiğimden beraber gezdik tozduk. Geçen hafta sonu da eşyalarını falan aldık benim arabayla taa 150 km öteye götürdüm tek başıma. Şehir dışına çıktı 2 kere biletini ben kredi kartımdan geçtim.

Şimdi kalkmış sabah arıyor benimle gel bana yardım et. Ben seni alayım taşınacak eşyalar vs var. Tamam da arkadaş ben gelmek zorunda mıyım seninle? Benimde dinlenmeye ihtiyacım var. Benim senin gibi saat 10 da kalkma lüksüm yok.

Kusura bakma ben gelemem tam olarak dinlemedim dedim. Tamam kuzen yaa bunun acısı fena çıkacak falan dedi. Bende tamam çıkartırsın dedim kapattık telefonu.

Neden insanlar böyle arkadaş. Her sene yanındaydım her zaman elimden geldiğinde destek oldum. Ama kusura bakma ben senin her istediğin an yanında olamam. Kimseden de bunu isteyemezsin zaten. Bu senin işin. Herkes dileğince gönlünden geldiğince yardım eder. Fazlasını isteyemezsin bence.

Tamam mekanına arada sırada gideriz yeriz içeriz. Saolsun elimi cebime attırmaz. Bütün bunların karşılığı olarak sayıyorsa ben gitmem gelmem yaa.

Haksız mıyım arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hero4262321 -- 12 Haziran 2011; 21:22:07 >

• haklisin da belki onun da cok ihtiyaci oldugu bir zamana denk gelmistir. senden boyle bir cevap duyunca da bosluguna gelip tepki gostermistir?
  • haklısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: technical death metal

haklisin da belki onun da cok ihtiyaci oldugu bir zamana denk gelmistir. senden boyle bir cevap duyunca da bosluguna gelip tepki gostermistir?

Valla sinir oluyorum dostum yaa. Hiç kusura bakmasın... Onun ihtiyacı bitmez... Salla gitsin...
  • Çoğu insanlar böyle artık çıkarcı , kendilerine yardım gerektiğinde gidersen harikasın gitmezsen senden kötüsü yok. Tam tersi olsaydı sen çağırsaydın bir kere bile gelecek miydi acaba , o kadar masraf yapacak mıydı.
  • butür olaylar yaşıyosunuzdur ama ben hayatımdaki en yakın arkadaşlarımdan biri ile yaşadım böyle bir olayı.

çocukluktan beri samimi olduğumuz bi arkadaşım var, kendisi halen izmirde ben ise 6 yıl önce istanbulda taşındım halen burda yaşıyorum. neyse geçen sene arkadaş kendi işinden izin alıp yanıma geldi. perş-cuma-c.tesi 3 gün istanbulda gezdik tozduk. çok yakın arkadaşım olduğu için özlemiştim kendisini, baya eğlendik, istanbulda çok sevdiğim bi kebapçı var iki kişi 70-80 den aşağıya çıkamıyosun ve o kebapçıya bile iki kez gittik, fenerbahçe maçı vardı ona bile gittik hatta. tabi evsahibi olduğum için paraları ben ödedim ama umrumda bile değil çünkü zaten onunla vakit geçirmeyi seviyorum, herzaman böyle eski arkadaşla eğlenilmiyo, ve YEMİN EDERİM bir kez bile ulan gitti paralar gibi bişey aklımın ucundan bile geçmedi.

neyse c.tesi yine gezdik tozduk gece 9 gibi eve geldik. arkadaş ankaraya gitmem gerek, orda arkadaşa söz verdim dedi. ama hiç gitmek canım istemiyo şimdi falan dedi. bende tamam ben gitmeni istemem tabiki ama gideceksen çabuk ol yoksa otobüs bulamazsın dedim. bu gece 12ye kadar gitsemmiki gitmesemmiki diye bilgisayarın başında traivan oynadı. ben dedim bu heraldi gitmeyecek. neyse gece saat 12 buçuk oldu bu bizimki bi baktı saate telaşla dedi benim gitmem gerek mutlaka saat geç olmuş tüh müh napcam ben... ben dedim tamam telaş yapma ayarlarız, bikaç otobüs firması aradık hiç boş yer yok, otobüs de yok. en sonunda bi firmadan bulduk, bileti aldık, elemanın cebinde yeterli para yokmuş, gittim gecenin bi vakti bankadar para çektim verdim eline, gittim taksi ile pazarlık yaptım taksi ayarladım buna gönderdim ankaraya.

ertesi gün 12 gibi kalktım, 1-1buçuğa kadar kahvaltı falan yaptım sonra evi temizleyecem (3 haftadır temizlik yapmamıştım ve o gün mutlaka yapmam gerekiyodu) bu aradı, aga ben senin evde bi poşet unutmuşum onu git garaja bi otobüse ver, muavinle konuş ayarla gerekirse para ver gönder ankaraya. lan oğlum ne garajı dedim, garaja gidilirmi bi poşet için vereyim kargoya gelsin. aga dedi bu önemli, mutlaka garaja gitmene gerek. lan dedim madem önemli neden unuttun ozaman? ya dedi panikle unutmuşum. lan dedim ben demedimmi sana akşam gideceksen acele et diye? zamanında hareket etsen panik yapmazdın (ona taviz vermememin nedeni hep böyle acele kararlar alıp hata yapıyor olması, kendisi de bunu kabul ediyo zaten) kusura bakma dedim, ben temizlik yapacam ve garaja gidip gelmem rahat 2buçuk saatimi alır, ben kargoya vereyim dedim. yok dedi olmaz. bende olmaz dedim gidemem bi poşet için dedim. bana verdiği cevap:

- tamam aga öyle olsun ben zaten istanbula gelip senin paranı yedim demi? sana yük olduk demi? kusura bakma seni rahatsız ettik 3 gün bidaha yapmayız

lan dedim delimisin, ne para yemesi? sen benim en yakın arkadaşımsın nasıl böyle bişey düşünürsün? en yakın arkadaşın olduğum belli bi garaja bile gitmiyon dedi. lan dedim ne alaka, normalde evet giderim garaja ama senin hatandan dolayı poşet burda kaldıysa benim suçum neki? ben demedimmi sana gideceksen geç saate kalma diye, uyarmadımmı seni??? kapattı telefonu. sonra duydumki ankaradaki arkadaşıma (ortak arkadaşımız var orda) 01001101'e çok darıldım beni bi açık büfe kahvaltıya bile götürmedi demiş ulan türk kültüründe nezamandan beri açık büfe kahvaltı gelenek olmuş? üstelik söylese ben götürürdüm zaten, onun parasından mı kaçacam ulan, ama açık büfe adetim pek olmadığı için aklıma gelmemişti.

garip ya anlamıyorum ne hale gelmişiz. en yakın arkadaşım bile bana bu gözle bakıyosa insanlar birbirinin arkasından kim bilir neler düşünüyolardır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Allah'ım bana yardım et
    geçen ay açıldı
    yok bişey devam et
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hep kendini düşünen bencil kişiler,sanki işçi tutmuş,gelemiyosan gelemiyon boşver salla gitsin,insanlara iyilik yaramaz.
  • @01
    tüm yazını okudum sonuna kadar haklısın ayrıca arkadaşını iyi tanıyamadığını düşünüyorum çünkü böyle bir insanla en iyi arkadaş olunmaz
  • Bende bi arkadaş var en az 10 yıldır tanıyorum . Aracı olduğu için saolsun birkaç kez işimiz düştüğünde yardımcı oldu ancak kapıyı yavaş kapat ayağın pisse girme vs. ben zaten sürekli karşıdakinin iyiliğini düşünen birisiyim kapıyı o derece yavaş kapatıyorum ki kapanmıyo bidaha açıp kapatıyorum ayrıca hava yağmurluysa çamur falan varsa nazik bir dille söylenir yada altımda mersedes bile olsa yıkamcıya götürürm geçer diye düşünürüm ben şahsen.. Bagaj kapısını kendisi daha sert kapatıyo ama içerde olmadığı için farkında değil. elimizden ne geliyosa yardımımızı yaptık yeri geldi borca düştü 10 bin lira verdim ki bu devirde 100 tl borç alacak arkadaş bulamıyorum siz düşünün. Elbette ki ondan da iyilik görmüşümdür dediğim gibi bana en ufak bir iyilik yapana dua ederim o derece yani. Ancak bu arkadaş yaptığı iyilikleri hep dile getirir senin için bunu yaptım senin için şunu yaptım vs der. Bence yapılan iyilik sürekli söylenmez bunu karşındakinin bilmesi anlaması ve sana ona göre davranması gerekir. Yaptığın iyiliklerden bu dünyada yada öbür dünyadan beklenti içinde olmayacaksın.Genelde telefonumu sabah geç uyanacağım için sessize alıyorum . Arkadaş arıyo ulaşamayınca boş muhabbete giiryo.Biz aradımı meşgule atıyo işi gereğidir diyoruz o gün dönmediği oluyo. Bu bana birkaç kez bu yüzden dolayı konuşmaycaksan silelim numaranı telefondan dedi. Dedim kaç yıllık arkadaşız bunu diyosan daha birşey diyemiyorum. Elbette sil demem gerekirdi bu onun kendini haklı olduğunu düşünmesine yaradı. Evet iyilik yapacaksın arkadaşların olacak ancak onu yönetmeye çalışmayacak ve en ufak birşeyde yol ayrımı seçeneğini sunmayacaksın. Benim için artık arkadaşlığın süresi değil karşımdakinin samimiyeti önemli. Ve benimde prensiplerim var adamına göre davranırım ve genelde uzun süreli arkadaşlıklar kurmayı düşünür kısa süreli olacaklara yol veririm. Kimseye muhtaç değilim beni düşünmeyeni görüşmek istemeyeni ben hiç düşünmem ve istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RİCARDOQUARESMA -- 12 Haziran 2011; 12:51:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ophiafagus

@01
    tüm yazını okudum sonuna kadar haklısın ayrıca arkadaşını iyi tanıyamadığını düşünüyorum çünkü böyle bir insanla en iyi arkadaş olunmaz

arkadaş aslında iyi biridir ama düşünmeden hareket ediyo. çok yerden çok konuda kazık yedi buyüzden. ondan dolayı onun hatalarına gözyummuyorum artık. başka bi arkadaşım ile aynı durum olsa garaja giderdim ama bu arkadaşa artık taviz vermiyom ki kendine çeki düzen versin. yani ankaraya gideceksen gecenin 12:30 una kadar traivan oynamayacaksın ya bukadar basit. sonra böyle oluyo işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ophiafagus

@01

Bende 16 senelik en iyi arkadaşım dediğim adamla 2 senedir aynı durumdayım.Eskiden yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezken şimdi çok çıkarcı oldu işi düştüğü zaman arıyor ben de eskisi gibi samimi değilim.Yani zamanla insanlar değişiyor.
  • öyle valla, arkadaşındır, sürekli yardımcı olursun,iyilik yaparsın.
    Sonra alışır bir şey ister, Senin durumunda onun istediğini yapmaya uygun değildir.

Bir anda en kötü sen olursun, laf saymaya başlarlar, Bütün yaptıkların unutulur, En son isteyipte yapmadığın şey akılda kalır.

En nefret edilesi arkadaş diye geçinenler:
    1- Otlakçılar/ Çıkarcılar

2- Yüzsüzler.
  • Valla kararım kesin. Keşke param olsa da çıkarıp versem kendisine hamal tutsa...

Herşeyden önemlisi benim zamanımı çalıyor. Kendisi bu işi yapmak için umut taşıyor olabilir. Ama bu umudunu bize bağlamamalı. Sen kendin giriyorsun arkadaş bu işe. Elinde avucunda birşeyler yokken, sağdan soldan destek alarak nereye kadar gidersin. Benim zaten bu hayatta kimseden beklentim yok. Bu hayatta herkesin tek başına olduğuna inanan biriyim...
  • benim de en yakın arkadaşım dediğim adamı sildim böyle nedenlerden dolayı. Zamanında durumumuz gayet iyiydi ama iflas edince ben üniversiteye başladım. haliyle öğrenci adamda para olmaz. Çocukluk arkadaşım dediğim adamla yerdik içerdik gezerdik ama cebinde hiçbir zaman parası olmazdı. Hem de çalıştığı halde. İçmeye giderdik ben öderdim, yemek yerdik ben öderdim yahu minibüse biniyoruz onda bile parası olmuyordu. Anlamadım gitti.. Ben de diyordum evin faturalarını ödüyordur filan. Çünkü öyle söylüyordu. Düşünün artı evleri kendilerinin bizim evimiz kira, ve ben yine cebimdeki üç kuruşa onu ortak ederken o her zaman fukarayı oynuyordu. Ama daha sonra bakıyorum ben olmadığım zamanlarda bu insan maaşını çekip milleti gezdiriyor, birşeyler ısmarlıyor filan. Tamam benim kimsenin parasına ihtiyacım yok ama ben enayimiyim arkadaşım benim paramı sen ye, kendi paranı millete yedir. Oturduğumuz yyere yeni bir alışveriş merkezi açıldı.. Oraya giderdik devamlı yemeği filan da orada yerdik. Hani böyle dandik yerler değil. KFC, Popeyes, Sbarro, Dominos filan. Benim canım çekiyordu ama o da yanımda olduğu için ona da ısmarlıyordum. Geçen yaz denize gitmek istiyorum ama tek başına da sarmadığı için buna dedim gel gidelim diye. Yok benim param çekersen gidelim. Bir de kendi maaşını çekince devamlı giysiye yatırır. Mesela 250 lirası kaldı mı 50 lira ayırmaz kenarı. Hepsini giysiye ayırır sonra 1 ay parasızım diye gezer.. En son dedim "yeter ya.. Bir kere bile maaşını alınca beni aramak aklına geldi mi. Ben enayimiyim" Gittik yine Popeyes'a kendime bi menü aldım. Ona da dedim paran varsa sen de al beraber yiyelim. Bu ona çok koymuş, bilmiyormuymuşum hiç parası yokmuşmuş.. Hadi dedim neyse belki de parasını benimle harcamak istemiyordur. Bir kız meselesi olmuştu daha önceki konularımda da anlatmıştım. Bunu aldatan kız bana iftira atmıştı ben ona asılıyormuşum diye, bu eleman da kıza inanıp bana çıkışmıştı. Daha sonra işte bu son zamanlarda; uzak bir şehirden bir kızla çıkmaya başladı ( eleman 86 lı, kız 94 lü ) İnternet üzerinden, ben de dedim kardeşim bak 25 yaşında adamsın liseli bebeler gibi internet üzerinden aşk mı olur. Daha kızla 1 ay çıkmadan ( hiç buluşma yok ) yok ben evleneceğim, annemle tanıştırdım, haziranda istemeye gidiyoruz filan demeye başladı... Ben de normalde bu elemana hep aşk ilişkilerinde yardımcı oldum ve her zaman ben haklı çıktım. Normalde de söyler hakkımı yemez, her zaman haklısın bundan sonra senin dediklerini dinleyeceğim der ama fıs. Sırf ben o kızla neden olamz demişim diye bana trip atıp duruyordu.. Yok herkes haksız da bir sen mi haklısın filan. Ben diyorum benim en yakın arkadaşımsın senin böyle hiç birşeyi bilmediğin bir kızla evlenme planları yapmanı saçma buluyorum ve müdahele etme gereği duyuyorum.. O gün de akşama kadar trip attı.. Ben de en son "Benim tek hatam seni adam yerine koymam, şu ana kadar bana ne maddi ne manevi bir yararın olmadı ama ben yine en yakın arkadasın olarak gördüm, seni aldatan kız bana asıldığı zaman onu s........dim bnden kralı olmazdı ya neyse. Kendine iyi bak, senin gibi hem 3 kuruş için hem daha ne b.k yediği belli olmayan ve aranızda 1000 km olan bir kız için bana böyle artistlik yapan yavşakla işim olmaz. S...r git daha da senin gibi arkadaşım yok." şimdi face'de ve msn de arada yazıyor ama kaale almıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jorah -- 12 Haziran 2011; 13:48:01 >

• İyi yapmışsın

Yaaa son bir senedir çevremdeki sevdiklerime şunu anlatıyorum hep.

Eğer bir davranış seni mutsuz edecekse hiç düşünme sen karşındakini mutsuz et.

2 sevdiğim kişi bunu denedi ve her görüştüğümüzde fikirlerimi dinledikleri için mutlu olduklarını dile getirirler saolsunlar :)
  • @hero

senin arkadaşın kendi işine girip senden yardım istiyosa ve sen bi noktadan sonra reddediyosan sana hiçbişey diyememeli bence.

benim de başıma aynısı geldi. mesela ben normalde yüksek lisans a başlamak istiyom ama işten gelince yorgun oluyom ve ders çalışamadığım için başlamadım. bi arkadaşım yüksek lisans a başladı, sonra salı günü beni aradı ingilizce çevirim yar yardım et dedi. ok dedim bi gönderdi acayip uzun çeviri, bir buçuk saat ona harcadım salı akşamı (zaten 7 de eve geliyom ve sabah 6 da kalkıyom) ertesi hafta bidaha aradı yine çeviri var dedi, hocam dedim ben yorgun oluyom haftaiçi eve gidince, sen bunu bana haftasonu ver haftasonu yapabilirim dedim. yok dedi ödevi salı veriyolar 2 gün sonra istiyo falan dedi, hafta içi olmalı dedi. ok dedim bidaha yaptım çeviriyi. ertesi hafta bidaha aradı. hocam dedim yapamam çok yorgun oluyom eve gidince. cevap: "yaa 01001101 ben de yorgun oluyom ama yapıyom, sen benim nekadar yorgun olduğumu bilmiyosun" bende yapıştırdım cevabı; hocam dedim senin yorgun olmana rağmen ödevi yapıp yüksek lisans yapmanı taktir ediyoz tabiki ama benim böyle ödev yapmaya gücüm olsa kendim yüksek lisans yaparım zaten, dedim. bi süre sessiz bekledi, sonra haklısın ya dedi, teşekkür etti kapattı.

olay budur, bi işe kalkışıyosan bir kez hadi bilemedin iki kez yardım istersin. iş bu abi işin sonu yokki sürekli yardım olmaz

• Hep öyle olur zaten usta , iyiliklerini yaparsın yaparsın ufak bi açığında hemen vay şöyle böyle . O yüzden değer kıymet bilmek lazım . Ben bana yapılan hiç bir iyiliğini , beni düşündüklerini için katlandıklarını şeyleri asla unutmam ve karşılığını da elimden geldiğinde vermeye çalışırım . En basit örneği , daha yeni tanışıp çok samimi olduğum birisiyle yemeğe gitmiştik neyse yedik içtik sonra dedim istersen ben ödeyeyim , kabul etmeyince alman usulu yapalım dedim . Sonra yok ben öderim sen karışma falan dedi . Aynı gün arkadaşların arasında falan muhabbet nerden geldi bilmiyorum , sen yemeğini yedin benden gibi bir şey söyledi . Ondan sonra tek kalemde sildim . Bir şey ısmarlıyosan , yapıcaksan onun gizli olması lazım etrafa yok şöyleyim , böyleyim imajı vermeye gerek yok .
  • Sen ne kadar demiş olsanda ben diyemiyorum. Bu şekilde yardım etmekten sıkıldıgım halde yardım ettiğim binlerce insan var.

BU olay genelde şu şekilde gelişir. Gerekenler:

1- Hayır demeyi bile hakaret gören İyi bi insan evladı.
    2- Yüz verdikçe admın üstüne sıçan, utanma nedir bilmeyen bi adet düşüncesiz insan.

Bu ikisi hep yanyana gelir, çünkü düşüncesizler asla birbirine yardım etmezler. Helede bunlarla akrabaysan vay haline.

Benimde bu şekil 3-4 tane kuzen var Arkadaş bişi demiyorum büyükler diyede, adamlar çok utanmaz ya. Bide beni çevrede herkes sever neredeyse, şimdi bi yardım edemem desem ortalığı ayağa kaldırıcaklar bunuda biliyorum. Herkse de derler yani 'YOK YARDIM İSTEDİKDE CANI SAOLSUN Bİ YARDIM ETMEDİ BİDE AKRABA OLACAK'

Bu anlayışın ta içine ediyim o kadar diyorum.
  • insanlarda ne hoşgörü kaldı ne saygı sevgi. hiç bir şeyi tolere edemez oldular. bir tartışma olsa hemen üste çıkmak için küfür ediyorlar sonra hatta kanlı bıçaklı oluyorlar.

arkadaşında dediği gibi istemeden kötü bir şey dediğin ya da yaptığın an bir kalemde siliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 12 Haziran 2011; 14:15:11 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.