Şimdi Ara

sellektör yapan trafik canavarları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
4
Favori
12.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arifomer

    quote:

    Orijinalden alıntı: CAD34

    Sollamanın mantığı nedir? Önünde gitmeyen arabayı soldan daha hızlı bir hız ile geçip önüne geçip gitmektir. Ama nasıl?
    Diyelim ki oto yolda gidiyorsun. 3 şeritli otoban diyelim. Orta şeritte gidiyorsun. 120 - 130 olsun hızın. Ve önüne yine orta şeritte giden bir araba çıktı ve hızı 90 - 100 olsun onunda. Sen şimdi ne yapacaksın? Sol şerit boşsa zaten bu arabaya yaklaşmadan hız bile kesmeden solundan geçeceksin onu. Ama, sol şerit doluysa mecburen hızını düşüreceksin ve neredeyse onunla aynı hıza düşeceksin. Baktın sol şerit boşaldı ve geçeceksin sola. Ama kalkıp da 100 ile giden adamı 110 ile sollarsan arkandan hızla gelen araba da doğal olarak hız kesmek istemediği için sana sellektörü çakar. 100 ile giden arabayı mümkün mertebe hızlı sollayacaksın ki solda senden hızlı gelen arabayı da yavaşlatmayasın. Yani 100 ile giden arabayı gerekirse 130 - 140 ile sollayıp geçip önüne tekrar 100'e düşmenin de anlamı yok. Zaten tekrar önüne geçip onun hızına düşeceksen hiç sollama daha iyi. Ha o senin önünde gitmiş ha sen onun önünde gitmişsin bir şey fark etmez.
    Ve yine diyelim ki orta şeritte 120 - 130 giderken önüne 90 - 100 arası giden birden fazla 5-6 araba çıktı diyelim. Ve yol bu sefer 2 şeritli otoban olsun diyelim. Sol şerit müsait ve çıktın sola. O 6 arabayı kalkıp 110 ile sollarsan arkandan senden hızla gelen arabadan yine sellektör yersin. Gerekirse o 6 arabayı 140 - 150 ile sollayıp geçeceksin sollaman bitince önüne. Bu işin kuralı budur. Ha, bunu yapamam diyorsan o zaman sollamayı unutun.

    Arkadan ferrari geliyorsa 140-150 de yetmez ne olacak ozaman ?

    140-150 yi neye göre kime göre belirlediniz ? Bu mantıkla 140-150 ile sollamaya çıktınız, arkadan 250 ile ferrari yanaştı. E adam mecbur hız kesti. O zaman sellektör korna ve hatta küfür hakkı da doğdu

    Mantık bu değil, kuralda bu değil. Çok yanlış öğrenmişsiniz...


    Bu işin aklın gereği makul seviyeleri var. olayı abartıp , uç noktalara götürüp kendinizi haklı çıkartmaya çalışmayın. Ferrari gelirseymiş.... Memlekette kaç tane ferrari var ki sana denk gelecek. Şu anda ortalama her araç çok rahat 120 130 km hızlara güvenli bir şekilde çıkabiliyor. ( kuş serileri brodway falan hariç. Zaten onlarında hiç sol şeriti işgal ettiklerine denk gelmedim)

    Sen sollamaya çıktığında da 110 120 ile çıkıyorsun. Arkandan gelen araç da ortalama 155-175 arası seyrediyor olacaktır. 130 la falan geliyosa zaten gazdan çekiversin ayağını. Sadece fren yaptırtmayın arkadaşım. Tek istediğimiz bu. Aynanı sık sık kontrol et baktın hızlı bir araç geliyor ya frene bas ya da bas gaza biraz sağa geçiver çok zor değil.

    Bırakın büyükler geçsin soldan sizi. ben bakıyorum varsa gelen yol verip çekiliyorum.Zaten beni geçen adam ceza yemeyi göze almış altında En kötü premium D segmenti bir araç olandır. Yol veririm gider.




  • Eğer sola geçebiliyorsanız sola geçin, yollar sizin de tapulu malınız değil.

    Eğer geçemiyorsanız sağa sinyal verin, geçemediğinizi anlar arkadaki. Geçebileceğiniz zamanda geçersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exxcrea

    Sol şerit sollamak içindir siz yavaş gidip keyif yapın diye değil. Kimse hız sınırına uymak zorunda da değil, ne cezasını vermek ne yargılamak nede engellemeye çalışmak halka düşmez.

    Siz 110 la sol şeritten gidiyorsunuz, ne olsa kimsenin hakkı değil diyerekten. Biride geçsin sizin önünüze 80 le gitsin. Ne olsa onunda hakkı ?


    Şehirler arası yolda özellikle hava hafif karardıktan sonra 2 şeritli yollarda dediğiniz olay sıkça yaşanıyor. Ya sağ şeritten 80 90 la gidiceksin yada sol şeritten 130 140. Özellikle bursa-istanbul yolunda her sene yaşıyorum aynı olayı tatil dönüşünde 9-10 dan sonra virajli yollarda uçarak gidiyoruz mecburen. Yol boş olsa bende 110 la giderim ama başka seçenek yok, sol şeridin kuralı zaten budur kimseyi engelleyemezsiniz.

    Alman otobanlarını izlerseniz 200 le giden adam bile arkasından hızlı gelen biri varsa daha yaklaşmasına izin vermeden orta şeride geçiyor. 200 le gidiyorum ben daha hızlı gidip napcak benimde hakkım diyerek sol şeritte kalmıyor, kalamaz. Tabi biz kendimize yediremiyoruz arkadan sellektör yapınca bizde gaza basıyoruz yada yol vermiyoruz. Cahillikten başka birşey değil.

    Almanyada dediğiniz şey normal bir şeydir çünkü Almanyada hız sınırı yoktur.Türkiye ve birçok ülkede hız sınırı 120 km/h dır.Bu yüzden sol şerit bile olsa 120 km/h geçilmemelidir.




  • Şu selektör mevzusunu ana konu da toplayıp kalabalık yapmasak.Siz o araçtan inip o adamı uyarmadıkça değişmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkezin birbirini düşünmesi gerekiyor sorunda burda çok bencil bir ülkedeyiz. Şehirler arası yollarda 120 130 veya daha hızlı giderken 70 ile giden tırı 72 ile sollamaya çalışan araçlar ve tır-kamyonlar bolca var. Bu tür arabaları özellikle izliyorum yol müsaitse aynadan, önündekini 72 ile geçtikten sonra yavaş yavaş 90 a da çıkmıyor. 15 metre önünden aynı hızla gitmeye devam ediyor.

    Bir ikincisi, sollamaya çıkıyor ama gaza basmıyor. Mesela otobanda 110 ile giden aracı geçicek. 115 120 ile gidiyor sabit. Bas gaza kardeşim 130 a çık 2 saniye 5 kuruş anca yakarsın. Geçince 120 ile mi gidiceksin 120 ile git sol şeridi olabildiğince çabuk boşaltmaya bak.

    Tabi bu olayın tam tersi var. Tem'i her aksam kullandığım 4 yıllık bir süre oldu özellikle gece 11 den sonra sol şerit gayet hızlı akıyor. Mesela orta şeritte 110 la giden bir adamı müsait bir anda sollamaya çıkıyorum dip gaz uzaktan araç 160 ile geliyor sağ sinyali yakıyorum adamı geçince sağa geçicem diye hala selektör yapıyor devamlı. Gelde çıldırma. Büsefer bende yol verip yapışıyorum arkasına uzunları yakıp.

    Sol şerit işgali yanlış olduğu gibi sollayan araçları sıkıştırmakta yanlış. Tabi adam pazar keyfi yapar gibi sollama yapıyorsa yada siz elinizden geldiğince çabuk şeridi boşaltmaya çalışıcagınızı belli etmenize rağmen inatla sıkıştırmaya kalkıyorsa işler değişiyor.




  • hayri77 H kullanıcısına yanıt
    Bu konu çok dikkat edilmesi gerekilen bir konudur.örneğin sol şeritte 120 km hız ile ilerliyorsunuz.arkadan bir(zeki)arkadaşımız hız sınırı 120 km olduğu halde sellektör+korna çalıyor ve siz uygun zamanı bekleyip sağa geçmeyi planlıyorsunuz.uygun zamanı bulup geçtiğiniz zaman az önceki (zeki)arkadaş sağ şeride sinyal vermeden geçip kasti olarak fren yapıyor ve sizde fren ani fren yaptığı için ona vurmamak için aynaya bakmadan sağa yada sola kırıyorsunuz.bu sırada sağ dan yada soldan araç geliyorsa büyük ihtimalle kaza yapmış olursunuz ve (zeki)arkadaş görevini tamamlayarak kaçmış olur.(bu olayın tamamıyla kazasız ve sağa sola kaçmamış versiyonu başıma geldi)İnsanımız Almanyadaki bir insan ile aynı zekaya ve akla sahip olsa bunların hiç biri yaşanılmaz ve kaza oranları azalırdı.Malesef bu yüzden Türk halkı sadece almanyada işçi oluyor.Size tavsiyem arkanızdaki aracın ne yapacağını beyninizde kurgulayın ve sağa veya sol şeride geçmeden önlem almanız olucaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MB-CLS

    biraz şöför adam sağa sola geçerken gidipte yanındaki araçlara girmez.Adamlar sana 3 tane göz koymuşlar ne yöne gideceksin önce orta aynanı daha sonra geçeceğin şeridi gösteren aynaya bak öyle şeridini değiştir. Sözüm meclisten dışarı sol şeritten uyuz uyuz gidenlerin sağ sola yaparak önlerine kırıyorum hemde öyle bir geçiyorum ki geçişimde adamında arka tamponu ile benim ön tapmon arası arası 2-3 cm oluyor sollamada ise durum aynı korkup frene asılıyorlar. iyi oluyor o şerit sol şerit basmayacaksan geçmeyekcsin o şeride. Biraz şöför olun kullanamayanda toplu taşımaya binsin.

    Ters birine rastlarsanız önüne geçerken gazdan çekmez de ön tamponu sizin arka tampona dokunursa toparlamak çok zor olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PLEK5U5 -- 5 Ağustos 2014; 3:13:58 >




  • 132 km hızla orta şeritte ilerliyorum... sağ şerit bomboş olmasına rağmen adam 90 la orta şeritte gidiyor.... soldan millet kaptırmış 200 le geliyor... ya 200 le giden adamın önüne atlayacağım... fren yapacak.... ya adamın arkasından doksan la gideceğim. mecburen sağından geçiyorum... Biz millet olarak trafikte yardımlaşmıyoruz... trafiğin akış hızından daha yavaşsan arkandakine yol ver geçiver sağ şerite... orta şeritten gidiyorum sağ şeritte kamyon var ve arkasında kamyondan hızlı bir araç var ama ben ikisinden de hızlıyım eğer devam etsem orta şeritten adam mecburen beni bekleyecek, sol şerit boşsa hemen sola geçiyorum ki adam kamyonu geçebilsin benim onu geçmemi beklemesin... ya da orta şeritte arkamdan benden daha hızlı gelen biri varsa ve sol şerit daha hızlı akıyorsa hemen sağ şeride geçerim... adam arkamda yavaşlamasın yada soldan gelen adamın önüne atlamasın. Önemli olan kaç km hız yaptığınız değildir... Hem başkalarını hem kendinizi tehlikeye atmayacak şekilde araç kullanmanız... siz hız sınırlarına uyarsınız 120 ile sol şeritte giderken biri arkadan 250 ile size çarpar... Trafikte defansif araç kullanmak gerekir... Bunun içinde yol müsait oldukça arkamdan gelene yol veririm.. dip not: İyi sürücü aracını tanır, izmir çeşme otobanı cumartesi akşamı, yetişmem gereken bir yer var, acelle ediyorum... orta şeritte hızım 170-180 civarı istikham viyadüğüne geldim. orta şerit dolu olduğu için sol şerite geçtim... önümde bmw 5.20d vardı, adam beni görünce hemen sağa geçti, en sağ şeritte kamyon orta şeritte otobüs var.. tabii hemen arkama geçti bu esnada otobüsün hemen arkasında 1,0 motorlu eski bir corsa sola çıktı.... viyadük ilerledikçe corsa bayıldı, sol şeritte hız düştü 100 km ye ortada otobüs sağda kamyon... mecburen bekliyoruz ki corsa otobüsü geçebilsin... tampon tampona yokuşu çıkarken bir range geldi bmwnin arkasına süreki selektör yapıp korna çalıyor... sanki bmw yle ben corsanın üstünden atlayabileceğiz... trafikte ne yardımlaşıyoruz... ne empati kuruyoruz... sadece benciliz.... trafiğin yüzde doksanı corsa sürücüsü vurdumduymaz bencil yada range sürücüsü gibi sabırsız empati yoksunu...




  • En nefret ettiğim şey, sol şeriti işgal ediyorlar, yolda vermiyorlar. bu kez makas atmak zorunda kalıyoruz, sol şeritte devamlı kimse süremez, sollayıp tekrar sağa geçmen gerek hızlı gitsen bile.
  • Ben daha şehir dışında kimsenin soldan 70-80 le gittiğini görmedim. İnsanlar sollamasını bitirince sağa geçiyorlar zaten.


    Şehir içinde(e5 tem gibi otoyollar hariç) sol şerit kavramının olmadığını idrak edecek kadar beyni olmayanlar var.

    Örneğin ben sola döneceğim. O yolun hız sınırı otoriteler tarafından 70 olarak belirlenmişse benim o yolda daha hızlı gitmem hem kendimin hem de başka insanların canıyla malıyla oynamaktır. Kendini sol şeridin hakimi sanan kişiler yol vermediği için erkenden sola geçiyorum. Şimdi onların benim ulaşımımı engellemelerine ne hakkı var?

    Bence ehliyete zeka seviyesi ilköğretimi kendi zekasıyla bitirebilecek olanlara verilmeli. BUnun için test yapılmalı.


    Zaten devlet devlet olsa koyduğu kuralların uygulanmasını sağlar, tacizcilere milletin canıyla oynayanlara gün yüzü göstermez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 6 Ağustos 2014; 22:42:34 >
  • Sellektörü yemek istemiyorsan basıcaksın istemiyorsan yallah sağa 100 cüysen gel ortaya sellektör yapana da hanzo deme sol şerit hız yapanlar içindir. Bilmiyorsan tomponuna yapıştıklarında ÖĞRENİRSİN.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mng1

    quote:

    Orijinalden alıntı: Exxcrea

    Sol şerit sollamak içindir siz yavaş gidip keyif yapın diye değil. Kimse hız sınırına uymak zorunda da değil, ne cezasını vermek ne yargılamak nede engellemeye çalışmak halka düşmez.

    Siz 110 la sol şeritten gidiyorsunuz, ne olsa kimsenin hakkı değil diyerekten. Biride geçsin sizin önünüze 80 le gitsin. Ne olsa onunda hakkı ?


    Şehirler arası yolda özellikle hava hafif karardıktan sonra 2 şeritli yollarda dediğiniz olay sıkça yaşanıyor. Ya sağ şeritten 80 90 la gidiceksin yada sol şeritten 130 140. Özellikle bursa-istanbul yolunda her sene yaşıyorum aynı olayı tatil dönüşünde 9-10 dan sonra virajli yollarda uçarak gidiyoruz mecburen. Yol boş olsa bende 110 la giderim ama başka seçenek yok, sol şeridin kuralı zaten budur kimseyi engelleyemezsiniz.

    Alman otobanlarını izlerseniz 200 le giden adam bile arkasından hızlı gelen biri varsa daha yaklaşmasına izin vermeden orta şeride geçiyor. 200 le gidiyorum ben daha hızlı gidip napcak benimde hakkım diyerek sol şeritte kalmıyor, kalamaz. Tabi biz kendimize yediremiyoruz arkadan sellektör yapınca bizde gaza basıyoruz yada yol vermiyoruz. Cahillikten başka birşey değil.

    Almanyada dediğiniz şey normal bir şeydir çünkü Almanyada hız sınırı yoktur.Türkiye ve birçok ülkede hız sınırı 120 km/h dır.Bu yüzden sol şerit bile olsa 120 km/h geçilmemelidir.

    Dünyada hız sınırı olmayan nadir yollardan biri almanyanın otobanıdır. Ancak o yolun da belli kesimlerinde hız sınırı yoktur. Hatta normalde hız sınırı olmayan bölgelerde bile zaman zaman elektronik tabelalarla hız sınırı konabilmektedir.


    Türk magandaları orada burada yaptıklarını yapamaz tabi. Eğer ben hızlıyım sol şerit benim tarzında cevaplar verirlerse hapse değil, akıl hastanesine gönderirler.




  • Şu konulara gelen cevaplardan ülkedeki kaza oranının yüksekliği, tek bir insanın bile trafik kazasında hayatını kaybetmemiş bir tanıdığının olması kolayca anlaşılıyor.

    En cahil insan, cahil olduğunu anlayamayacak kadar cahil olan hatırlatmasını yapmaktan da zevk duyarım.


    İmanlı insan vardır ama kalbinde iman yoktur, imansız olduğunu sanan insan vardır kalbi iman doludur. Mümin insan Allah'ın yarattıklarını kusurlarıyla sever. Saygı duyar. Haksızlığa uğradığını düşünüyorsa, hakkını kendi adaleti ile değil yaşadığı toplumun yasalarla belirlenmiş adaletiyle arar. Bu uyarıyı da yapmayı toplumsal bir görev bilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 6 Ağustos 2014; 22:58:20 >
  • kardeş şimdi insanın altında güçlü bi araba olunca ister istemez hız yapıyor.. (şahsen ben yapıyorum)
    şimdi benim babamda bmw 3.30 var 243 hp şimdi ben bunu kullandığımda araba resmen bas bana kullan beni diye bağırıyor.. ee sen o yolu ortalayıp gidersen yada sol şeritte yavaş gidersen bu adam sana sellektörde yapar kornada çalar.. yavaş gidiyorsan ya sağ şeritten gidecen yada yol verecen..
  • Sağ şerit boşsa, sol şeritte işin ne ????

    Acil durumun yoksa, sollama yapmıyorsan sol şeritte işin ne ?????

    O yolun hız limitinin üst sınırında gitmiyorsan sol şeritte işin ne ??

    Bunların hiçbiri bana uymuyor, bunlara dikkat ederim diyorsan, demekki zorunlu olarak sol şerittesin, doya doya kullan. Kim sellektör yaparsa yapsın, takma..

    Ama bir tanesi bile seni bozuyorsa, o yolu diğer sürücülerle birlikte ortak kullandığını unutma ve lütfen onlara saygı gösterip sol şeridi boşalt..
  • çoğu kişi kendi kullanma biçimine göre yazmış.

    aynadan bakarak uzaktan gelen aracın hızını tesbit edenleri de tebrik ediyorum

    sollayan birine selektör yapmak cinayete teşebbüstür. sürücü telaşlanabilir, sana yol verebilmek için aracını normal şartlarda gitmemesi gereken hıza ulaştırabilir. vs vs

    selektörü sağ boşken solu kapatana, ya da uzaktan gelirken "hey birader, haberin olsun yandan geçicem" demek için 1-2 çakarsın o kadar.

    bir de gece karşıdan uzunu yakıp ışıklarını gözüne sokan mallara çakarsın.
  • 2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sellektor yapip yol isteyenlere kizan,kendi niye sol seridi isgal edipte sellektor yaptiriyor.madem kurallara bu kadar saygilisiniz,ozaman once siz yolunuzdan gidin.sol serit bosken,orta seritte arkaniza yapisip sellektor yapan varsa ozaman hep beraber kizalim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence sollama hizli ve kisa olmali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sol şerit hızlı gidenindir de, bir de şöyleleri var;

    Gecenin bir vakti 160-180 arası gidiyorum, sabah arabayı teslim edeceğim. Arkamdan bir X5 geliyor, dakikalarca sellektör yapıyor. Yol vermedim. O hızlarda bir taş bile takla attırmaya yetecekken, adam dibime kadar girmeye korkmuyor. Öyle ki, frene dokunsam neler olacağı malum...

    Sağımdan kornayla geçiyorlar, içerde bir disko havasıyla...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.